Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » make me feel alive (shatter me) » [26.09.2015][Harry Potter] Niet langer Ginny Wemel

make me feel alive (shatter me)

26 sep 2015 - 22:25

488

2

298



[26.09.2015][Harry Potter] Niet langer Ginny Wemel

Ze is niet langer Ginny Wemel. De persoon die haar via de spiegel aankijkt is Link, recht uit The Legend of Zelda. Ze strijkt haar haren plat, zet haar puntoren recht en trekt dan het groene mutsje er bovenop.
Maanden werkte ze aan haar cosplay; nu borrelen de zenuwen en de opwinding in haar maag.
Naast haar legt haar beste vriendin Loena de laatste hand aan haar eigen cosplay, als Zelda. Dit is het eerste jaar dat ze zich verkleden in iets dat uit dezelfde universum komt, omdat ze al vijf jaar vrienden zijn. Niet dat ze anders niet samen door het conventiecenter zouden wandelen; het voelt nu echter veel leuker. Ze horen samen.

Ze is niet langer Ginny Wemel. De meeste personen die hyperactief op haar afkomen, met een telefoon of camera zwaaiend, spreken haar aan met “Link” en dat vindt ze prima zo. Ze poseert met het zwaard en het schild waaraan ze lange nachten geknutseld heeft, wordt geknuffeld, om haar heen vangt ze het gefluister van fans die haar spotten; ze houdt van conventies.
Al sinds de editie vorig jaar telde ze af naar vandaag.
MCM Midlands Comic Con is de enige keer dat ze kan zijn wie ze is, door zichzelf niet te zijn. Haar cosplays zijn altijd mannelijk, haar make-up is zo waterdicht ze ook net een jongen is.
Dat soort vrijheid kan ze enkel bekomen als ze zich onder de conventiegangers mengt.

Ze is niet langer Ginny Wemel. Ze is één van de vele geeks, die door de lange rijen standjes struint terwijl ze gretig alle producten in zich opneemt. Haar tas puilt al bijna uit van de actiefiguurtjes, stripverhalen, T-shirts, petten en handtekeningen die ze gekocht heeft. Toch heeft ze nog een klein beetje budget over voor een laatste dingetje.
Aan alle kanten duwen mensen tegen haar; warme lichamen, verschillende parfums en deodorant die zich met elkaar mengen. Ze is een klein deeltje van de menigte. Het is makkelijk jezelf te verliezen in al die gelijkgestemde mensen; maar niet Ginny. Ginny vindt zichzelf.

Ze is niet langer Ginny Wemel. Nu is ze Link, omgeven van figuren die niet uit zijn universum komen. Harry en Draco hebben zich verkleed in Finn en Jake van Adventure Time, Hermelien is dit jaar komen opdagen als Annabeth Chase uit de Percy Jacksonboeken, Daan Thomas heeft alleen maar een T-shirt van Game of Thrones aan en Simon is zijn doodgewone zelf – het is zijn eerste keer.
Deze vrienden ziet ze maar één keer per jaar, op MCM. Er is geen tijd om aan zichzelf te denken als ze hen heeft.

Ze is weer Ginny Wemel. De tranen staan in haar ogen terwijl ze op de bus naar huis zit, haar zelfgemaakte schild op haar schoot. De tijd vliegt altijd veel te snel voorbij; nog voor ze alle standjes afgegaan is, nog voor ze met iedereen op de foto ging, nog voor ze alles had gedaan dat ze wou doen, was het alweer voorbij.

Tijd om te beginnen aftellen.


Reacties:


Lily
Lily zei op 3 juli 2016 - 17:56:
I'm speechless


xNadezhda zei op 27 sep 2015 - 0:00:
Is dit bedoeld als hint voor trans!Ginny? because. I would kinda dig that.
& ik zie waar dit door geïnspireerd is. & I like it <3