Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Super Mario Bros » Super Lila Galaxy? (VOLTOOID) » 12: Luigi

Super Lila Galaxy? (VOLTOOID)

2 nov 2015 - 16:44

686

0

210



12: Luigi

“Zo! Nu zullen jullie nooit kunnen ontsnappen!” roept King Boo uit. “Ik zie jullie later, mijn gevangenen! King Koopa zal blij zijn als hij terugkomt en ziet dat ik jou in mijn bezit heb, groentje! Hahahahaaa!”

Het grote spook verdwijnt.

---

Even is het stil. Lila kijkt naar Luigi wie angstig naar de Boo’s buiten de cel kijkt, en ze krabt op haar hoofd.

“Jij bent.. Luigi, correct?”

“J-ja,” antwoordt hij zacht, “e-en wie ben jij? Heeft K-King Boo jou ook opgesloten?”

Lila zucht. “Ach, het is een lang verhaal. Eigenlijk ben ik hier opgesloten door een schildpad. Waarschijnlijk ken jij hem onder de naam Bowser.”

“Bowser?! J-ja, de Koopa King.. Maar eh, hoe kom je hier? Ben je ontvoerd?”

“Soort van,” mompelt Lila. “Ik kom van aarde, en ik was bij het observatorium van Rosalina. Heh, het lijkt erop dat Bowser op zoek is naar Grand Stars, wat dat ook mogen zijn.”

“Grand Stars,” zegt Luigi, “zijn grote bronnen energie. Ze komen officieel van het observatorium.. Maar Bowser gebruikt ze voor het maken van wapens en monsters, en zo wil hij zijn eigen planeet maken en het universum overnemen.”

“Hij had het inderdaad over heerser worden van het universum,” mompelt Lila. Ze kijkt naar Luigi’s kleding, zijn gezicht, zijn gedrag en de gestoorde snor. “Jij bent Mario’s broer.”

Luigi kijkt hoopvol. “Hé, dat klopt! Heb je Mario gezien?”

“Sorry, nee. Ik heb Bowser over hem horen praten. Jouw broer is zijn aartsvijand, nietwaar?”

“Klopt..” zegt Luigi. “Ik weet zeker dat Mario ons snel komt redden. Heeft Bowser je vertelt wat zijn plannen zijn?”

Lila realiseert zich gefrustreerd dat ze erg weinig weet van Bowsers plannen ondanks dat ze een tijdje bij hem op het schip gezeten heeft.

“Ik weet alleen dat er een Grand Star in Bowsers Star Reactor zit, wat dat ook zijn mag.”

“Hm, daar kan ik je niet bij helpen,” zegt Luigi. “Maar je moet die informatie zo snel mogelijk aan Rosalina en Mario doorgeven! Als ze weten dat de laatste Grand Star in een Star Reactor is, weten ze waar ze moeten zoeken! Oh, over Grand Stars gesproken: als je ergens een Power Star ziet, kun je het dan bij het observatorium brengen?”

Lila lacht. “Heh, dat zou ik best willen, Luigi, maar ik zou echt niet weten hoe die dingen eruit zien, ik weet niet waar het observatorium is en ik zit vast in een spookhuis!”

“Nou, dan hebben wij in ieder geval twee dingen gemeen,” grinnikt Luigi. “Ik weet ook niet waar het observatorium is en ik zit ook vast in een spookhuis. Maar ik weet wel hoe een Power Star eruitziet. En binnen een paar seconden weet jij dat ook!”

Uit zijn binnenzak pakt hij een gouden, lichtgevende ster en meteen vult de duistere ruimte zich met een gouden licht. In ontzag zet Lila een paar stappen achteruit. De ster zweeft boven Luigi’s handen en draait langzaam rondjes. Magie, is het eerste woord dat bij Lila opkomt. Pure magie.

“Wat prachtig,” is het enige dat ze weet te zeggen. “Heh.. En nog geen twee uur geleden dacht ik dat ik het mooiste van het universum al gezien had toen ik een fonkelend sterretje op aarde zag landen en uiteen zag spatten. En nu zie ik dit.” En terwijl ze dat zegt, denkt ze na over welke pracht, welke verschrikking haar nog te wachten staat…

Luigi glimlacht en stopt de Power Star terug in zijn binnenzak. Het licht verdwijnt weer uit de kamer.

“Je bent hier nog niet zo lang, blijkbaar,” zegt Luigi. “Het spijt me dat je hierbij betrokken bent geraakt.”

“Nee, het is mijn eigen schuld,” zegt Lila hoofdschuddend. “Ik was nieuwsgierig. Misschien wel te nieuwsgierig. Ik wilde alles zien, ik wilde het weten. Heh, als ik had geweten dat ik gevangen genomen zou worden door een psychopathisch monster..” Lila kijkt even voor zich uit. Haar ogen worden groot. “..dan had ik het besluit om naar dit universum te komen al helemaal genomen.” Ze begint te lachen. “Niet te geloven! Ik ben gestoord! Bowser heeft echt een slechte invloed op me gehad. En dat is nog een reden waarom ik wil dat hij me als zijn aartsvijand beschouwt. Ik ga hem stoppen, Luigi. Dat monster mag het universum niet overnemen!”


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.