Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » make me feel alive (shatter me) » [09.09.2015][Big Hero 6] Knopen

make me feel alive (shatter me)

14 sep 2015 - 9:37

482

2

347



[09.09.2015][Big Hero 6] Knopen

Hij heeft al honderden keren een das moeten knopen, dus frustreert het hem dat het hem nu niet lukt. Zijn grip op het dunne materiaal verslapt steeds omdat zijn vingers wegglijden. Met gefronste wenkbrauwen probeert hij de kalmte van al die andere keren voor de geest te halen; nog nooit trilden zijn vingers zo erg. Zelfs niet toen—
Het is niet de eerste keer vandaag dat Hiro Hamada aan zijn overleden broer moet denken. Tadashi heeft een permanente plaats in zijn hart en in zijn hoofd; de jongen komt altijd weer tevoorschijn, het langst dat hij al is weggeweest, is een maand. De drukste maand van zijn leven tot nu toe.
—Het schuldgevoel dat hij toen had; te druk om tante Cass te bezoeken, of Wasabi helpen te verhuizen, of het verlovingsfeestje van Honey Lemon en GoGo bij te wonen, tot daar aan toe—te druk om aan Tadashi te denken?
Maar hij denkt al heel de dag aan Tadashi. Denkt aan hoe trots hij zou zijn, vraagt zich af of hij advies zou krijgen, zo de laatste minuten voor zijn huwelijk, of dat hij zijn humor zou aanwenden om zijn jongere broertje te kalmeren.
—Als Tadashi nog leefde, zou Hiro nog steeds zijn jongere broertje zijn. Nu is hij ouder dan zijn broer ooit geworden is.
“Lukt het wel?” vraagt zijn getuige. Justins gebruikelijke gegrijns valt voor één keer niet in smaak, want hij begrijpt het niet. Natuurlijk niet, Hiro heeft het hem nooit verteld.
—Kun je iemand je beste vriend noemen als je hem nooit vertelt dat je broer dood is?
Hij draait zich naar zijn beste vriend om en zucht. “Nee, niet echt. Ik hang me nog eerder op dan dat ik er een degelijke knoop in krijg.”
Justin lacht, zijn donkere krullenbol schudt heen en weer, en hij duwt zich van de muur weg om te komen helpen. Dat was echter geen goed idee; de nabijheid van hem verstikt Hiro, zijn hart slaat op hol, elektriciteit weeft zich onder zijn huid en doet alles strak aanspannen.
“Hé, Hiro? Wat duurt er—oh nee.”
Natuurlijk heeft hij een aanval zoals hij er af en toe heeft, als hij te intens opgaat in zijn werk en vergeet pauzes te nemen of te slapen, en natuurlijk is het GoGo die het meteen doorheeft en er al hun vrienden bijhaalt.
Arme Justin, hij meent het nog zo oprecht.
En natuurlijk komt Hiro bij in de armen van de grote, bewegende marshmallow die evenmin ooit van zijn gedachten wijkt, die evengoed een permanente plaats in zijn hart en in zijn hoofd heeft.
“De aanbevolen hoeveelheid suikers op een dag bedraagt 25 gram,” zegt Baymax op de toon die voor Hiro gelijkstaat aan liefde.
“Je hebt niet gegeten?!” GoGo rolt haar ogen en slaat Hiro tegen de achterkant van zijn hoofd. “Ga nu maar snel trouwen, dan kan ik drie stukken taart door je keel dwingen.”
Wasabi knikt. “Het is tijd, Hiro.”
—Zijn hele lichaam trilt nog steeds, maar het is tijd.


Reacties:


Bodine
Bodine zei op 10 sep 2015 - 15:47:
"Ga maar snel trouwen" hahahaha
awh
waarom
schrijft iedereen over dode of bijna dode of doodgaande mensen.
wat is mis met ons
waarom
maar
hmpf

<3


CosmicPurple
CosmicPurple zei op 9 sep 2015 - 22:37:
Als Tadashi nog leefde, zou Hiro nog steeds zijn jongere broertje zijn. Nu is hij ouder dan zijn broer ooit geworden is.

First of all, how dare you?!

En natuurlijk komt Hiro bij in de armen van de grote, bewegende marshmallow die evenmin ooit van zijn gedachten wijkt, die evengoed een permanente plaats in zijn hart en in zijn hoofd heeft.

Second of all, HOW DARE YOU??!