Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Vijf klootzakken » Hoofdstuk drie

Vijf klootzakken

4 dec 2015 - 23:29

1048

3

316



Hoofdstuk drie

O F ;; "Thomas is een klootzak."
woensdag, acht april.
15:00, 21°C.





Newt is net bezig uit te leggen waarom hij de nacht voordien na zijn werk niet gestreamd heeft, of op z’n minst online is geweest, wanneer Alby met ontbloot bovenlijf uit zijn badkamertje stapt. De meeste stemmen die eerder nog uit zijn stereospeakers donderden, worden muisstil – het is een indrukwekkend gezicht – behalve Thomas, uiteraard, die mompelt: “Nalby is zó 2010.”
“Dat wilde ik dus net gaan uitleggen. Alby zat ineens in mijn woonkamer, dus toen ben ik hier niet meer aan toegekomen. Sorry jongens!”
“En meisjes!” voegt Teresa er aan toe. “Geen seksist zijn, Newton.”
“Ja, Newton. Luister naar de dame,” grinnikt Alby. Hij komt over Newts schouder hangen, zwaait naar de camera en doet dan twee stappen opzij, om in het kleine keukentje terecht te komen. “Zal ik een Pad Thai omelet maken van onze restjes?”
“Doe maar. Dan ga ik mijn lijst van commissies afmaken. Dit is de laatste dag! En Alby heeft een bod gedaan voor tweehonderd dollar, dus Thomas, jouw tekening zal niet als eerste afgemaakt worden.”
“Verdomme, Albus!”
“Je gaat je fic over Draco als cheerleader toch pas over een maand posten, dan heb je de cover niet meteen nodig,” zegt Newt terwijl hij de privéberichten over de commissies nagaat. Hij valt bijna van zijn stoel bij het zien van het aantal. Het kost hem enkele minuten om volledig naar beneden te scrollen, naar het allereerste bericht (dat van Thomas, die gelukkig niet om Jacob en Edward maar om Harry en Draco gevraagd heeft). Hij neemt zorgvuldig de opdrachten en bedragen over, gerangschikt van hoogst naar laagst, en is pas klaar wanneer Alby een bord onder zijn neus zet en een stoel bijschuift.
“Na mijn… eh, ontbijt ga ik beginnen aan Alby’s portret, tenzij er nog iemand hoger gaat bieden—”
“Wacht, Alby’s portret?! Wat?! Wacht… wát? Ik wist helemaal niet dat je echte mensen ging tekenen! Dat had je me wel mogen vertellen.”
Newt en Alby rollen synchroon hun ogen om Thomas. De blonde jongen slikt zijn stomende hap omelet door voor hij antwoordt: “Ik zei toch dat er geen restricties zijn?”
Thomas’ frons vervaagt en een grote glimlach verschijnt in diens plaats. “Dan wil ik mijn opdracht aanpassen naar een echte persoon! Voor 250 dollar!”
“Zoveel geld heb je niet eens,” zegt Gally, wiens geluid slecht klinkt omdat hij met zijn telefoon op de metro aan het meepraten is.
“Wel als ik aan Ava vraag of ik alvast mijn zakgeld voor de komende maanden mag hebben!”
“En hoe ga je dat aan je stiefmoeder uitleggen?” vraagt Alby, die een stuk champignon van Newts bord steelt en het vliegensvlug in zijn mond weet te steken. “Laatste keer dat je dat vroeg, mocht je niet naar Boston komen voor Halloween.”
“Jij bent gewoon jaloers omdat ik hoger ga bieden dan jij!”
“Geen restricties betekent niet dat je aan Newt kan vragen jóu naakt te tekenen, Tommie.” Alby draait zich naar Newt toe, zijn wenkbrauwen opgetrokken. “Toch?”
“Precies,” antwoordt de artiest, die net zijn laatste stuk ei in zijn mond gepropt heeft voor zijn beste vriend ermee aan de haal kan. “Als iemand van jullie het in zijn – of haar! – hoofd haalt mij te vragen je naakt te tekenen, krijgt die een gratis tekening van mijn middelvinger.”
“Oh nee, ik ga mijn geld voor een goed doel gebruiken. Ik wil dat je Minho tekent in zijn Spider-Mankostuum.”
Voor Newt zijn afgrijzen kan laten blijken, trekt Alby de microfoon naar zich toe en waggelt een vinger in de lens van de webcam. “Vergeet het, Thomas. Ik verbras nog liever al mijn drinkgeld dan dat ik je dat Newt laat aandoen.”
Thomas is de patroonheilige van de onmogelijke homokoppels. Edward en Jacob, Draco en Harry, Percy en Nico; zijn hele archiveofourown staat vol sléchte fanfictions over die pairings, maar die zijn nog lang niet zo erg als zijn ‘real life ships’. Zo was hij vocaal over Nalby, ofwel Newt en Alby, tot Newts gevoelens voor Alby canon werden (niet dat iemand daarvan wist behálve Thomas).
Sindsdien is hij de eerste, en enige, shipper van Minewt, ofwel Newt en Minho.
Minho is de zoon van Vik, de huisbaas, en nog vervelender dan zijn vader. Dat komt deels omdat meneertje een opkomende acteur is. Sinds hij in aanmerking is gekomen voor de hoofdrol in de nieuwe Spider-Man is hij ondraaglijk geworden.
Newt kan hem niet uitstaan, zoals verschillende posts op zijn Tumblr en vele avonden op zijn stream duidelijk gemaakt hebben.
De haat is wederzijds.
Natuurlijk shipt Thomas het en natuurlijk wil Alby hem van deze tekening verhoeden.
“Ik bied een extra honderd bovenop je ticket,” zegt de jongen aan zijn zijde daarom.
Thomas kaatst terug: “Dan bied ik 350.”
“Jongens, jongens – stop. Jullie hebben allebei niet het geld om tegen elkaar te gaan opbieden. Het geld van je ouders gebruiken telt niet, Alby. Daar werken ze te hard voor.”
“Ze zijn rijk, ze missen het heus niet.”
“Ik wil het niet.”
“Eh, newbie, ben je daar zeker van?”
Newt fronst bij het horen van Thomas’ woorden. Aangezien het helemaal los van het gesprek lijkt te staan, neemt hij aan dat iemand in de chat iets heeft gezegd. Er komen dagelijks nieuwe mensen bij en—
Zijn ogen worden groot bij het zien van het aantal kijkers (bijna duizend) en nog groter als hij het bericht vindt waarover Thomas het, waarschijnlijk, heeft.
Minho Fanboy 4ever zegt: $1.000 voor Minho als Spider-Man.
“Dat—Wat? Duizend dollar? Was dat een typfout?”
Minho Fanboy 4ever zegt: Nope. Ik ben nu de commissie aan het invoeren.

