Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » A Million Little Pieces » [10/09/2015][Percy Jackson] Bloemenantwoorden

A Million Little Pieces

10 sep 2015 - 17:13

478

2

263



[10/09/2015][Percy Jackson] Bloemenantwoorden

SPOILERS voor boek 1 + 2

(Hij houdt van me.)
(Hij houdt niet van me.)
(Hij houdt van me.)
(Hij houdt niet van me.)
Annabeth zit op het dek en plukt aan de blaadjes van het denkbeeldige madeliefje in haar handen. Dat heeft ze in films gezien, voor ze naar Kamp ging. Toen had het zo makkelijk geleken; alsof er maar één zorg in de wereld was met twee mogelijke uitkomsten. Zoals de wereld van een elfjarig meisje eruit hoort te zien.
Ze weet dat het niet uitmaakt of hij wel of niet van haar houdt. Ze weet dat ook het antwoord op haar andere vragen de situatie nauwelijks kan verbeteren en toch spoken ze de hele tijd door haar hoofd.
(Mist hij me?)
(Voelt hij zich schuldig?)
(Was hij dit altijd al van plan?)
(Had ik het kunnen voorkomen?)
Ze heeft tientallen bloemen nodig om antwoord te krijgen op al haar vragen, honderden uren om alle bloemblaadjes uit te trekken, honderden dagen om over de antwoorden heen te komen. Honderden dagen die ze niet heeft.
En dat zijn alleen maar haar gesloten vragen. De vragen waar de bloemen haar eventueel (foutief) antwoord op zouden kunnen geven. Als ze bloemen had. En tijd om ze kaal te plukken.
(Waarom?)
(Hoe kunnen we hem tegenhouden?)
Ze wil hem ervan overtuigen dat Kronos hem manipuleert, dat hij mee terug moet komen naar Kamp zodat hij weer kan waken over de kinderen in Hermes’ cabine. Ze wil dat hij naar huis komt zodat hij haar beste vriend kan zijn, zodat ze weer samen kunnen rouwen om Thalia, zodat ze iemand heeft op wie ze altijd onvoorwaardelijk kan bouwen.
Er zijn vragen waar noch de bloemen, noch haar vrienden, noch zijzelf – noch welke godheid of sterveling dan ook haar antwoord op kan geven. Vragen aan de Toekomst. Vragen aan het Lot.
(Zal hij ooit terugkomen?)
(Zal Kronos winnen?)
(Als Kronos verliest, zal Luke dan vergeven worden?)
(Zal hij vergeven willen worden?)
(Zal hij ooit van me houden?)
Ze wil dat de boot van koers verandert zodat ze terug kunnen varen naar Luke, hem kunnen overtuigen van Kronos’ en zijn eigen ongelijk. Ze wil Luke omhelzen tot hij zich herinnert hoe goed ze het samen hadden, ze wil -
(Ik wil dat hij van me houdt.)
Ze weet dat het te gevaarlijk is. Luke is niet alleen en al zijn gezelschap zal van plan zijn hen te vermoorden. Los daarvan is er de strijd tegen de tijd. Het is soms moeilijk voor te stellen dat ze haast hebben, terwijl ze maar op het dek zit te wachten tot ze eindelijk een keer in actie kunnen komen, maar ze hebben wel degelijk haast. Ze moeten Grover redden, voor hij door de Cycloop vermoord wordt en Percy mee de Onderwereld in sleurt. Ze kunnen niet terug.
Maar ze wil wel terug. Ze wil antwoord op alle vragen die haar ’s nachts wakkerhouden en overdag misselijk maken. Ze wil weten of –
Er is maar één ding dat ze zeker weet.
(Ik hou van hem.)

voor Kay. <3


Reacties:


Kayley
Kayley zei op 10 sep 2015 - 22:53:
aélqryzueyfuizen jaaaa Annabeth/Luke. <3

Los daarvan deed deze wel pijn en dan durf je iets te zeggen van mij. Waar was dit voor nodig? Waarom geef je me verdrietige Annabeth?
ANNABETH IS MY PRECIOUS BBYCAKES, STOP HURTING HER.
;____;


xNadezhda zei op 10 sep 2015 - 21:42:
Ik heb hiervan alleen de films gezien en die schijnen slecht te zijn in vergelijking met de boeken. Also - ik dacht dat mensen altijd Percy met Annabeth shipten. Dus ik was confused _0_ Maaaaar toen ik eenmaal over die superficial dingen (superficial van mezelf, niet van jou) heen was, vond ik 'm heel mooi. Met die bloemetjes aan het begin en natuurlijk je haakjes. Haakjesqueen. <3