Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » concerning the UFO sighting » (08/09/15) (Harry Potter) mama

concerning the UFO sighting

8 sep 2015 - 22:51

480

3

225



(08/09/15) (Harry Potter) mama

Tien minuten was de tijd die nodig was om de exacte energie op te bouwen voor de bezwering die haar moeder vandaag zou gaan testen.
Ze snapte niet waarom het niet gewoon zo kon, zonder haar eigen energie bij elkaar te sprokkelen door middel van meditatie (of: met je ogen dicht op de tafel zitten en raar ademen) of een maffe dans (die op de vogeldans van papa leek, maar toch net iets eleganter overkwam). Volgens haar moeder was het een andere manier van magie die nog ver in de ontwikkelingsfase zat, waarbij de normale energie die je in je magie stopte niet genoeg was (ze begreep overigens niet precies wat dat betekende, maar het klonk mooi).
Loena zat naast haar moeder op tafel met een horloge in haar hand. Ze durfde haast niet te knipperen, omdat ze bang was dat ze dan de tel kwijt zou raken. Pandora Leeflang zat naast haar in kleermakerszit. Haar handen lagen met de palmen naar boven op haar knieën. Haar stok klemde tussen twee vingers aan haar linkerhand.
Nog acht minuten.
Mama had haar deze keer niet willen uitleggen met welke spreuk ze bezig was. Ze wist dat het een zelfgemaakte was (want bijna alle bezweringen die haar moeder gebruikte waren zelfgemaakt), maar waarvoor hij diende wist ze niet.
Zeven.
Loena vroeg zich af of het iets met de dooie muis te maken had die ze had moeten zoeken voor haar moeder. Hij lag op het bureau tegenover hen. Ze kreeg een akelig gevoel zodra ze er een blik op worp, dus hield ze haar ogen op de secondewijzer.
Vijf.
Er was niet veel te doen tijdens de tien minuten die ze stilletjes naast haar moeder doorbracht, maar dat deerde haar niet. Ze zat graag naast haar moeder, of dat nou in stilte was of niet.
Ze riskeerde het aftellen even door een blik op haar moeder te werpen. De enige reden dat ze niet giechelde was omdat ze complete stilte nodig had.
Loena keek weer op het horloge en begon te tellen.
Vier.
Twee.
Eén.
Ze waarschuwde haar moeder toen er nog tien seconden over waren, zoals ze haar had gevraagd, en gleed van de tafel af. Ze deed een paar stappen naar achteren, totdat ze met haar rug tegen de muur aan stond. (Want ze mocht van papa niet te dicht in de buurt staan, voor het geval er iets mis zou gaan.)
Ze keek toe terwijl Pandora haar ogen langzaam opende en haar stok optilde, naar de muis wijzend. Mama sprak, zoals gewoonlijk, haar spreuk niet uit.
Er schoot een lichtstraal uit de punt van haar stok, die het beestje in zijn borst trof. Het beestje begon te piepen. Loena slaakte een kreet, wilde dichterbij komen. De stok kotste echter nog een flits uit. Deze sprong de andere kant op en raakte haar moeder in haar middenrif.
De vrouw zakte achterover. De stok rolde uit haar handen en kletterde op de vloer.
“Mama?” vroeg ze.
Ze kreeg geen antwoord.


Reacties:


Bodine
Bodine zei op 10 sep 2015 - 15:51:
Ik heb dus toevallig gisteren een stukje van de vijfde film zitten kijken en oké dat was dus heel pijnlijk omdat ik nog met dit in m'n hoofd zat maar smh maakt het dit wel zo veel mooier want ik was dat helemaal vergeten en -


Bodine
Bodine zei op 9 sep 2015 - 12:20:
PRECIES WAT DEZH ZEGT. Elise dit was zo niet nodig!
Maar wel fijn. Tot de laatste twee zinnen. Hmpf.


xNadezhda zei op 9 sep 2015 - 9:56:
WHY WOULD YOU DO THIS. ):

Ik vind 'm heel cool bedacht en geschreven, maar auch. ):