Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » concerning the UFO sighting » (25/09/15) (Harry Potter) we're not in Kansas anymore

concerning the UFO sighting

25 sep 2015 - 17:24

472

1

226



(25/09/15) (Harry Potter) we're not in Kansas anymore

“Waar gaan we naartoe?” vraagt Karel. Hij draait zijn hoofd om, kijkt naar Benno. Benno reageert niet, blijft stug doorlopen alsof hij niets heeft gehoord.
Karels blik glijdt af naar Draco. Hij is net op tijd om de oogrol te registreren, maar dat is dan ook de enige reactie die hij krijgt.
Vincent haalt alleen maar zijn schouders op. Weet hij veel. Hij stelt geen vragen. Het kan hem niets schelen.
Karel zou liegen als hij zou zeggen dat hij niet nieuwsgierig is, want dat is hij dus wel. Maar zelfs als hij vragen stelt (met Draco als vriend leer je dat vrij snel af) wordt hij duidelijk niet veel wijzer.
Hij klapt zijn mond eindelijk dicht, zucht zachtjes en sjokt achter Benno en Draco aan. De twee benen met flinke passen door de school. Ze weten duidelijk waar ze naartoe moeten. Karel is best wel jaloers. Hij weet nooit van de plannen af totdat het nodig is, of pas nadat het gebeurt is.
Hij is te onbetrouwbaar, of zoiets. (Dat is niet waar, trouwens. Karel weet heus wel geheimen te bewaren.)
Als de twee na een paar minuten een deur opentrekken en een nieuwe ruimte inlopen kijkt Karel nieuwsgierig om zich heen. Hij kent dit gedeelte van het kasteel niet. Hij kan zich niet herinneren dat hij hier ooit is geweest.
“Waar zijn we?” vraagt hij.
Geen antwoord.
Ze lopen langs rijen en rijen met tafels en langs kasten vol met boeken. Er lijkt geen eind aan te komen. Hoeveel boeken zullen hier wel niet zijn? Het duizelt hem.
Ze komen uiteindelijk tot stilstand voor één van de kasten in een wat rustiger gedeelte. Benno gaat met een vinger langs de ruggen van de boeken, leest zonder wat te zeggen de titels.
“Wat is dit voor plek?” vraagt Vincent nu. Karel kijkt hem dankbaar aan.
Draco werpt een blik over zijn schouder, ogen tot spleetjes geknepen. Hij fronst zo diep dat Karel er bijna hoofdpijn van krijgt. “Serieus?”
Vincent knikt langzaam. Hij kijkt om zich heen, duidelijk niet op zijn gemak.
Het begint Karel eindelijk te dagen. Al die kasten met boeken... Zou dit soms de—
“Dit is de bibliotheek,” zegt Draco. Hij klinkt niet eens gemeen (hoe hij normaal klinkt als hij Korzel of Kwast iets uitlegt). Hij klinkt nogal ongelovig, alsof hij niet zeker is of de vraag een grap is of niet.
“De bibliotheek,” herhaalt Vincent. Hij kijkt nog eens om zich heen, knikt weer. “Oh.”
“Ben je hier nog nooit geweest?” Draco is Benno's zoektocht even vergeten, heeft zich helemaal naar de andere helft van het groepje toegedraaid.
Vincent schudt zijn hoofd. Karel haalt uiteindelijk zijn schouders op.
“Ook niet voor huiswerk?”
Voordat één van de twee kan antwoorden schudt Draco zijn hoofd al. “Dat klopt. Jullie hebben nog nooit huiswerk gedaan.”
Karel stapt op een kast af, houdt zijn hoofd net zo schuin als dat van Benno en leest een aantal titels.
De bibliotheek. Wat een plek.


Reacties:


xNadezhda zei op 25 sep 2015 - 21:59:
Ik dacht dat dit iets ongelooflijk profounds zou zijn over hoe we altijd maar denken dat Korzel en Kwast idioten zijn, maar eigenlijk - en toen was het dat gewoon niet en hahaha _0_