Een uur later, terwijl Alby zijn livestream entertaint, scrollt Newt met een onaangename kriebel in zijn buik door de website waarmee hij zijn commissies regelt—de bedragen worden via de website op zijn rekening gestort bij de aanvraag. Sommige usernames herkent hij, maar de meeste niet. Veel ervan refereren Minho op de één of andere manier.
Dit kan niet anders dan een grap zijn. Thomas of Gally of Chuck hebben vast aan hun vrienden gevraagd om Minhonamen te gebruiken omdat ze weten dat Newt hem niet mag. En toch…
Hij gaat naar Minho’s Twitter (niet dat hij die uit zijn hoofd kent…) en ziet daar dat verschillende van zijn vrienden Newts stream naar hem getweet hebben. Dat heeft Minho geretweet.
Dan gaat hij naar Minho’s Facebook en ziet zijn eigen gezicht als een van de eerste posts, met een link naar zijn commissieoproep.
Maar niet die op Facebook. Dus Minho weet van zijn Tumblr…

Met dank aan Dezh voor het beta'en. <3


Reacties:


RivLovee
RivLovee zei op 29 dec 2015 - 14:33:
I like


Bodine
Bodine zei op 4 dec 2015 - 23:27:
Sorry for being late.
MAAR. Alby en Newt zijn dus gewoon vrienden, maar Minho gaat Newts - well, more than friends worden? I'm all for it. Moreeeeee <3


xNadezhda zei op 27 nov 2015 - 16:43:
No problemo <3
& omdat ik op m'n telefoon + in de trein zit krijg je maar één citaat:
Thomas is de patroonheilige van de onmogelijke homokoppels.
Hier schoot ik echt heel oncharmant bij in de lach. Sowieso zit er zoveel verstopte humor in dit verhaal, in de komische situaties. I like very muchie.