Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Gone, maar dan anders. » Hoofdstuk 2: Wie?

Gone, maar dan anders.

24 juni 2009 - 8:02

455

5

203



Hoofdstuk 2: Wie?

De Bende én de Strijders waren verdwenen. Aarzelend klom Isis naar buiten...

Toen Isis niet meteen getorpedeerd werd door een speer van de Bende, waagde haar beste vriend Wolf het om zijn hoofd door het luik te steken.
Een aantal seconden kwamen er nog een stuk of 6 kinderen, en die vormden samen het eerste schaap. Met tientallen tegelijk drongen de dorpelingen naar het centrale plein, met Isis als middelpunt. Toen de kinderen zagen wat er was gebeurd, brak er totale paniek uit. Iedereen schreeuwde en rende in het rond, alles en iedereen vertrappend. Isis besloot dat er wat aan gedaan moest worden, maar ze zou niet weten hoe. Met haar stem zou ze nooit boven de kakofonie uit komen. Naast haar stond Wolf. Ze zond hem een hulpeloze blik toe. Hij begreep het. Samen begonnen ze mensen boos toe te spreken, en langzaamaan begon de menigte een beetje te kalmeren. Iedereen keek naar Isis. Deze keek in het rond. Het enige wat ze zag was bange, angstige ogen. Het rumoer zwol weer aan. Ergens begon een klein kind te huilen. Binnen een paar seconden waren alle kleine kinderen aan het krijsen. Isis en Wolf konden de boel niet meer in de hand houden, zodat ze zich moesten verdelen en anderen aan moesten sporen om iedereen tot rust te brengen.

Pas na een half uur lukte het hen om iedereen stil te krijgen en de kleintjes zonder oudere broer of zus naar iemand van tien jaar of ouder te brengen.
Isis ging weer in het midden staan en sprak:
'Jongens, dit werkt niet. We moeten een leiding kiezen. Zijn jullie het daarmee eens?'
'Ja.' klonk het als uit één mond. Wel een mond die al drie jaar onder de zoden had gelegen. Iedereen was bekaf, en doodsbang.
'Hoe gaan we dat doen?' vroeg Isis.
'Stemmen,' opperde Wolf.
'Stemmen?' herhaalde Isis luid.
'Ja!' klonk het nu uit de menigte. Deze keer met meer kracht.
'Oke,' wie stelt zich kandidaat?'
Het werd weer rumoerig op het plein.
Vijf minuten later waren de kandidaten bekend: Zij en de grootste bullebak van de school, Sergio. Hij had in drie jaar dat hij bij haar op school zat al bijna iedereen die kleiner dan hij was in de wc-pot, in de prullenbak of onder zijn winkelkarretjeskooi gestopt. Ook Isis was één keer het slachtoffer geweest, in de eerste, en was daarmee een van de weinigen die niet twee of drie keer te grazen waren genomen.
Er werd een afspraak gemaakt: Iedereen zou over een half uur bij het gemeentehuis zijn, waar een willekeurig uitgekozen jury voor de deur klaar zou zitten.
Voor het stemmen zou iedereen van 8 jaar en ouder een zelf meegenomen kiezelsteen (waarschijnlijk van een oprit van een villa geplukt) in een doos doen, waarna de stemmer het gemeentehuis in moest, om fraude te voorkomen.


Reacties:


MoLoveAnime
MoLoveAnime zei op 5 juni 2009 - 15:16:
Ga snel naar het volgende hoofdstuk! is echt een goed verhaal!


Yarsea
Yarsea zei op 5 juni 2009 - 12:05:
yeah..., gelezen leuke oplossing


Sweetlady
Sweetlady zei op 4 juni 2009 - 20:53:
heey leuk hoofdstuk dus snel verder gaan En wolf is echt stoer


Yarsea
Yarsea zei op 2 juni 2009 - 18:54:
COool verhaaal..>!!!!!!!


KolaLollie
KolaLollie zei op 2 juni 2009 - 15:56:
Wolf! wat een stoewre naam!