Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 500 little words » #8: De Picknick

500 little words

31 aug 2015 - 22:23

495

0

173



#8: De Picknick

Het einde van de zomer, de laatste warme dagen: personages A/B/C/etc. willen er koste wat het kost nog goed gebruik van maken.

Reina wordt wakker van de zon. Ze geniet eventjes met haar ogen dicht. Dan schiet door haar hoofd heen dat het haar laatste dag voor het nieuwe seizoen is. De laatste dag dat ze nog rustig kan doen wat ze zelf wil, voordat haar echte leven weer kan beginnen. Snel kleed ze zich aan. Terwijl ze nog aan het ontbijt zit, belt ze Risa en Ai al op. Ze stemmen toe om samen met haar iets leuks te gaan doen. Echter lagen ze nog in bed en duurt het nog een tijdje voordat ze bij haar zijn. Ongeduldig staat ze voor het raam met een kop thee.
Zodra ze binnen zijn worden ze op de bank gezet met een kop thee en een bord vol koekjes.
‘Je hebt ons hier opgetrommeld, dus wat wil je gaan doen?’ Ai kijkt Reina aan. Reina kijkt ze omstebeurt eventjes verbaasd aan. Daar had ze nog helemaal niet over nagedacht.
‘Ehm.’
‘Ze weet het nog niet hoor,’ schudt Risa haar hoofd. ‘Ze belt ons in alle vroegte uit ons bed, maar weet nog niet wat ze wil gaan doen.’
‘Nu kun je wel de hele dag genieten van je laatste zomerdag. En het is heerlijk weer. Het zonnetje schijnt.’
‘Daar heeft ze wel een punt Risa. Ik weet wel iets leuks wat we kunnen doen. We kunnen eindelijk die picknick houden die we een maand geleden hebben afgezegd.’
‘Dat is een goed idee Ai. En omdat ik jullie vroeg heb gewekt, hebben we nog genoeg tijd om naar de supermarkt te rijden en alles te maken.’
‘Ik vind het goed. Gelukkig hebben we de recepten al. Anders hadden we te weinig tijd gehad.’ Risa pakt haar autosleutels al. Ze racen naar de supermarkt. Risa gaat in het karretje zitten, terwijl Reina ermee door de supermarkt racet. Ze gooien alles wat ze nodig hebben erin. Net voordat ze naar de kassa gaan, klimt Risa eruit. Ze rekenen af en proppen alle tassen in de auto. Vervolgens gaan ze druk aan de slag in de keuken van Reina. Alles wordt netjes gemaakt en ingepakt in een grote tas. Het duurt niet zo lang voordat ze klaar zijn. Reina heeft ergens nog een kleed vandaan gehaald. Alles wordt netjes in de auto gezet en rustig wordt er naar het park gereden. Het kleed wordt uitgelegd en de tas wordt uitgepakt.
‘Ik vind dat we dat mooi voor elkaar hebben,’ merkt Ai trots op.
‘Het ziet er in ieder geval lekker uit. Risa die taartjes zijn echt goed gelukt.’
‘Ik hoop dat ze net zo lekker smaken Reina. Daarom zou ik zeggen dat we aanvallen.’
‘Hoe kun je nu honger hebben Risa? Je hebt tijdens het maken al gesnoept van het eten.’
‘Het mislukte eten kon ik toch niet mee laten nemen en het moest even geproefd worden Ai. Ben je jaloers.’ Ze smullen van het eten dat voor ze staat. Ze praten bij over wat ze hebben meegemaakt de afgelopen tijd. Ze genieten van hun laatste zomerdag.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.