Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » All the one shots » Grimboudplein 12

All the one shots

8 nov 2015 - 17:50

954

0

209



Grimboudplein 12

HP + Rebella Spoiler: Dit kan mogelijker wijs een rol spelen in het officile verhaal.

"Tops, schat, geef nou gewoon toe, je vind hem leuk." Zei Rebella, er lag een scheve grijns op haar gezicht. Een lach die er lang, heel lang niet was geweest. Tops draaide zich zogenaamd nijdig om zodat ze met de rug naar Rebella kwam te staan. In feite deed ze dat om haar rode wangen te verbergen. Iets wat Rebella blijkbaar doorhad, want ze schaterde het uit.
Na een paar schaterende minuten had Tops zich weer onder controle.
"Ik zou het niet weten Reb, ik kan me echter wél herinneren dat je wel heel erg gecharmeerd was van een zekere achterneef van me" Nu keek Tops de zwart harige vrouw grijnzend aan. Deze keer keek Rebella echter niet weg, maar keek de roze harige vrouw, verbaasd aan.
"Sirius? Welnee!" bracht ze nog na hikkend uit. Tops keek haar gespreks-partner schattend aan.
"Wie dan wel?" Vroeg ze met een nieuwsgierige grijns op haar gezicht. Rebella glimlachte enkel.
"Ehh, Tops? Je water kookt over." En wees ze haar terecht. Tops gilde, liep snel naar het gasfornuis en stootte daarbij een glas met pompoensap om. Rebella schudde lachend haar hoofd, en pakte haar toverstok
"Sanitato!"zei ze kalm, en de pompoensap op het aanrecht verdween. "dit gesprek doet me denken aan een discussie die Remus, James, Sirius en ik een keer hebben gehad." zei Rebella peinzend, bewust het onderwerp welke jongen zij leuk vond afsluitend. De nog jonge vrouw staarde uit het mistige keukenraam, naar de al even mistige straat voor de keuken van Griomboudplein 12.
Tops grinnikte, "bedoel je die ene keer dat Remus hardnekkig toe te kennen dat hij verliefd was op een meisje van Ravenklauw? Terwijl hij op jou was?" Vroeg ze vrolijk, de macaroni afgietend in het paars-geel gestreepte vergiet. Rebella schoot in de lach.
"ja, die keer ja. En die van een paar weken later, maar toen was Peter erbij." De twee meiden schoten door in de slappe lach.
Rebella sprong van het werkblad waarop ze gezeten had en pakte een glas water, en gaf dat aan Tops, die naar adem happend op een keukenstoel neerzakte.
Even later toen de beiden weer een beetje bekomen waren, redde ze een pan met verbrande rijst, van een scharlaken dood. Toen Tops terug kwam van de rijst in de container buiten gooien, zat Rebella wat foto's te bekijken die op de vensterbank stonden. Die er duidelijk waren neer gezet door de huidige eigenaar. Opeens schaterde Rebella het uit bij het zien van een foto.
"Woow, dat Sirius die bewaard heeft en zelfs, hier neer heeft gezet!" riep ze bewonderend uit.
"Wat? Welke foto is dat dan?" Vroeg Tops bijna direct. Rebella pakte de foto uit de stoffige vensterbank en liep naar Tops toe en gaf haar de foto.
"Ik weet het hij is nogal...fout."grijnsde Rebella verontschuldigend, Tops bekeek de foto en haar ogen werden groot van verbazing.
"Ik moet toegeven,"bracht uit eindelijk uit, "'mijn neef heeft lef." Rebella knikte.
"Ja dat heeft hij zeker, in die tijd al, tenslotte maakt hij hier de foto." Liet ze Tops weten, die haar aan keek van; Dat Meen Je Niet!. Rebella lachte om haar gezichts-uitdrukking.
"Vertel, hoe komt in Merlijns snotneus, dat mijn neef een foto maakt in een badkamer van de klassenoudste?!" riep Tops uit ogen zo groot als schoteltjes. "nou, ten eerste was James zwerkbal aanvoerder van Griffoendor, dus mocht James er komen, maar James is hier niet bij hoor, en nou ja, je kent Sirius, hij is geen nette heer, al kan hij dat wel zijn... Maar goed, hij ging daar dus heen, en zo slim als hij was, kon hij er voor zorgen dat de persoon die hier binnen zat" Rebella gebaarde naar de bewegende foto.
"Hem niet zag." Tops keekde zwart krullende vrouw nog steeds ongelovig aan. "Meen je dit nou?" Mompelde ze toen wantrouwig. Rebella knikt heftig als antwoord.
"Ja zeker, helaas voor Sirius, ontdekte het meisje hem al snel, en werd woedend! Het kasteel leek wel te klein!'"Nu begonTops verbeelding een beetje heel erg op hol te slaan.
"Ze was toen toch wel aangekleed?'"Tops keek onzeker naar de foto.
"Ja, gelukkig wel! Ze wist gelukkig heel goed hoe ze zichzelf moest beschermen." grinnikte Rebella. Tops zette de foto terug in de vensterbank en vroeg toen.
"Wie was ze eigenlijk?"
Rebella die net een slok boterbier wil nemen, verslikt zich en proest het uit. "Uche1, wil je dat echt weten?" vroeg ze schor met een veel betekende blik in haar ogen. Tops knikte enkel, maar met een twinkeling in haar ogen. Rebella keek in een zwakke poging serieus te zijn de andere kant op.
"Nou goed dan, het was een meisje waar we pas later achter kwamen dat het Lily Evers was..."
Er viel een opgelaten stilte in de keuken. Toen schoten de twee meiden in de lach. Een lach die door het hele huis te horen was. Ten slotte wisten beide meiden, hoe Lily wraak zou hebben genomen op Sirius actie.
Rebella was de eerste die weer bekwam en snel een anti-afluisterspreuk op de deur uitsprak. Sirius hoefde niet te horen wat zij hier te bespreken hadden.
"Ja, Lily stalkte hem maanden lang met foto's van naakte jongens, eveneens zorgde ze als klassenoudste ervoor dat hij een flink aantal weken niet fantsoenlijk kon bewegen, als je snapt wat ik bedoel." De ex-Sluipster was in een opperbeste stemming, zeker na dit verhaal.
"Zeg Tops?" Ze keek de jonge heks vragend aan die buiten adem haar lach tranen afveegde met een theedoek.
"Je gaat Sirius hier toch niet mee plagen he?" Rebella keek haar half hopend, half benauwd aan.
"Hem hier mee plagen? Ik zou niet durven!" Tops liep grinnikend de keuken uit, onderwel een op magische wijze bereide pan rijst mee nemend.
Rebella lachte opgelucht, en volgde haar met de pindasaus.
Dit ging nog leuk worden.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.