Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Het Huis Anubis » Het Nieuwe Meisje » Hoofdstuk 16: Jason's Afscheid

Het Nieuwe Meisje

16 nov 2016 - 23:53

1352

0

176



Hoofdstuk 16: Jason's Afscheid

Nevermore voelde zich een beetje schuldig. Sinds ze Wolf heeft leren kennen had ze eigenlijk helemaal geen aandacht meer besteed aan haar andere beste vriend Jason. Ze vond zowieso dat ze haar vrienden aan het verwaarlozen was. Ze wilde niet zo'n meisje worden dat nu ze een vriend heeft haar vrienden zou dumpen. Ze had dat soort mensen gekend en ze haatte ze. Reden te meer om al haar vrienden eens te verrassen met een verjaardagsfeestje.

Jason mocht dan weg gaan, maar hij zou er nog zijn op haar verjaardagsfeestje dat zou worden georganiseerd door haar. Ze had al een fantastisch idee.

Jason's afscheidsfeest op school was vandaag. Nevermore had nog helemaal niks voorbereid, maar Nienke had gelijk, ze kan het zo uit haar mouw schudden. Een liedje kwam bij haar op als een bloem die uit de grond kwam na het zonlicht gezien te hebben.

Ze wist al precies wat ze zou gaan zingen. Ze zou met gitaar gaan zingen, een nummer van Taylor Swift, I'm Only Me When I'm With You. Daarna zou ze Jason gaan proberen over te halen om een nummer met haar te gaan zingen van Robbie Williams een duet. Het nummer wat ze met hem wilde doen was "Something Stupid".

Amber, Nienke en Nevermore waren zich aan het opmaken in de meisjestoiletten van de school. "Heb je Jason nog wel gesproken?", vroeg Nienke nieuwsgierig. "Nee, niet zo heel veel moet ik bekennen, ik wilde eigenlijk wat zeggen", zei Nevermore. Amber en Nienke luisterde aandachtig. "Ik wilde zeggen dat het me spijt", zei Nevermore. "Voor wat?", vroeg Amber. "Ik heb het gevoel dat ik iedereen om me heen een beetje in de steek heb gelaten sinds ik met Wolf samen ben. Ik had me voorgenomen om niet zo'n meisje te worden die alleen maar met haar vriendje bezig is en haar vrienden dumpt, maar ik ben exact zo'n meisje", zei Nevermore.

"Zo ben je helemaal niet!", zei Amber geschokt die Nevermore meteen omhelsde. "Jawel, ik heb me zo echt gedragen, en ik heb de club in de steek gelaten, ik heb meerdere vergaderingen gemist waar ik graag aan had willen deelnemen. Maar omdat ik tot over mijn oren verliefd ben heb ik alles een beetje links laten liggen", zei Nevermore beschamend.

"Hey, het is goed, we weten dat je dol bent op Wolf, we zien jullie liefde duidelijk, je bent gek op hem. Je heb ook wel even wat meer dingen aan je hoofd dan wij", zei Nienke. "Geen excuus", zei Nevermore triest. "Never, serieus, je bent onze vriendin, je hoort nog steeds bij de club, je hebt niets gezegd tegen niemand over de club of de geheime kamer die jij voor ons gevonden hebt, je bent wel degelijk een aanwinst voor de club", zei Nienke. "Maar...", begon Nevermore. "Geen gemaar, je had gewoon veel aan je hoofd, de waarheid die Wolf aan jou vertelde over je ouders, de plotselinge gedaanteverwisseling die je onderging, van meisje naar jonge vrouw, dat is ook niet niks, een ervaring met Wolf die je nog nooit hebt meegemaakt, waar wij alleen van kunnen dromen", zei Nienke.

Ze omhelsde allebei Nevermore stevig. "Never, je hoort erbij, of je nou wilt of niet", zei Amber. "Waar blijven jullie, we beginnen 'm een beetje te stressen", zei Patricia die de toiletten binnen kwam. "Sorry, Never moest even iets kwijt", zei Amber. "Ongetwijfeld heel interessant", zei Patricia. "Peet, doe niet zo gemeen", zei Joyce. Patricia zuchtte en liep weg. Joyce haalde verontschuldigend haar schouders op.

"Ik zou meer aanwezig zijn, beloofd", zei Nevermore. "Hou jij je maar bezig met waar je je mee bezig moet houden", zei Amber glimlachend. "Is Wolf trouwens bij het afscheid van Jason?", vroeg Nienke. "Hij zou het proberen, hij heeft precies een leswisseling wanneer Jason's afscheidsfeestje is", zei Nevermore. "Je kent z'n rooster al uit je hoofd", zei Amber plagend.

