Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijden etc » De Val van Watford?

Schrijfwedstrijden etc

10 feb 2016 - 17:18

815

2

254



De Val van Watford?

Simon stak de sleutel in het slot, opende de deur en snelde naar binnen. De kou buiten was niet te houden; het sneeuwde enorm en er stond een veel te gure wind. De deur viel met een knal in het slot.
“Snow?” klonk Baz’ stem vanuit de woonkamer. De jongen klonk gekwetst en wanhopig, maar vooral bang. Simon trapte zijn schoenen uit, gooide zijn jas over het kastje onder de kapstok en ging vluchtig de woonkamer in. Baz’ zat met opgetrokken knieën op de bank, zijn armen om zijn knieën heen gewikkeld en een frons op zijn gezicht. Penelope zat in de fauteuil schuin tegenover hem, haar gezicht standhoudend tussen walging en bezorgdheid. Simons blik viel op de krant die op de tafel lag.
“Wat is er gebeurd?” vroeg hij, terwijl hij zijn vriend bezorgd aankeek.
“Lees zelf maar,” mompelde hij. Simon pakte de krant van de tafel en nam plaats naast Baz. Die kroop meteen een stuk dichter tegen zijn vriend aan en leek enigszins te ontspannen door de aanwezigheid van zijn vriend.
Simon ontvouwde de krant en begon meteen te lezen.

“DE VAL VAN WATFORD?
De laatstejaars hebben succesvol hun jaar af weten te ronden, ondanks dat het niet verplicht was – het achtste jaar is al jaren, eeuwen zelfs, vrijwillig.
Als gevolg van de erg lugubere omstandigheden omtrent de Mage en de betrokken studenten diede afgelopen zomer in en buiten de school hebben plaats gevonden, zijn enkelen van hem alsnog gestopt in de laatste weken. Een handvol studenten stopte vanwege de gevolgen die dit had op hun mentale gesteldheid en een enkeling – waarvan wij allen weten wie het is – vanwege het feit dat hij daar, als gevolg van de gebeurtenissen, simpelweg niks meer te zoeken heeft en daardoor zijn eigen thuis is verloren.
Maar wat speelt zich nog meer af op Watford? Wij hebben zelf het gevoel dat het grootste drama deels een afleidingsmanoeuvre was voor een nog groter geheim: betrouwbare bronnen hebben ons ingelicht dat een levensgevaarlijk wezen de gangen van Watford onveilig maakt. Dit zou teruggekoppeld kunnen worden aan de dood van één van de – of wellicht de – beste schoolhoofden die Watford ooit gekend heeft, mevrouw Pitch. De waarheid hierachter is jarenlang in de doofpot gestopt en dat is voor haar nabestaanden misschien maar goed ook. Nu deze aan het licht komt, is de familie Pitch misschien wel voor altijd zijn naam als sterke Magick-familie kwijt, hoewel er al jaren duidelijk was dat zij zich niet schaamden voor het gebruiken van duistere magie. Feit is namelijk dat haar dood een gevolg was van een heuse vampieraanval binnen de school. Hoewel zij het kostbaarste wat een mens kan hebben geheel is verloren, is zij niet de enige die een slachtoffer was van deze bloederige aanval. Haar oudste kind en uitblinker van het schooljaar Tyrannus Basilton Pitch Grimm was namelijk op jonge leeftijd gebeten, met ernstige gevolgen van dien.
Vrijwel iedereen op school was zich maar al te goed bewust van het feit dat Basilton, die meestal Baz genoemd lijkt te worden, zich vaak vreemd gedroeg. Jaar- en kamergenoot Simon Snow, erfgenaam van de Mage, leek hem voor geen meter te vertrouwen. Wij verwachten dat het gevaar dat deze jongen gelopen zou hebben nu aanzienlijk verminderd is door de gebeurtenissen van de afgelopen zomer waar wij allemaal erg bekend mee zijn. Wees op uw hoede, beste Magicks, ook voor de Normalen onder ons – zij mogen hier nooit wat van weten. Autoriteiten gaan nog na of ze Tyrannus Basilton Pitch Grimm willen vervolgen. Feit is en blijft dat de jongeman, die afgelopen jaar gevonden werd in het kantoor van de Mage, hier nooit zelf voor heeft gekozen. Het is ons echter nog wel de vraag hoe het mogelijk is dat dit nu pas aan het licht komt.”


Simon zuchtte agressief toen hij klaar was met lezen, veerde overeind en verfrommelde de krant tot een prop.
“Het liefst steek ik deze hele krant in de fik,” zei hij. Hij klonk bozer dan ooit, wat zowel zijn beste vriendin als zijn vriend ineen deed kruipen. “Nu weet ik dat dat niet de meest verstandige reactie is,” ging hij verder, “maar dit… dit is triest.”
“Ik weet het, Simon,” begon Baz. Simpelweg vanwege het feit dat zijn vriend hem Simon noemde in plaats van Baz, merkte de blonde jongen dat zijn vriend enorm zijn best deed hem gerust te stellen. Als reactie daarop mikte hij de krantenprop furieus in de prullenbak en ging weer naast Baz zitten, om vervolgens zijn arm om hem heen te slaan. Penny keek het tweetal bezorgd aan.
“Ik vraag me vooral af van wie dit komt,” verzuchtte ze. “Je gaat zoiets toch niet… Je kunt je toch bedenken dat je hiermee iemands gehele leven verwoest?”
Die woorden waren genoeg voor het drietal om een onderzoek te starten naar de mogelijke snitch binnen de school. Ze hadden echter alle drie niet kunnen bedenken dat die dichterbij hen stond dan ze hadden durven denken.


Reacties:


Kayley
Kayley zei op 10 feb 2016 - 21:49:
Um. So, you're hella rude. HOE KUN JE DAAR NOU STOPPEN?
Wie was het? Was het dingske. Degene waar Simon eerst mee samen was. Idk her name anymore, don't really care, either.
Maar, gosh. Snowbaz. My babies. My darling, precious magic babies. Gewoon in de details kun je zien hoeveel ze om elkaar geven.
En fuck die krant. Steek die krant gewoon in de fik, Simon. Just do it.


Kayley
Kayley zei op 10 feb 2016 - 17:40:
SNOWBAZ. IK GA HEM ZO LEZEN MAAR OMG SNOWBAZ.