Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Emo(tion) » Hoofdstuk 11.

Emo(tion)

24 juli 2016 - 22:52

757

0

219



Hoofdstuk 11.

Myra en Mike zitten nog steeds op de zelfde plek voor zich uit te staren, als de dokter binnen valt. "Goeiemiddag, ik ben dokter Collins." zegt de dokter. Mike en Myra stellen zich voor en geven hem een hand. "Ik neem aan dat jullie zijn vrienden zijn?" Vraagt dokter Collins. "Dat klopt." Zegt Mike. "Vreemd dat geen van zijn ouders zichzelf is komen melden bij het ziekenhuis." Zegt dokter Collins. "Hij kent zijn moeder niet en met zijn vader.. klikt het niet zo." Zegt Myra. De dokter knikt en loopt naar Brad toe. Hij controleerd zijn ademhaling. "Hmm... nog niks veranderd met vanochtend helaas.." "Blijft hij.. lang in coma?" Vraagt Myra. "Soms kan het een paar uur zijn, soms een paar dagen... en soms zelfs weken." Zegt de dokter. Myra zucht wanhopig. "Het komt goed Mier" fluistert Mike terwijl hij een arm om haar heen slaat. "Laten we terug gaan naar Lost Highway." Zegt hij. Myra knikt. Misschien is dat maar beter. Ze pakken hun jassen en staan op.

Even later in Lost Highway,
Het is druk. Er zijn al zeker 25 jongeren in Lost Highway. Maar ze weten het nog niet van Brad. Mike klimt op het auto wrak en probeert de aandacht te krijgen. "Jongens! Kom er effe bij staan.. want ik heb niet zo leuk nieuws." De jongeren doen wat hij vraagd en komen rond de auto staan. "Zoals jullie zien is Brad er niet.. hij is gisteravond aangereden door een auto." zegt hij. Iedereen is er van geschrokken. "Is hij.. oke?" Vraagt Scarlett. Hmm, wat moet zij nou weer hier? En wat interesseert het haar überhaupt? "Hij ligt in coma.. we weten niet wanneer hij wakker word." Antwoord Mike. Iedereen is stil. "Ik ga er heen." Zegt Scarlett, en ze loopt weg. "Ehm.. Ik weet niet of dat zo'n goed idee is Scar.." Zegt Myra. "Ik moet hem zien." Zegt ze, en ze loopt weg. "Maar hoe moet het nu met alles?" Vraagt Joey. "Ja, Brad is onze 'leider' we kunnen niet zonder hem." Zegt Ryan. "Ik vind dat Mike onze tijdelijke 'leider' moet zijn. Hij is Brad's beste vriend, en hij komt hier het langst." zegt Joey, hij is inmiddels ook op het auto wrak geklommen. De anderen knikken. "Vooruit dan maar, ik neem het wel over voor een tijdje." Zegt Mike.

Scarlett is inmiddels bij het ziekenhuis. Ze vraagt de kamer en loopt er heen. Ze doet heel zachtjes de deur open. "Brad.." fluistert ze. Ze gaat naast hem zitten. "Jezus, wat heb jij gedaan.." Ze kijkt een tijdje naar hem. Dan ineens valt de zuster binnen. Scarlett schrikt ervan. "Oh sorry, ik wilde je niet laten schrikken. Wat is je naam?" Vraagt de zuster. "Scarlett." "Ben je zijn zus?" "Nee.. ik ben.. een vriendin." Antwoord Scarlett. "Oh oke. De bloeduitslagen zijn binnen." zegt de zuster. "Oh echt waar? Is alles in orde?" vraagt Scarlett. "Nou.. niet echt. Er is een hoop XTC en alcohol in zijn bloed gevonden. Die combinatie is levens gevaarlijk. Weet je misschien of hij iets met drugs deed?" Vraagt de zuster. Scarlett is er stil van. Ze trilt. "Brad en drugs? Nee... zo is hij helemaal niet.." Zegt ze. Ze kijkt van Brad naar de zuster en weer terug naar Brad. De zuster knikt. Ze pakt de röntgenfoto's en laat ze aan Scarlett zien. "De auto is waarschijnlijk van opzij tegen hem aangebotst. Hier zie je 4 fracturen aan zijn ribben." De zuster wijst naar de foto. Scarlett weet niet wat ze moet zeggen. Dit is verschrikkelijk. "Wie heeft eigenlijk het alarm nummer gebeld?" Vraagt Scarlett. "Een man die het zag gebeuren. En er is daarna een vrouw meegereden met de ambulance." Antwoord de zuster. Scarlett knikt. "Is het goed als ik even Brad's vrienden bel om de bloeduitslagen te vertellen?" Vraagt Scarlett. "Dat mag, maar wel op de gang alsjeblieft." Zegt de zuster. Scarlett staat op en toetst het nummer van Myra in.

"Hoi, met Myra."
"Hey Myra, met Scarlett. De uitslagen van het bloedonderzoek zijn binnen."
"Echt?? En?"
"Ze hebben XTC en alcohol in zijn bloed gevonden."
"XTC?! Brad en drugs? Dat meen je niet! Mike en ik komen er nu aan!"
"Tot zo dan."

Scarlett hangt op en gaat terug bij Brad zitten. "Brad.. wat deed je met drugs? .. Zo ken ik je niet.." Fluistert ze. "Je hoort me waarschijnlijk niet eens.. maar dat is niet erg. Ik wil alleen even zeggen dat Mike en Myra onderweg zijn naar hier." ze staart droevig voor zich uit. Wat als hij nooit meer wakker word? Ze zou het zichzelf nooit kunnen vergeven.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.