Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » make me feel alive (shatter me) » [20.09.2015][Avatar: The Last Airbender] Brandmerk

make me feel alive (shatter me)

29 sep 2015 - 19:37

490

2

313



[20.09.2015][Avatar: The Last Airbender] Brandmerk

Ze is vijf jaar en begrijpt niet waarom ze niet de favoriet is. Haar bloemen zijn grootser, mooier. Haar vuur brandt warmer en feller, een hint van blauw flikkert al door de roden en oranjes en gelen heen. Ze creëert een waar spektakel; haar bloemen leven.
Toch heeft haar moeder enkel ogen voor Zuko, die een miezerig vlammetjesmadeliefje op zijn handpalm tot bloei laat komen.
Azula brandt bijna de wandtapijten eraf.

Ze is zeven en begrijpt waarom alle jongens om haar heen, in de klas op de privéschool van de elite van het vuurkoninkrijk en tijdens hun vakanties op Sinteleiland, Ty Lee verkiezen boven haar. Wat ze nooit zal begrijpen is waarom Ty Lee hen boven haar verkiest. Waarom ze wel bloost als Zuko haar een complimentje geeft, maar niet als Azula dat doet. Azula zou haar alles willen geven, kunnen geven; alles voor het meisje dat haar hart in vuur en vlam zet.
Toch ziet Ty Lee haar ondanks alles alleen maar als een vriendin, en niet eens haar beste vriendin.
Azula nodigt haar niet uit op het galabal dat ter ere van haar verjaardag gegeven wordt.

Ze is tien jaar en begint te begrijpen waarom Mai veel liever een hele dag op de gang staat te wachten omdat de geringe kans bestaat dat ze een woord met Zuko zal kunnen wisselen, in plaats van bij op de kamer te komen. Azula heeft honderden dingen te vertellen: dat Vader een nieuwe leraar voor haar gaat vinden, omdat ze veel sneller in haar krachten evolueert dan verwacht; dat Grootvader haar op de thee heeft gevraagd zonder haar ouders; dat...
Toch blijft Mai op de gang staan, dicht genoeg bij de deur om af en toe te hummen als antwoord op wat de prinses haar vertelt, maar ver genoeg dat ze er niet echt is.
Azula voelt stoom uit haar oren komen.

Ze is dertien en begrijpt dat Zuko de rechtvaardige troonopvolger van Vader zou moeten zijn, maar begrijpt niet waarom het koninkrijk en Azulon dat willen. Zuzu is zwak, zijn beheersing van vuur is ondermaats. Terwijl zij al jaren leert door Vader te observeren en te lezen wat er in zijn bibliotheek staat, speelt Zuko volleybal met zijn vrienden.
Toch wordt hij klaargestoomd als kroonprins en zij als maar een prinses.
Azula is te trots om Grootvader te smeken voor een kans zichzelf te bewijzen.

Ze is vijftien en net als haar broer is ze gebrandmerkt. Dat van Zuko is exterieur, duidelijk zichtbaar; de brandwond op de linkerhelft van zijn gezicht, zijn ballingschap.
Dat van haar is interieur, alleen maar zichtbaar voor zij die goed opletten. Alleen haar vader ziet het vuur dat haar van binnenuit verteert, de littekens die het in haar ogen achterlaat.
Toch laat hij het toe dat niets van het warme en voedende van hun element overblijft, dat alleen het destructieve zich volledig in haar vestigt. Want ze is zijn favoriet.
Als anderen meer om haar hadden gegeven, als ze ook hun favoriet was geweest...

Ze is zestien en het is te laat.


Reacties:


xNadezhda zei op 21 sep 2015 - 21:26:
You're so rude. And you're giving me so many feels asdfghjkl .___. <3


Bodine
Bodine zei op 20 sep 2015 - 23:05:
Well. Geen idee wat die laatste zin betekent want ik kan me weinig herinneren van de serie maar fuck you