Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Doctor Who » Pride & Prejudice & Zombies (writing in action) » Hoofdstuk 3 - Drukke dag

Pride & Prejudice & Zombies (writing in action)

27 okt 2016 - 19:44

642

1

201



Hoofdstuk 3 - Drukke dag

De dag van het vertrek van Mr. Collins is aangebroken.

23 april
Elizabeth beende op en neer door de kamer, een klein pistool in haar hand geklemd. 'Ik ga naar haar toe. Ziek na een zombieaanval, die verdraaide Darcy gaat vast vragen stellen. Eigen onderzoeken beginnen!' Mr. Bennet keek op. 'Heb je eindelijk besloten dat je gaat? Na de hele ochtend klagen over dat heerschap'. Eliza keek hem verontschuldigend aan. 'Je weet wat moeder zegt. Ze wil het niet hebben. Jane moet met Mr. Bingley zijn en meer van die uitspraken...' Mr. Bennet knikte bevestigend. 'Goed dan. Ik zal de koets klaar laten maken voor je'. Maar Lizzy schudde haar hoofd. 'Ik ga liever lopen. Dan kan ik eventueel de plek van aanval ook nog onderzoeken'. En zo gebeurde het dat om stipt half vier een boze miss Bennet op de deur van Netherfield bonkte.

24 april
Georgiana Darcy keek de vrouw voor haar angstig aan. Die had een ooglapje voor haar oog en droeg een indrukwekkende jurk waar verschillende messenschedes in zaten genaaid. 'Hoe bedoel je, Darcy is niet hier?' Georgiana slikte en uit automatisme gleed haar hand naar een mes op haar heup. 'H-hij stuurde gisteren een expressbrief. Dat hij en Mr. Bingley bij de dames zouden blijven vanwege een ongelukje met ene Jane Bennet en zombies'. Op dit moment had Georgiana liever tegenover haar meester vechtkunsten gestaan dan tegenover haar tante. 'Bennet? Zombies?' Haar ene zichtbare oog leek dwars door arme Georgiana heen te priemen. Die knikte benauwd. 'Verrek. En Collins is al halverwege Rombley en Hertfordshire. Ik kan hem ook niet meer helpen nu...' mompelde ze, Georgiana compleet vergetend. 'Jij daar,' riep ze, 'maak mijn barouche klaar! Ik vertrek onmiddellijk terug naar huis'.

Met een laatste enthousiaste zwaai van Mr. Bingley verdwenen de Bennets uit zicht. 'Hoorden jullie dat meisjes? Een bal, op Netherfield! Hoe vinden jullie dat? Er zullen natuurlijk veel rijke vrienden van Bingley en Darcy komen en jullie zullen allemaal met hen dansen!' Jane glimlachte en haar laatste restje griep leek bijna verdwenen. De jongste drie zusjes keken elkaar blij aan. Zelfs Mary leek dit vooruitzicht leuk te vinden. Elizabeth keek naar buiten, haar hoofd op haar vuist leunend. Ze konden een eind ophoepelen met hun bals en hun mannen. Het ergerde haar dat Darcy vond dat een dame niet alleen getraind moest zijn in gevechten maar ook in dans, tekenen, muziek en wat dies meer zij. Zou ze thuis toch nog even oefenen op haar danspassen?

Van die plannen kwam niet veel terecht toen ze thuis kwamen. Tot zijn grote ongenoegen had Mr. Bennet de erfgenaam van zijn huis niet kunnen afwimpelen. En nu zat Mr. Collins dus bij hen aan de eettafel. 'Welk van mijn enige nichtjes heeft het eten klaar gemaakt?' 'Geen. Ze zijn getraind voor strijd, niet de keuken'. Mr. Bennet keek hem even strak aan, en Mr. Collins voelde zich erg ongemakkelijk. 'Oh. Uiteraard. Mijn patrones is net zo; Lady Catherine de Bourgh'. Er kwam kort een gesprek op gang over laatstgenoemde. Mr. Collins stond plotseling op en verklaarde kort maar krachtig dat hij al zijn nichtjes fantastisch vond maar dat zijn blik op Jane was gevallen. Het was waar, ze was zo ongeveer de knapste van het stel. Daar moest hij het maar mee doen... 'Sorry, maar Jane wordt al bezocht door een jongeman. Elizabeth daarentegen is zo vrij als een vogeltje!' Mrs. Bennet keek hem met enthousiaste wijd opengesperde ogen aan. 'Ehm...' Iets aan haar manier van doen deed hem denken aan iemand. Maar wie? Rood haar had ze... Een Schots accent. Hij kende helemaal niet uit Schotland. Toch? Met moeite bracht hij zijn focus terug om het gesprek - zij het wat onhandig - af te ronden. Er klopte iets niet. En daardoor voelde hij zich ongemakkelijk. Wat goed hielp tegen zo'n gevoel was een goed stukje Bijbeltekst voordragen. En dat betekende voor de meisjes dat ze hun vrije middag wel konden vergeten.


Reacties:


Rukia
Rukia zei op 24 okt 2016 - 19:42:
arme Georgiana! Echt stom dat ze haar volledig uit de film hebben weg gelaten
vind het zo een geniaal karakter
Zou ze thuis toch nog even oefenen op haar danspassen?
kun je altijd doen Lizzie, maar dan lijkt het wel of je indruk op iemand wil maken