Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Super Mario Bros » Super Lila Galaxy? (VOLTOOID) » 23: Galaxy Reactor!

Super Lila Galaxy? (VOLTOOID)

27 feb 2016 - 14:19

817

0

195



23: Galaxy Reactor!

Mario wordt gezien als een held. Hij heeft de Heerser van het Kwaad meerdere keren neergehaald, en hij is geliefd door iedereen in het Paddenstoelen Koninkrijk. Ik vraag me af hoe hij het doet. Waar haalt hij zijn kracht vandaan? Zou hij zijn hersenen gebruiken? Dat moet haast wel, wil hij dat schildpad-monster verslaan. Of zou hij gewoon geluk hebben gehad, al die keren dat hij van dat monster wist te winnen? Deze keer ga ik het zien. Ik ga het meemaken, maar ik ga mijn eigen rol spelen om als aartsvijand beschouwd te worden.

“Lila? We zijn er!”

Lila schrikt op. Ze schudt haar hoofd, ze was zo diep in gedachten dat ze niet eens zag dat ze weer terug in het observatorium zijn. Captain Toad salueert. Lila staat op en doet hetzelfde.

“Hartelijk bedankt voor de lift, kapitein! Ik zal nu mijn taak vervullen!”

Ze springt van het schip af en landt op het observatorium. Snel rent ze naar het midden, waar Rosalina voor een gloeiende bol energie met Mario aan het praten is. Luigi staat naast zijn broer, hem bedankend en zwaaiend zodra hij Lila ziet. Snel rent Lila naar ze toe.

“Luigi, wat goed je te zien!” zegt ze. “Het lijkt erop dat Mario je gered heeft. Ik moet je nogmaals bedanken voor wat je deed. Ben je in orde?”

Luigi knikt hevig. “Alles okidoki! King Boo was nog niet teruggekomen en de Power Star die ik vond is nu veilig hier in het observatorium.”

“Dat is goed om te horen,” zucht Lila opgelucht. Ze kijkt naar Rosalina en Mario. “Jongens, ik weet Bowsers locatie.”

Mario springt op. “Wow! Hoe heb je dat gevonden?”

“Deduceren,” mompelt Lila. “Maar daar gaat het niet om. Rosalina, is er genoeg kracht om het centrum van het universum te bereiken?”

Rosalina kijkt op. “Het centrum.. Ja.. Ja, dat is zeker mogelijk, nu de kracht van de Power en Grand Stars zich verzameld heeft.”

“Mooi,” grijnst Lila, “dat is namelijk Bowsers locatie. Het centrum van het universum.”

Rosalina opent haar ogen. “Natuurlijk.. Dat had ik moeten weten,” zegt ze.

“Het klinkt logisch achteraf, hè?” mompelt Lila. “Sorry dat het zo lang duurde. De Honeyhive Galaxy heeft me een handje geholpen.”

“Dan is dat vast ook waar de prinses gevangen wordt gehouden!” roept Mario uit. “Lila, bedankt voor het vinden van Bowsers locatie!”

“Geen probleem,” zegt Lila en ze krabt op haar hoofd. Aan de ene kant wil ze dat het schildpad-monster weet dat zij degene is die hem gevonden heeft, maar aan de andere kant voelt het toch niet zo oké.

“Het is berekend,” zegt de zwarte Luma dan. “In het centrum van het universum is een Galaxy Reactor gevonden. Het lijkt erop dat hij een heel sterrenstelsel voor zichzelf wil scheppen…”

Nu gaan Lila’s ogen verder open.

Galaxy Reactor. Dat was waar de gele Toad over mompelde in zijn slaap toch? Maar.. Hoe kon die Toad dromen over de Galaxy Reactor terwijl niemand er nog iets van wist?

Langzaam zet ze een stap achteruit. Die droom die zij zelf had… Over de Augurkman en de Levende Nachtmerrie… Zou dat dan echt een voorspellende droom zijn geweest?

“Lila, gaat het?” vraagt Mario een beetje bezorgd als hij haar ziet. “Je bent bleek..”

Nu ze er zo over nadenkt, haar droom had ze terwijl ze naast de Toad sliep. Zou het echt waar zijn? De Levende Nachtmerrie… Bestaat?

“Lila!”

Verschrikt kijk Lila op. Ze wordt bezorgd aangekeken. Snel schudt ze haar hoofd.

“Uh, sorry. Het gaat goed met mij. Ik was even aan het nadenken.”

“We hebben een plan van aanpak nodig,” zegt Rosalina dan met gesloten ogen. “Prinses Peach is bij Bowser, daar twijfel ik niet aan. Mario, jij weet wat je moet doen.”

De loodgieter knikt zelfverzekerd. “Bowser heeft waarschijnlijk al een heel plan bedacht om mij om het leven te brengen. Maar dat zal niet gebeuren.”
Die zelfverzekerdheid… Misschien is dat wat hem er telkens toe in staat maakt dat monster te verslaan.

“Wij zullen er voor zorgen dat het Observatorium klaar staat, mocht er iets gebeuren,” zegt Rosalina. “Maak je maar geen zorgen. Ik weet dat je het kan.”

Lila doet haar armen over elkaar. Zo… Dus haar wordt geen taak gegeven! Natuurlijk is dit een serieuze en gevaarlijke zaak, maar Lila moet dat schildpad-monster persoonlijk vertellen dat ze hem konden vinden dankzij haar, en misschien beschouwt hij haar dan als zijn aartsvijand. Ze gaat hier niet blijven terwijl Mario het universum redt. En niemand kan haar tegenhouden.

Maar Lila houdt haar mond en stemt in met het plan. Ze steekt haar duim op.
“En als jullie nog iets nodig hebben, wees niet bang om het te vragen,” zegt ze grijnzend.

Rosalina knikt. “Goed. Dan zetten we zo snel mogelijk koers naar het centrum van het universum.”

En dan zweeft Rosalina omhoog. Ze gaat bovenop het observatorium staan en zwaait met haar toverstok. Dan wordt alles plotseling omgeven door een eivormig schild, en het hele gebouw schiet door het universum.

Lila zet zich schrap. Ze is er klaar voor. Ze is klaar om dat schildpad-monster opnieuw tegen te komen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.