Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » Spelen » Hoofdstuk 2

Spelen

3 sep 2016 - 23:01

477

2

206



Hoofdstuk 2

Ze hield nu al van de camera’s. Ze zette haar meest enthousiast gezicht op terwijl ze zwaaide. Het was bijna teleurstellend om de trein in te moeten. Ze lieten district 2 achter zich, de trein was begonnen met rijden.
Ze werden beiden naar hun eigen kamer begeleid en daar achter gelaten. Ruby vond het fijn om voor even alleen te zijn. Zo kon ze alles even laten bezinken. Glimlachend liet ze zich op het bed vallen.
Ze had precies 10 minuten gehad om haar familie gedag te zeggen. Ruby wist wat haar te wachten stond, maar die 10 minuten lieten haar met een naar gevoel achter. Het moest ook niet meer zijn. Ze had ruim de tijd gehad om iedereen gedag te zeggen. Ze had zelfs nog even ‘gewoon’ met ze kunnen praten. Maar het idee dat ze hen misschien nooit meer terug zou zien gaf haar een naar gevoel.
Ze besloot het van zich af te wassen en de nieuwe douche te proberen. Gezien de snelheid van de trein zou ze niet lang verblijven. Dan kon ze maar beter van haar kamer gebruik maken. Ze moest er immers weer prefect uitzien voor de camera’s die haar in het Capitool stonden te wachten.
Ze had allemaal geurende gels en parfums waar ze het nut niet van wist gebruikt en had het vervolgens afgespoeld in de perfecte warm water regen. De handdoeken waarmee ze zichzelf daarna afdroogde waren de zachtste handdoeken die ze in haar leven had aangeraakt en alsof dat allemaal nog niet genoeg was werd haar haar binnen enkele seconden gedroogd. Toen ze uit de douche stapte voelde ze zich bijna herboren.
Grinnikend liep ze naar de kast, waar volgens haar begeleider genoeg kleren in lagen. Er moest iets tussen hangen dat beter was dan de boetekleding die verlaten op de badkamervloer lagen. Ze koos voor een simpele lichtrode jurk, dat perfect bij haar donkerbruine haar paste. Ze wilde ook niet teveel opvallen, dat zou ze bewaren voor het interview.
Niet veel later werd ze opgehaald door Elbia. Ze was misschien nog wel enthousiaster dan Ruby. Ace, de jongenstribuut die gekozen was om district 2 te vertegenwoordigen, had zich ook opgeknapt. Pas toen bekeek Ruby hem pas echt. Hij was een jaar ouder dan haar. Zijn haar was donker, zijn ogen groen en zijn postuur breed. De laatste paar weken had ze de jongens bestudeerd in het trainingscentrum. Ace was één van de jongens die beter was met een speer als zij met haar messen. Als ze moest kiezen, had ze hem ook gekozen. Ze vond het absoluut niet erg om hem voor de eerste paar dagen als bondgenoot te hebben en niet als vijand.
Ruby glimlachte vriendelijk naar de jongen voor de deuren open gingen en de camera’s weer op haar gericht stonden. Ze wist precies hoe ze het spelletje ging spelen. Ze had er tenslotte al jaren voor getraind.


Reacties:


xNadezhda zei op 8 sep 2016 - 13:32:
Aaaaaah, nu begrijp ik waarom Ruby werd gekozen! She's good at her stuff! Okay, dan is het minder pijnlijk om gekozen te worden door je eigen mensen. Dat maakt dit wel iets anders dan het origineel.


Kayley
Kayley zei op 4 sep 2016 - 14:39:
Het is superslim om eerst met een hoofdstuk van actie begonnen te zijn en nadien met flashbacks invullen wat we gemist hebben. Als je het immers chronologisch doet, krijg je gewoon een afkooksel van wat THG al gedaan heeft en alle THG-fics since. Zo zet je je af van de rest, whoever wrote this (ik denk wel dat ik al weet wie).

En natuurlijk zijn de Beroepsdistricten volledig voorbereid om spelletjes te spelen en de Spelen op welke manier dan ook te winnen, maar nu ben ik wel benieuwd hoe Ruby het precies voor elkaar wil gaan spelen.

Onward I go!