Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Super Mario Bros » Super Lila Galaxy? (VOLTOOID) » 10: Spookhuis

Super Lila Galaxy? (VOLTOOID)

27 okt 2015 - 16:32

682

0

209



10: Spookhuis

Zonder verder nog iets te zeggen grijpt King Boo Lila vast bij haar armen, wat hem vreemd genoeg lukt met zijn kleine armpjes, en hij vliegt over de rand van het schip naar het duistere huis in het midden van de Ghostly Galaxy.

Rustig blijven, zegt Lila tegen zichzelf terwijl de vreselijke tong van het spook veel te dicht bij haar gezicht bungelt. Dit spook is veel makkelijker te manipuleren dan Bowser. En hij heeft ook een aartsvijand. Misschien is dat ook wel een pizzabakker.

Even grinnikt Lila.

“Zeg eh, meneer koning Boo,” begint ze, “uw aartsvijand, is hij werkelijk zo vervelend?”

“Vervelend?! Ha! Ik haat hem met heel mijn hart!” roept hij uit. “Ik zal mijn wraak krijgen, reken daar maar op!”

“Oh, maar ik twijfel daar ook niet aan, koning. Ik weet zeker dat u die.. Zeg, wat is zijn naam eigenlijk?”

King Boo gromt even. “Hij heet.. Luigi. Argh! Wat een verschrikking zijn naam uit te moeten spreken!”

Lila barst bijna in lachen uit. Luigi? Weer een pizzabakker? Mario en Luigi, de redders van het universum! Ze begint steeds nieuwsgieriger te worden naar hoe deze ‘helden’ eruit zien, en welke kracht ze in godsnaam moeten bezitten om een vuurspuwend schildpad-monster en een reusachtig spook hen als aartsvijand te laten beschouwen.

Maar Lila houdt zich in. Ze fronst haar wenkbrauwen en trekt een serieus gezicht.

“Dat klinkt inderdaad als een hardnekkige vijand,” zegt ze alsof ze helemaal begrijpt wat het spook bedoelt. “Ik bewonder u en uw macht werkelijk, meneer de koning.”

Ze voelt het ego van King Boo gloeien en ze glimlacht triomfantelijk.

“Ha! Wacht maar tot ik dat groentje te pakken heb, dan zal ik je laten zien hoe je met een aartsvijand omgaat!” lacht hij. “Ik ben een expert op het gebied van pure angst, neem dat maar van me aan!”

“Maar natuurlijk, koning. Ik kijk er naar uit uw aartsvijand met eigen ogen te zien.”

“Dat zul je ook, maak je maar geen zorgen!”

Lila grijnst. Zo, dat ging nog beter dan ze had gehoopt. Dit spook is werkelijk minder slim dan die Bowser. Ontsnappen gaat simpel worden… Als ze maar de goede snaren weet te bespelen.

---

“Zo, we zijn er!”

King Boo opent het deurtje van de cel en gooit Lila naar binnen.

“Ik zal mijn aartsvijand snel halen, Lila. Zie je later!”

Hij verdwijnt in het niets.

En dan is het stil. Lila zit vast in een spookhuis, en het is nog een eng spookhuis ook. De sfeer die er hangt… En de stemmen die ze lijkt te horen… Wat is dit voor plek?

Zuchtend loopt ze naar de tralies. Ze kan over de hele galaxy kijken vanuit haar cel, de gevangenis is verbonden aan de buitenwereld. Alleen de tralies zitten haar in de weg.

Ze loopt naar de tralies aan de andere kant van haar cel, als ze daar doorheen kijkt ziet ze de rest van het spookhuis. In ieder geval van de kamer waar ze in zit. Het is donker, en er hangt een klein schilderij aan de muur van een spook. Lila voelt zich bang, maar ze probeert haar angst tegen te houden.

“Het komt goed, Lila,” zegt ze hardop tegen zichzelf. Haar stem galmt door de kamer. “Het komt allemaal goed. Voor je het weet ben je weer thuis! En dan kun je..” Ze knippert een keer met haar ogen. Een vreemd soort verdriet vult haar lichaam, en voor ze het weet zijn haar ogen vochtig. Nee, nog niet. Stop met janken, Lila. Stop!

“En dan kun je gewoon kerstmis vieren!” roept ze uit, en haar stem slaat over. Ze was net nog zo zelfverzekerd… Maar nu ze echt opgesloten zit, lijkt al haar positiviteit weg te vagen.

Nee, wacht. Dat schildpad-monster moet haar nog beschouwen als zijn aartsvijand. Ze heeft haar doel nog niet bereikt in dit universum. Oh, ze zou zijn plannen zo vreselijk ruïneren dat hij geen keus heeft! En misschien, als dit alles voorbij is, heeft ze zelf een grote rol gespeeld in het redden van het universum, net als de pizzabakkers!

“Ik zal meer te vieren hebben dan alleen kerstmis,” grinnikt ze. Ze kijkt naar buiten over de kosmos en pakt de tralies vast.

“Denk je ook niet, Bowser?”


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.