Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » A Million Little Pieces » [08/09/2015][Harry Potter] Tien minuten

A Million Little Pieces

8 sep 2015 - 22:23

494

2

298



[08/09/2015][Harry Potter] Tien minuten

Je kunt veel doen in tien minuten. Fundamentele dingen: je kunt iemand ten huwelijk vragen of juist scheidingspapieren ondertekenen; je kunt zwanger raken of iemand vermoorden; te horen krijgen dat je terminaal ziek bent of juist dat je bent genezen. Kleine dingen: tegen je vierde vriendje zeggen dat je van hem houdt of dat je een punt zet achter jullie drie maanden durende relatie; boodschappen doen voor je zieke oma of het huis stofzuigen voor je moeder; je kunt in tien minuten kennis maken met het lied dat je leven zal veranderen, je handen leggen op het boek waar je twintig jaar later nog steeds over na zult denken, kennismaken met de persoon die je de rest van je leven bij zal staan.
Ik gebruik mijn tien minuten om vijf boterbiertjes achterover te slaan en ze er direct weer uit te plassen. Terwijl ik daarmee bezig ben, overdenk ik mijn leven. Ook best een fundamentele bezigheid. Als je tegen Harry Potter zou zeggen dat ik na heb gedacht over alles wat ik ooit gedaan heb, zal hij je uitlachen en je vertellen dat ik dusdanig gewetenloos ben dat ik vast ook geen geheugen heb.
Dat ben ik niet. Zeker niet na zes boterbiertjes.
Ik ben alleen, in mijn kamer. Er is een wc op mijn verdieping, dus ik verspil in totaal maar drieënvijftig seconden aan het tripje daarheen; en die kan ik alsnog bijna allemaal gebruiken om na te denken.
In mijn tien minuten besef ik me hoe moeilijk het is om het punt aan te wijzen waarop het mis ging. Het ging fout bij mijn geboorte, mijn opvoeding, toen ik naar Zweinstein ging en in Zwadderich terecht kwam, toen ik beïnvloed werd door Jeweetwel. Toen ik alles toeliet zonder er tegenin te gaan.
Alleen zijn is een slecht idee als je gedaan hebt wat ik heb gedaan.
Alleen zijn en biertje na biertje adten is een nog slechter idee.
Aan het eind van de tien minuten ben ik halverwege de trap. Ik heb met het zesde biertje in mijn hand besloten dat ik ga veranderen wat ik kan veranderen en ik ben onderweg naar ons haardvuur. Ik ga naar het Nest, om mee te beginnen. Ik verwacht daar een hele familie te treffen, vrienden erbij, die excuses van mij verdienen. Excuses die ze jaren geleden al verdienden, excuses die ik nooit zou hebben hoeven maken als ik me gewoon gedragen had, maar –
Ik heb het nooit eerder gedurfd.
Door de alcohol durf ik het nu wel. Ik heb er alleen meer tijd voor nodig.
Je kunt veel doen in tien minuten. Je kunt iemand zich een beetje beter laten voelen door naar hem te glimlachen; je kunt iemand zich een beetje slechter laten voel door niet terug te groeten.
Tien minuten is te weinig om de wereld te veranderen. Tien minuten is te weinig om je leven te beteren, om alles recht te zetten wat er nog recht te zetten valt. Maar het is genoeg om ermee te beginnen.


Reacties:


xNadezhda zei op 9 sep 2015 - 11:34:
Deze is echt. idk. hoopvol op een bepaalde manier. I mean. Het is sneu (met die boterbiertjes) en een beetje pathetic en toch. die laatste zin. asdfghjkl

<3


Kayley
Kayley zei op 8 sep 2015 - 22:36:
Deze was zo leuk om te lezen. Ik kan niet eens precies mijn vinger leggen op wat precies, maar ja, hij was echt goed. <3