Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » A Million Little Pieces » [19/09/2015][Harry Potter] Soms

A Million Little Pieces

19 sep 2015 - 21:45

495

2

327



[19/09/2015][Harry Potter] Soms

Vervolg op Zwerkbalfavorieten

Soms wil ik –
Meestal niet. Diep van binnen houd ik van hen allebei, weet ik dat ik niet zonder ze kan en nog dieper van binnen weet ik ook dat zij niet zonder mij kunnen. Maar soms –
Alles was makkelijker toen we nog met zijn drieën waren. Toen we met elkaar bergtrollen, reuzenspinnen, basilisken en weerwolven bevochten. Ik mis de tijden waarin Hermelien haar huiswerk af had en ik het mijne, ondanks haar aandringen, niet gemaakt had; de zekerheid dat ze me zou helpen, tegen betaling in de vorm van tolerantie tegenover een aantal beschuldigende blikken en verwijtende woorden.
Ik mis de tijden waarin ik Harry’s slaapkamer binnen kon lopen in de weet dat hij aandacht voor me zou hebben, als ik daarom vroeg. Als hij in gesprek was met Daan, Marcel of Simon, zou hij dat direct afkappen en opspringen om er voor me te zijn.
Nou ja, zo theatraal ook weer niet, maar toen was ik nog –
Soms wil ik –
Soms wens ik dat ik andere vrienden gekozen had.
Dat is het oppervlakkige deel van mij; het deel dat zichzelf voorspiegelt dat het aan hen ligt en niet aan mij. Ik ben wel leuk, ik heb gewoon niet zo veel zin om te settelen. Dat Hermelien en Harry nou in het bed moeten springen van de eerste de beste die zich aanbiedt. Ik heb meer waardigheid dan zij.
Soms wil ik –
Soms vraag ik me af waarom Hermelien uit alle meisjes uitgerekend Ginny heeft moeten kiezen. Alsof het niet vervelend genoeg is dat ze mijn hoop de grond in heeft geboord. Was het echt nodig die hoop de grond in te boren met mijn zus? Als ik een meisje was geweest, zou ik dan nu naast haar hebben gezeten, lachend boven een boterbiertje, de belofte aan vanavond me ervan weerhoudend mijn lippen op de hare te drukken?
Soms wil ik dat ik Ginny’s zwerkbalcarrière heb. Zij heeft het meisje, oké. Moet ze dan ook nog de rest krijgen?
Soms wil ik dat Harry verliefd op míj is, niet op Draco. Niet dat ik zelf op mannen val, niet dat ik ooit meer in hem gezien heb dan een beste vriend; meer dat ik gewoon wil dat íémand van me houdt. Omdat ik niet de enige wil zijn die de stomme fout maakt om verliefd te worden op zijn beste vriendin.
Ik mis vroeger. Niet soms – altijd. Ik wil dat we weer met zijn drieën zijn om met zijn drieën te blijven. Geen verliefde oogjes naar mijn zusje of naar de Zwadderaar aan wie we aanvankelijk allemaal een hekel leken te hebben.
De wereld stak zoveel eenvoudiger in elkaar toen we met zijn drieën vlogen op de rug van terzielers en draken.
Toen ik op de bodem van het meer lag in plaats van Draco Malfidus.
Soms wil ik dat we met zijn drieën in de Drie Bezemstelen zitten om de reüniewedstrijd te bespreken, zonder aanhang die mij het derde wiel aan de wagen doet voelen.
Soms wil ik –


Reacties:


Kayley
Kayley zei op 20 sep 2015 - 10:05:
Wat Dezh zegt: dit doet pijn. Niet alleen omdat Ron zich zo voelt, al is dat al sneu en erg genoeg, maar ook omdat het herkenbaar is. Volgens mij hebben we ons allemaal al eens het derde wiel gevoeld of de minst favoriete van heel de bende. Dat resoneert. And it hurts.
Arme Ron. *aaike*


xNadezhda zei op 19 sep 2015 - 23:11:
Oh. Deze deed pijn. ):
& ik vind het heel origineel dat je Rons perspectief hebt gevonden, want hij wordt vaak toch een beetje vergeten en dat is stom en daar gaat dit stuk eigenlijk precies over en. ja. Mooi <3