Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » A Million Little Pieces » [13/09/2015][Harry Potter] Studiedate

A Million Little Pieces

13 sep 2015 - 17:38

492

3

278



[13/09/2015][Harry Potter] Studiedate

idkkkkkkkk

“Harry!” sist Hermelien, terwijl ze haar boeken iets te luidruchtig op een tafeltje deponeert om hem aan zijn gewaad te kunnen trekken. Hij vangt haar blik en de felheid ervan doet hem aarzelen.
“We gaan wel hier zitten! Waarom denk je dat het zo vol is? Omdat er na de vakantie examens voor de deur staan en iedereen weet dat er in de vakantie weinig tijd gaat zijn om te studeren.”
“Ik ga wel ergens anders studeren,” mompelt Harry, terwijl hij zachtjes probeert zijn mouw uit de greep van het meisje te trekken.
“Nee! Je weet zelf ook heel goed dat je dat niet doet. Ga zitten.”
“Maar Hermelien, het is mijn laatste zondag – ” probeert de jongen nog, zonder succes. Het meisje gaat zelf zitten op de lege stoel, trekt zachtjes aan zijn mouw zodat hij gedwongen is ook te komen zitten.
Vanbinnen lacht hij zichzelf uit. Hij is De Jongen Die Bleef Leven, maar hij kan niet tegen zijn beste vriendin zeggen dat hij geen huiswerk wil maken aan dit ene tafeltje – dat hij liever zijn examens faalt dan dat hij binnen een straal van anderhalve meter bij Draco Malfidus plaatsneemt. Zelfs als het enige vrije tafeltje in de bibliotheek binnen die cirkel staat. Hij zou –
“Harry,” sist Hermelien opnieuw. Hij begrijpt haar bedoeling; pakt een boek van de stapel en bladert erdoorheen tot hij de juiste pagina gevonden heeft, begint met lezen ondanks het gekrabbel van Hermeliens veer naast hem, ondanks de stiekeme blikken die hij steeds op de blonde Zwadderaar werpt omdat dat de enige manier is om de spanning in zijn spieren enigszins te los te laten.
En dan gaat Hermelien naar de wc. Harry kijkt naar wanhopig aan, maar ze zucht alleen maar en laat hem aan zijn lot over.
(Hoeveel kun je naar iemand staren voor mensen denken dat je een crush op hem hebt?)
(Hoe – )
Harry heeft nog geen tien pagina’s gelezen en ze zitten al anderhalf uur in de bibliotheek. Tot overmaat van ramp kiest hij precies het moment –
(want natuurlijk kijkt hij niet de hele tijd, dat zou raar zijn, en stalkerig)
– om naar Draco te kijken, dat Draco kiest om over de rand van zijn boek terug te gluren. De Zwadderaar is sneller met het terugtrekken van zijn blik en Harry’s ogen blijven nog even op het langzaam roze aanlopende gezicht rusten, voor hij kucht, opstaat en Hermelien volgt naar de wc.
(De Jongen Die Bleef Leven.)
(Wat een held.)
Wanneer hij terugkomt, zit Hermelien alweer op haar plek en ligt Harry’s boek dichtgeslagen op zijn tafeltje. Zuchtend gaat hij zitten, slaat hij zijn boek open zonder ernaar te kijken; zijn blik is gericht op Draco, die blozend aan zijn veer frunnikt.
Eerst snapt hij het niet; dan ziet hij het briefje dat tussen zijn pagina’s is gepropt: 16:00 bij het meer? ik zal zorgen voor thee
Harry’s wangen kleuren nog roder dan die van Draco wanneer hij tussen zijn wimpers door de blik van de jongen vangt.


Reacties:


Kayley
Kayley zei op 15 sep 2015 - 21:00:
asdfghjkl; How about you don't write fluffy things, so I don't get caveties. Yesh? Yesh.
Je haakjes hier waren weer heel fantastisch, al zou ik deze samengevoegd hebben:

(De Jongen Die Bleef Leven.)
(Wat een held.)


Want op zich zegt "De Jongen Die Bleef Leven." niets. But it was awesome. And too fluffy. Fuck you. <3


xNadezhda zei op 13 sep 2015 - 22:20:
Wat Iv zegt. Dit is bijna high school AU fluff in terms of cuteness. En ik vind Hermelien hierin echt heel leuk en Hermelien-ig. <3


1Dzayn
1Dzayn zei op 13 sep 2015 - 17:46:
hfskshjfdka dit is zo schattig