Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 500 words [Stand Alones] » [3-9-15] [Harry Potter] Bevroren Meer

500 words [Stand Alones]

3 sep 2015 - 20:43

491

0

210[3-9-15] [Harry Potter] Bevroren Meer

Het is lang geleden dat het meer bevroren is geweest. De laatste keer was in Harry’s eerste jaar op Zweinstein en nu zit hij al in de vijfde. Hij neemt er dus het beste van en bind de schaatsen onder. Er zijn al andere tovenaars op de plas, allen lachend en zwierend met vrienden. Sommigen hebben hun schaatsen zo betoverd dat zij vrolijke kleuren achterlaten. Harry glimlacht en gaat wankel staan. Voorzichtig maakt hij de eerste slag, krijgt er dan al snel plezier in. Vroeger, toen hij nog bij de Duffelingen woonde, heeft hij wel vaker geschaatst. Dit was dan wel op te kleine schaatsen, in te weinig lagen kleding, maar hij kan het wel.

Harry glimlacht, begint snellere en grotere slagen te maken. Met een grijns op zijn gezicht manoeuvreert hij tussen de andere Zweinsteiners door, maakt een paar cirkels. Hij raakt wat verder van de groep gedaan, maar hij vindt het niet erg. Hermelien is binnen aan het studeren en Ron heeft hij de hele dag al niet gezien, dus hij is alleen. Hij schaatst wat meer richting de kant, struikelt dan over een hobbel in het ijs en gaat plat. Hij schuift wat door, bijt op zijn tanden en komt tot stilstand. Even blijft hij liggen, dan krabbelt hij weer overeind. Hij klopt zich af en schaatst voorzichtig richting de hobbel. Hij hurkt, veegt het schoon.
‘Heu.’ Hij buigt zich wat voorover, observeert het.
‘Een ei.’
Zodra hij zich nog wat verder voorover wilt buigen, klinkt de stem van Ron.
‘Pas op!’
Harry duikt snel weg en Ron knalt met een harde klap op het ijs als hij over zijn eigen voeten struikelt. De roodharige jongen blijft even stil liggen, zucht dan diep. Harry lacht zachtjes.

‘Hee, wat is dat?’ vraagt Ron zodra hij weer overeind is gekrabbeld. De jongen buigt zich ook over het ei.
‘Het is een ei,’ zegt hij dan verbaasd. Harry knikt en Ron kijkt het aan.
‘We moeten het eruit halen.’
Harry kijkt hem verbaasd aan. ‘Wat? Waarom?’
‘Het is een drakenei. Ik herken ze uit de boeken voor Hagrid’s lessen.’
Harry kijkt nog verbaasder, schudt het dan van zich af. ‘Weet je het zeker?’
Ron knikt en Harry kijkt hem even aan. Dan knikt hij. ‘Goed. We halen het eruit en brengen het naar Hagrid.’
Ron begint meteen met de teen van zijn schaats rond het ei te hakken en Harry voegt zich er snel bij.

Al snel is het ei los en Harry pakt het voorzichtig uit het water. Hij wikkelt zijn Griffoendor sjaal rond het ding en kijkt Ron dan aan.
‘We moeten dit zo snel mogelijk bij Hagrid krijgen. We weten niet hoe lang het al in het ijs zit.’
Ron knikt en de twee beginnen weer richting de kant te schaatsen. Harry soepel, Ron wat minder, maar uiteindelijk komen ze er wel.
Ze schoppen hun schaatsen uit en rennen richting Hagrid’s hut. Ze overhandigen het ei aan Hagrid en hij belooft ze er goed voor te zorgen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.