Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Hogwarts: A true love story! » Proloog

Hogwarts: A true love story!

22 jan 2016 - 22:25

626

0

204



Proloog

We hebben Zweinstein een beetje aangepast. Ze zitten er op school tot hun 21e en mogen magie gebruiken buiten school vanaf hun 18e. Dit leek ons leuker voor het verhaal. Vooral omdat het een 16+ fanfic is, dachten wij dat het beter past als de dames een iets wat oude leeftijd hebben! Elyna is bedacht door mijzelf en Isabella(Bella) is bedacht door mijn vriendin.

Elyna Fairchild, een meisje van 18 jaar oud. Ze gaat naar haar 8e jaar op Zweinstein. Ze zit in Gryffindor. Ze woont in Godstow, 4km van Oxford. Het duurt nog 3 weken voor school weer begint.

Elyna zat bij de kapper. Haar lange bruin/rode haar golfde bijna tot aan haar billen. Voor een nieuw jaar op Zweinstein wilde ze graag wat anders. Een flink stuk er af. Zoals gewoonlijk gingen ze haar haar eerst wassen ookal had ze dat dezelfde ochtend nog gedaan. Haar lange haar werd gedroogd en direct daarna afgeknipt. Er ging ongeveer 15 cm af. Ze knipte het in een puntvorm en veel lagen. Ze gaven haar haar wat donkerblonde highlights en föhnde het haar droog. Het golfde mooi lang haar gezicht. Ze betaalde en snelde naar huis. Hier zat haar vader op haar te wachten. Haar moeder is ze verloren tijdens de strijd om haar leven. Ook Elyna haar moeder was heks. Haar vader is tovenaar. Elyna is dus volbloed. Hun hele leven draait om magie. Erg lastig, aangezien er ook veel Dreuzels in Godstow wonen. ‘Erg mooi je haar Lieverd’ zei Elyna haar vader. “Kijk je er naar uit om weer naar school te mogen?” “Dankje, pap. Zeker weten. Nog drie weken” antwoorde Elyna. “Ik ben al druk bezig met inpakken. Ik kan echt niets vergeten!”. Elyna is een perfectionist en moet alles bij zich hebben. “Ik kan het je altijd na sturen, dat weet je toch meid” zegt Elyna haar vader. “Je weet dat ik dat niet wil. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik alles heb” is Elyna’s antwoord.

Isabella (Bella) Blackthorn een vrolijke heks van 18. Vanaf kinds zijnde woonde in een huis vol magie. Haar moeder had een kruidenwinkeltje in de wegisweg en haar vader werkte voor de ministerie van defensie. Haar moeder leerde haar omgaan met magische planten. Kruidenkunde was dan ook haar favoriete vak. Ze wilde niets liever dan de winkel van haar moeder overnemen als ze klaar was met school. Samen met haar beste vriendin Elyna ging ze naar Zweinstein hogeschool voor hekserij en hocus spocus. De school voor alle heksen en tovenaars. Over 3 weken begon ze aan haar 8e leerjaar. In dit jaar zouden ze krachtigere magie leren, dat niet buiten zweinstein gebruikt mocht worden, tenzij je in levensgevaar was.

Een warme zomerbries streek over haar wang. De zon scheen fel en brandde op haar bleke huid. Als ze haar moeder weer haar naam hoort roepen komt ze met een zucht overeind. Ze lag zo fijn in het gras. Omdat haar moeder een kruidenwinkel hadden, hadden ze een grote tuin gevuld met magische planten en kruiden. Af en toe hoorde je ze fluisteren. Ze strijkt een pluk donkerbruin haar uit haar gezicht en loopt de grote kas in, die naast de tuin gelegen was. In de kas stonden de planten die bijna klaar waren om gebruikt te worden voor toverdranken en magie.
‘zou je me kunnen helpen met de Alruinwortel. ze zijn klaar om gebruikt te worden. maar ze zijn vervelend aan het worden’, voor haar moeder op tafel probeerde de alruinwortel bij elkaar in de pot te kruipen, een teken dat ze hun kindertijd achter zich hadden gelaten en rijp waren om gebruikt te worden. alruinwortel was een belangrijk geneesmiddel tegen gedaanteverwisseling of vervloeking ook werd het gebruikt als tegengif. Mensen doen een moord om volgroeide alruinwortel in handen te krijgen. Bella pakte een paar handschoenen en pakte een alruinwortel die bij een andere in de pot was gaan zitten. Ze leken op kleine lelijke babies. als ze nog jong zijn, zijn ze een stuk gevaarlijker. Hun krijs zal je niet doden maar je zult zeker een paar uur buiten westen raken. Met een ruk trekt ze hem uit de pot en bekijkt hem.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.