Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » A Million Little Pieces » [29/09/2015][Harry Potter] nee

A Million Little Pieces

30 sep 2015 - 20:44

494

2

346



[29/09/2015][Harry Potter] nee

Nee.
“Mijn favoriete woord is nee. Het symboliseert alle kracht die ik vroeger niet bezat, alle kracht die vader niet bezit, alle tegenstand die we hadden moeten bieden. Nee had zo veel kunnen voorkomen – pijn, verlies, dood. Liters bloed, oceanen van tranen en luchtballonnen gevuld met leugens.
“Wie macht wil uitoefenen, moet angst inboezemen. Perkamentus joeg Voldemort angst aan, Voldemort iedereen behalve Bellatrix. Zie je? Ik gebruik zijn naam, omdat je al die tijd gelijk had. Angst voor een naam veroorzaakt alleen maar meer angst voor het ding zelf. Angst kan uitmonden in macht en macht gun ik hem niet. Ik ben vrij. De tovenaarswereld is vrij.
Nee zal nooit haar kracht verliezen. Het zal altijd het woord zijn dat we niet willen horen. Het zal tevens altijd het antwoord zijn dat we niet durven geven.
“‘Nee,’ zei je tegen me, toen ik vroeg of je me kon vergeven. Ik huilde mezelf in slaap, dagen achtereen, tot ik nee durfde te zeggen tegen de tranen.
Nee zal nooit haar kracht verliezen, maar ze is ook niet onveranderlijk. Ik bewees je dat ik echt spijt had. Ik deed afstand van Vader en leerde van Moeder dat ze gelogen heeft, tegen Voldemort, over jou. Dat ze jou redde, voor mij. Nee, dacht ze, ook al uitte ze dat door ja te knikken. Door ja te zeggen, op het juiste moment, zeg je ook nee.
“Wanneer twee mannen samen aan het altaar staan, om elkaar het ja-woord te geven, is dat een manier om nee te zeggen tegen de samenleving: nee, ik luister niet naar je vooroordelen; nee, je kunt me niet vastketenen met verwijten, discriminatie en dreigementen. Nee, ik weiger me aan te passen aan jouw ideaal en me te maskeren met een stereotyp. Nee, nee, nee.
“Ja, ik wil trouwen met deze man, want nee, ik zal nooit van iemand anders houden zoals ik van hem houd.
Nee is mijn favoriete woord omdat, sta me toe cliché te klinken, ik het van jou heb geleerd. Nee is wat ik tegen Vader zei, toen hij me vroeg om vergiffenis. Nee zal nooit haar kracht verliezen, maar ze is niet onveranderlijk. En jaren later, ongeveer een half jaar geleden, besloot ik mijn nee te veranderen in een ja.
“‘Nee,’ zei je tegen me, toen ik je vroeg of je het erg vond als ik hem uitnodigde. En gisteren nog spoorde je me aan om nee te zeggen tegen mijn schouders, die zich willen laten hangen wanneer ze zoeken naar de afkeuring, het nee, in zijn ogen.
Nee zal altijd mijn favoriete woord zijn, maar vandaag zal ik het aan de kant leggen. Hoe machtig en angstaanjagend het ook is; het is maar een woord. Jij, lieve Harry, bent mijn favoriete persoon in de wereld. Mijn favoriet van alles. Jij bent voor mij belangrijk genoeg om ‘nee’ aan de kant te leggen, want vanavond zeg ik ja, Harry, ja!, ik wil graag met je trouwen.
“En nee, ik zal nooit meer van gedachten veranderen.”


Reacties:


xNadezhda zei op 1 okt 2015 - 21:15:
DIT IS ZO LIEF.
& zo goed gedaan.
Zo goed dat ik DUT US ZO LUEF schreef voordat ik doorhad dat ik iets te enthousiast typte.

Serieus. Het is zo origineel en zó goed hoe je speelt met de betekenis van ja en nee. <3


Kayley
Kayley zei op 1 okt 2015 - 20:07:
Oh, ik vind deze zo cool. Omdat ik er nooit opgekomen zou zijn om "nee" zo te gebruiken. En het past helemaal en je blijft niet nodeloos hetzelfde herhalen om je punt te maken en je klampt je ook niet angstvallig aan "nee" alleen vast maar ook aan "ja" en - ja, deze was heel erg fijn. <3