Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » concerning the UFO sighting » (26/09/15) (Harry Potter) titelloos

concerning the UFO sighting

26 sep 2015 - 19:17

470

1

204



(26/09/15) (Harry Potter) titelloos

“Zit je hier nou alweer?” De stem zorgt ervoor dat hij opschrikt en snel het boek dichtklapt waar hij eerder met zijn neus in had gezeten. Hij zet het terug op de plank en draait zich naar de bezoeker om. Draco komt op hem afgelopen. Zijn gewaad wapperde achter hem aan omdat hij zo stevig doorloopt.
Karel haalde zijn schouders op. “Ik moet van Benno het boek nog eens opzoeken om iets na te gaan.” De leugen komt zo makkelijk over zijn lippen dat hij haast verbaasd is. Hij weet het net op tijd te verbergen, gooit er in plaats daarvan een slome glimlach tegenaan, in de hoop dat dat voldoende is.
Draco kijkt hem even achterdochtig aan, voordat hij zijn blik naar de kast achter Karel laat afdwalen. “Je weet dat je niet in de goede afdeling zit?”
Karels wangen worden vanzelf rood, maar hij weet het te verbergen door om zich heen te kijken en diep te fronsen. “Oh. Dat wist ik niet.” Dat wist hij wel. Hij was juist op deze afdeling belandt omdat hij iets wilde lezen dat niet te maken had met school. Autobiografieën waren best interessant, had Karel ontdekt.
Draco kijkt bedenkelijk naar het boek dat Karel in al zijn haast terug had willen zetten. Het steekt teveel uit. Karel duwt het achteloos terug en begint doelbewust in de verkeerde richting te lopen. “De afdeling was deze kant op, toch?”
Als hij aan zijn kraag teruggetrokken wordt, weet hij dat Draco niet langer stilstaat bij het boek. Karel glimlacht.
“Deze kant op,” zucht Draco. Hij laat de kraag eindelijk los en gaat Karel voor naar de juiste afdeling. Karel was er al veel eerder geweest als het aan hem had gelegen. Ze nemen nu een omweg. Hij houdt wijselijk zijn mond.
“Hier,” kondigt Draco bruusk aan. Hij knikt richting de juiste plank, kijkt Karel dan nog eens achterdochtig aan.
Karel schuifelt ongemakkelijk heen en weer, wachtend tot zijn vriend hem achterlaat. Dat doet de jongen echter niet. Hij leunt tegen een kast aan, armen over elkaar geslagen. Zijn ogen branden gaten in Karels rug.
Hij besluit eindelijk het boek te pakken, kijkt Draco dan over zijn schouder aan. Hij wil terug naar de autobiografieën, maar dat kan niet als de jongen hem niet alleen laat.
“Deze was het, toch?” Karel steekt het boek naar Draco uit.
Draco bekijkt het boek niet eens, knikt alleen maar.
“Hoe vaak kom je hier?”
“Dit is mijn tweede keer.” Het is niet eens gelogen. Vandaag is dit inderdaad pas zijn tweede keer in de bibliotheek.
“Je tweede keer,” herhaalt Draco.
“Ja.”
Draco trekt zijn wenkbrauwen op. “Moest je niet wat opzoeken?”
Karel bladert door het boek, doet alsof hij gevonden heeft wat hij zocht en leest een willekeurige pagina. Hij zet het boek terug.
“Klaar?”
Karel knikt. De twee beginnen te lopen.
“Je kan ook gewoon zeggen dat je graag in de bibliotheek komt,” deelt Draco hem mee.


Reacties:


xNadezhda zei op 27 sep 2015 - 23:04:
Oh. Haha. Ik schreef net in je gastenboek dat ik benieuwd was, maar je hebt 't al geschreven. *derp*

NEE MAAR. Wat léúk! Ik vind het van deze stukjes zo leuk dat je personages die in canon weinig aandacht kregen, opeens een echte persoonlijkheid geeft. En dit is gewoon grappig (hoewel OOC? maar who cares) en en en. Ja. Het geeft de vriendschap tussen Draco en Karel ook meer een gelijkwaardig tintje ipv de "the brain and the brainless" vibe.

*brabbel* I like <3