Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Doctor Who » Pride & Prejudice & Zombies (writing in action) » Proloog - Landing in Londen

Pride & Prejudice & Zombies (writing in action)

27 okt 2016 - 19:34

470

2

218



Proloog - Landing in Londen

Dit hoofdstuk geeft een eerste samenvatting van de eerste gebeurtenissen vóór de film 'Pride & Prejudice & Zombies'.

'It is a truth universally acknowledged...-' las de Doctor. In zijn hand had hij 'Pride and Prejudice' van Jane Austen. 'Ah. Ik hoop dat dit net zo goed wordt als Northanger Abbey. En anders zorg ik daar wel voor' grapte hij, hardop pratend tegen zichzelf. Hij verdiepte zich in het boek. 'You are mistaken, mr. Darcy, if you suppose that the mode of you declaration affected me in any other way than that it spared me any concern which I might have felt in refusing you, had you behaved in a more gentleman-like manner!' De TARDIS begon een boel lawaai te maken. 'Wat is er lieverd?' Bezorgd bestudeerde de Doctor verscheidene schermen op de console. 'Oh, problemen. Meestal hou ik wel van problemen. Vooral als ze opgelost zijn. Laten we eens op onderzoek uit gaan'. Hij haalde een hendel over en de pulserende stof in de centrale koker werd op en neer gepompt. Het kenmerkende geluid weerklonk door de ruimte.

Longbourn, april 1816.

Elizabeth sloeg wanhopig haar handen over haar oren. 'Hoe graag ik het ook zou willen, maar deze herrie doodt geen zombies. Het vernietigt enkel mijn vermogen om te horen Mary!'
Beledigd klapte laatsgenoemde de klep van de pianoforte dicht. 'Alsof jij zo geweldig speelt'. 'Nou nou, meisjes, zouden jullie niet liever voorbereiden op het bal in Netherfield vanavond?' De moeder van de vijf meisjes keek hen een voor een hoopvol aan. Lydia sprong als eerste enthousiast overeind, gevolgd door Kitty. De oudste drie leken allemaal minder zin te hebben. 'Ik zou nu liever nog even trainen' stelde Lizzy. 'Wat was dat?' vroeg Jane geschrokken, wijzend op het raam. 'Toch niet een zombie hè?' Buiten moest de Doctor pijlsnel wegduiken toen de oudste zijn kant uitkeek. "Zombies"? Voor zover hij wist zaten die toch echt niet in het boek. Maar ja, de werkelijkheid voegt zich dan ook niet zomaar naar een boek. Er was alleen een klein probleempje: buiten boeken bestaan zombies ook niet. Peinzend keerde de Doctor terug naar de TARDIS. Hij moest er achter zien te komen wat hier dan wél aan de hand was. En wie daar de regie over had natuurlijk. Daar was een uitstekende manier voor: infiltreren. Als hij het goed onthouden had was mr. Collins nog niet in beeld. En wie zou het verschil nou merken als hij diens plek even in zou nemen tot hij dit had opgelost? Tevreden met zijn plan haalde de Doctor zijn chameleon watch tevoorschijn.

Met smaak zat de polgis de rottende arm te eten. Zombies, zo had hij inmiddels uitgevonden, waren een ware delicatesse en zijn nieuwe favoriete hapje. Hij had een heel landhuis voor zichzelf. En het zag er naar uit dat straks de hele planeet vol zou liggen met botten en stukjes rot vlees. Ideaal gewoon. En niemand die er wat aan kon doen. Het paradijs dus.


Reacties:


Rukia
Rukia zei op 20 sep 2016 - 19:03:
meer meer meer !!!!!


Rukia
Rukia zei op 17 sep 2016 - 20:57:
INTERESSE !!!! BEGINNEN DUS MAAR!!!!!