Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Doctor Who » Pride & Prejudice & Zombies (writing in action) » Hoofdstuk 1 - Mr. Collins

Pride & Prejudice & Zombies (writing in action)

27 okt 2016 - 19:39

454

1

218



Hoofdstuk 1 - Mr. Collins

In dit hoofdstuk treft de Doctor de laatste voorbereidingen en maken we kennis met mr. Collins.

Verafschuwd stond de Doctor voor de spiegel. 'Waarom... Waarom had die man zo'n afschuwelijke kledingsmaak? Nee, weet je wat, we doen het anders'. Vlug trok hij het gesteven witte kledingstuk van zijn hals, en achteloos gooide hij het over zijn schouder. Na een duik in een kledingkist verscheen hij opnieuw voor de spiegel. Hij zag er uit als een typische Londense gentleman uit de 19e eeuw. 'Juist. Nu nog even het zakhorloge programmeren...' Met de sonic screwdriver bewerkte hij het zilveren voorwerp. Hij hoefde ditmaal niet zo drastisch te zijn om zijn timelord identiteit volledig weeg te branden, dus hoefde hij ook geen pijnlijke operatie te ondergaan. 'Goed. Brief van Mrs. Catherine de Bourgh? Check. TARDIS-sleutel? Check. Enveloppe? Check! Nou, lieve TARDIS, ik hoop dat je het volhoudt zonder mij'. Met zijn spullen in de hand verliet hij het schip. Toen hij de deur had afgesloten stopte hij de sleutel in de enveloppe, en hij stapelde nog enkele dennentakken voor de TARDIS die tussen dichte bomen geparkeerd stond. Hij haalde diep adem, spreidde zijn spullen voor zich uit en knipte het horloge open.

'Een regelrechte schande! Die onbehoorlijke zom-' klaagde Mr. Collins. Hij was bijgekomen van wat bewusteloosheid geweest moest zijn. Toen viel zijn blik op een horloge en vellen papier naast zich. Verbaasd pakte hij de brief op. Hij wierp een vlugge blik op de datum en de ondergetekende. '18e april 1816. Lady De Bourgh'. Nee maar! Gretig las hij de woorden van zijn beschermvrouwe.

'18e April 1816, Rosings Park,

Geachte Mr. Collins,

Het spijt ons zeer U niet in persoon te kunnen spreken. Bij deze brief hebben wij een zakhorloge gevoegd. Wij vragen U dringend deze in de enveloppe te steken en gekoesterd te bewaren. Het horloge dient enkel'
(dit woord was tweemaal onderstreept) 'geopend te worden bij hoogste nood, en door geen enkele ander dan U. Ook is het van levensgroot belang dat U hier met geen woord over spreekt met wie dan ook. Dus ook niet met ons!
Nu, tot slot vragen wij U weldra op zoektocht te gaan naar een geschikte jongedame om aan Uw zijde te hebben gedurende Uw leven. U kent onze wensen betreffende deze zaak. Overweeg Uw nichtjes, de Bennets eens. Succes gewenst,

Lady C. de Bourgh'


Bevreemd van deze berichtgeving stak Mr. Collins het horloge in de enveloppe samen met de brief. Hij stak deze in zijn binnenzak. Toch vreemd dat hij zich het afgelopen uur niet kon herinneren. Hij was in zijn eigen tuin, zo veel was zeker. Maar waarom was hij helemaal hier gekomen? Dat deed er nu ook niet toe, hij moest zich op gaan knappen! En dan op familiebezoek, op zoek naar een echtgenote... Och, hij hoopte werkelijk dat zijn nichtjes een beetje knap zouden zijn.


Reacties:


Rukia
Rukia zei op 21 sep 2016 - 19:58:
haha, zalig gewoon
ben echt benieuwd hoe dit gaat vorderen