Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Super Mario Bros » Super Lila Galaxy? (VOLTOOID) » 15: De EVV

Super Lila Galaxy? (VOLTOOID)

2 nov 2015 - 16:52

747

0

215



15: De EVV

“Prinses Peach.. Het Mushroom Koninkrijk,” zegt Lila langzaam. “Bowser… Hoofd van het kwaad..” Ze kijkt naar de Toads. “Jullie zijn aanhangers van Prinses Peach, van het Mushroom Koninkrijk! Maar.. Wat doen jullie hier? Wacht, niks zeggen. Jullie zijn op zoek naar Prinses Peach. Jullie denken dat ze ontvoerd is door Bowser. Maar ik was bij Bowser op het schip en ik zag de prinses nergens! Dus logica zou zijn dat Bowser op zoek is naar de prinses, maar dat is FOUT want dat monster zei tegen mij dat hij op zoek was naar de Waakster van het Universum, Rosalina! Ah! Toad, handlanger van de prinses, heeft zij bepaalde krachten, magie of een soort macht?”

“Magie? Onze prinses?” zegt de blauwe Toad dan vol verbazing. “Natuurlijk niet! Prinses Peach is niet zoals die heks Rosalina! Bowser heeft onze prinses ontvoerd, we zagen het zelf!”

Die heks, denkt Lila. Hm. Zo had ze het nog niet bekeken.

“Goed,” gaat ze snel verder, “Prinses Peach is geen heks. Ze heeft geen magie. Ze is alleen prinses van het Mushroom Kingdom. Inwoners: Toads. Waarom zou Bowser de prinses willen hebben? En waarom zag ik haar niet? Wat is het hele punt?”

Lila begint driftig heen en weer te lopen. Tot nu toe begreep ze Bowsers psychopathische acties om het universum over te nemen, om de Waakster van het Universum te gebruiken. Maar deze prinses.. Lila weet niet eens hoe ze eruit ziet! En toch voelt ze iets vreemds rond dit onderwerp. Bowser. Prinses. Bowser. Prinses.

“Waarom de prinses? Waarom de prinses van het Mushroom Koninkrijk als je het universum kunt overnemen?? WIE VALT ER TE KWELLEN, BOWSER!? WIE?!”

De Toads kijken in ontzag naar haar. Opeens staat Lila stil. Ze begint te lachen en slaat zichzelf tegen haar hoofd.

“Zijn aartsvijand, natuurlijk! Ha, er is niets leuker dan vechten met je aartsvijand, toch? Laat me raden, Mario is altijd degene die de prinses redt, ja?”

Captain Toad knikt hevig.

“Heh, Bowser heeft geen persoonlijke reden om die prinses gevangen te nemen. Het interesseert hem echt niet! Hij doet dit alles alleen om jullie te kwellen. Oh, wat geweldig om hem als aartsvijand te mogen beschouwen!”

De Toads kijken haar aan alsof ze gek is terwijl Lila breed grijnst.

“Ik heb me nog nooit zo vermaakt in jaren,” zegt ze. “Ik ga zijn plannen ruïneren, Toad Brigade. Ik word Bowsers nieuwe aartsvijand! Wacht maar!”
Het duurt even voor Lila zich realiseert hoe apart dat klonk, en de Toads kijken haar nu nog vreemder aan.

“Ha, grapje,” zegt Lila en ze lacht onschuldig. “Ik wil alleen dat het universum beschermd wordt, geloof me.” Ze kijkt naar de Toads en krabt op haar hoofd. “Ik weet niet of jullie een heldhaftige Toad Brigade zijn…”

“Wij zijn de meest heldhaftige Toads van het Mushroom Konkinkrijk, mevrouw Holmes!” roept Captain Toad, en hij salueert statig.

“Oh, mooi!” glimlacht Lila. “Er zit namelijk een loodgieter genaamd Luigi vast in de Ghostly Galaxy, maar als jullie hem zelf kunnen bevrijden hoeven we niet helemaal terug om hulp te halen!”

De Toads worden bleek en kijken elkaar even aan. “Eh.. De Ghostly Galaxy? Met de.. Met de Boo’s?”

“Jazeker. Ik kom net van de Ghostly Galaxy. Daarom was ik in een Boo veranderd.”

“Oh! Uhh..” Captain Toad kijkt even om zich heen alsof hij ieder moment door een Boo opgegeten kan worden, en dan kijkt hij naar Lila. “Laten we.. Toch maar terug naar het observatorium gaan om Mario te informeren.”

Lila grinnikt even. “Dat is ook goed. Maar we moeten opschieten, die arme stakker staat doodsangsten uit. Op naar Luigi’s broeder Mario!”

Captain Toad salueert opnieuw en hij knikt hevig. “Aye, madam!”

“Zeg kapitein,” begint de groene Toad vragend, “Lila is toch niet de leider?”

“Dat.. Klopt! Maar Lila Holmes is een eerlijke, vriendelijke voorbijganger, en de Toad Brigade helpt Eerlijke, Vriendelijke Voorbijgangers! Ja! De Toad Brigade zet de EVV’s boven zichzelf!”

“Nou, dat is ook nieuw,” mompelt de blauwe Toad. “Maar, geen probleem. We zetten onmiddellijk koers naar het observatorium, kapitein.”

Lila lacht even. Opeens voelt ze een vermoeidheid haar lichaam overnemen. Ze zakt door haar knieën en gaat op het schip zitten. Ze heeft het gevoel alsof ze eindelijk kan rusten. Deze kleine wezens, deze Toads, geven haar een comfortabel gevoel. In het bijzijn van Bowser en de Boo’s voelde ze continu een spanning in haar lichaam, maar nu ze bij deze goedhartige Toad Brigade is voelt ze pas hoe vermoeid ze al die tijd eigenlijk was. Hoe laat zou het nu zijn op aarde? Twee uur? Vijf uur? Ze weet het niet.

Ze weet alleen dat het kerstmis is.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.