In glitterjurkjes kwamen Nienke, Amber en Nevermore het podium op. Ze hadden afgesproken samen ook nog een nummer te doen. "The 3 sisters!", riep Patricia om in de microfoon. Ze deden samen een nummer van Madonna. Iedereen lag compleet in een deuk, inclusief Jason. Daarna ging Nevermore zich weer omkleden. Nu was iemand anders maar zij had het veels te druk om te blijven kijken. Ze moest zelf nog een nummer zingen.

"En nu, het meisje dat uw jeugdliefde bleek te zijn, we hebben erop zitten wachten, Nevermore Winsbrugge Hennegouwen", zei Patricia. Nevermore klom het podium op.

"Jason, dit nummer is voor jou, ik ga je in elk geval erg missen, maar we bellen en smsen, ik hoop wel dat je nog terug komt, dan kunnen we elkaar tenminste nog eens goed irriteren. Ik ga je aanwezigheid missen, ik ga jou missen", zei Nevermore in de microfoon.

Nevermore begon te zingen. Amber en Nienke hielden hun adem in. Jason ook. Hij had geen idee wat hij moest verwachten, hij wist niet dat Nevermore kon zingen. Hij was compleet van de kaart.

Friday night beneath the stars
In a field behind your yard
You and I are painting pictures in the sky
Sometimes we don't say a thing
Just listen to the crickets sing
Everything I need is right here by my side

Nevermore zag dat Wolf binnen kwam en hij glimlachte breed naar haar. Ze bloosde maar liet zich niet afleiden van haar zingen.

And I know everything about you
I don't wanna live without you
I'm only up when you're not down
Don't wanna fly if you're still on the ground
It's like no matter what I do
Well, you drive me crazy half the time
The other half I'm only trying
To let you know that what I feel is true
And I'm only me when I'm with you

Wolf keek verbaasd. Nevermore wist dat hij nog niet wist dat zij kon zingen. Ze had een tijdje op zangles gezeten toen ze nog bij een pleeggezin woonde.

Just a small-town boy and girl
Living in the crazy world
Trying to figure out what is and isn't true
And I don't try to hide my tears
My secrets or my deepest fears
Through it all nobody gets me like you do

Ze zong nog een keer het refrein maar daarna was het afgelopen. Ze kreeg een giga applaus. Jason liep naar haar toe en omhelsde haar. "Dat was prachtig, ik ga jou ook erg missen, maar we houden zeker contact", zei Jason. "You better", zei Nevermore waarschuwend. Jason lachte. "En dan nu, een duet met Jason", zei Nevermore grijnzend. "Wacht, dat was niet de bedoeling", zei Jason. "Jawel, zekerwel, jou favorite nummer, Robbie Williams "Something Stupid" die kan jij echt niet weerstaan om niet te zingen", zei Nevermore. "Dat is waar", bekende Jason.

Samen zongen ze het lied en werden opnieuw overspoeld door een applaus. Dit keer kwam Wolf naar hun beide toe. Jason dacht dat hij boos zou zijn dat hij met zijn vriendin op het podium een duet aan het zingen was, maar niets is minder waar. "Hey maat, dat was echt goed", zei hij. "Dankje, hey maak haar gelukkig he, oh way als je haar ooit verraad, of bedriegt, dan krijg je met mij te maken, Equador of niet, ik kom gewoon terug", zei Jason. Wolf glimlachte. "Ik weet zeker dat ik haar gelukkig kan maken", zei Wolf glimlachend. "Dat doe je al", zei Nevermore terug glimlachend. "Mooi, dan nu dansen", zei Jason. "Mag ik", voegde hij eraan toe. Wolf knikte vriendelijk en liet Nevermore met Jason dansen.

"Ik besef dat we de laatste tijd niet veel contact hebben gehad", begon Nevermore. "Never, je bent verliefd, zo gaan die dingen nou eenmaal, ik was ook druk", zei Jason. "Dat kan ik me voorstellen, ik ga je wel missen hoor, de school wordt een stuk saaier, zou je mij nog een plezier willen doen?", vroeg Nevermore. "Wat?", vroeg Jason. "Zou je Amber een dans willen aanbieden, ik denk dat ze dat heel graag zou willen", zei Nevermore. "Vooruit", zei Jason.

Wolf en Nevermore dansde nu samen. "Ik wist helemaal niet dat je kon zingen", zei Wolf. "Er zijn nog zoveel dingen die je niet weet", zei Nevermore. "Ik ben er klaar voor om ze allemaal uit te vinden", zei Wolf glimlachend en hij kuste haar op haar lippen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.