Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 500 little words » #9: Wiere waaie dag

500 little words

1 sep 2015 - 21:01

498

0

170



#9: Wiere waaie dag

Het waait verschrikkelijk hard, zo hard dat iets belangrijks van personage A is weggewaaid.

Effie kijkt uit het raam. Ze ziet de bomen wild heen en weer gaan. Gelukkig zit ze binnen. Met kleine nipjes drinkt ze haar thee op. Voor haar zitten Katniss en Peeta. Het is stil. Te stil naar haar zin. Eigenlijk wordt ze er een beetje kriebelig van. Ze snapt wel waarom ze niets zeggen, maar echt gezelliger wordt het er niet van.
‘Ehm,’ schraapt ze haar keel. Katniss reageert er helemaal niet op. Ze blijft stug uit het raam staren. Peeta heft zijn hoofd wel richting haar op. Dan maar met eentje een conversatie voeren.
‘In district twee hebben ze prachtige sierraden. Misschien als we er straks langs komen, kan je er iets moois uitzoeken. Het maakt een statement voor jullie mentorschap op de volgende spelen. Misschien is het een charm waar de aankomende spelers aan vast kunnen houden.’
‘Er zouden helemaal geen volgende spelers moeten zijn.’ Katniss kijkt voor het eerst Effie recht aan. Ze schrikt een beetje terug van haar blik. Ze is trots op haar victor, maar soms is ze een beetje beangstigend. Peeta haalt zijn schouders op. Effie weet dat hij vindt dat Katniss gelijk heeft, maar daar kan zij ook niets aan veranderen. Ze zullen het moeten doen met wat ze hebben. Je kunt met geen enkele mogelijkheid onder de spelen uitkomen. En de tour om te vieren dat je gewonnen hebt hoort er nu eenmaal bij. Dus kunnen ze er maar beter van genieten.
‘Ik heb het in ieder geval ingepland in het tijdschema, dus dan kun je er heen gaan.’ Peeta knikt beleefd, terwijl Katniss weer in haar eigen schulp is gekropen.

Vlak voordat de trein stopt staat Effie met het hele team voor de deur.
‘Oké. We hebben van tien tot elf een ontmoeting met de burgemeester. Van elf tot een is er een lunch geregeld. Van een tot drie kunnen jullie naar de winkels. Dan hebben we tot vijf uur om ons klaar te maken voor het diner. Dat duurt tot zeven uur en dan gaan we terug naar de trein die om half acht vertrekt.’ Ze controleert het blaadje nogmaals of ze niets is vergeten, terwijl de andere knikken. Wat zou ze toch zonder haar schema moeten. Ze voelt ze helemaal rustig. Zolang ze het schema heeft, kan er niets mis gaan.
De deuren gaan open en het eerste wat ze voelt is een harde windvlaag. Ze grijpt even naar haar haar om te controleren of het nog goed zit. Dan stapt ze naar buiten. Aan beide kanten lopen beveiligers om te zorgen dat ze veilig naar binnen kunnen. Effie voelt hoe ze naar achter wordt gewaaid. Ze voelt een hand van Peeta die haar vasthoud.
‘Dank je,’ weet ze net boven het geluid uit te produceren. Dan komt er een windvlaag die ze niet had kunnen voorspellen. Hij trekt aan haar. Ze voelt hoe ze tegen Peeta aan wordt gedrukt. Ze ziet de wind haar schema uit haar hand trekken en meenemen.
‘Oh nee, mijn schema,’ roept ze.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.