Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » healing in the past, » David against Goliath

healing in the past,

20 nov 2016 - 21:38

724

1

211



David against Goliath

verbijsterd verplaatste Cat haar blik van de put naar Hadley, en weer terug naar de put. Hoezeer ze de man ook verachte, dit ging toch echt te ver? Of niet? Beide mannen leken er in ieder geval geen probleem mee te hebben. Jamie gaf zijn neef een bewonderende klap op zijn schouder.
'Wel alle...Geniaal gewoon. Hoe kwam je hier op?'
'Ik herinnerde me dat Rob in deze put gevallen was, toen we een jaar of acht waren. Uren heeft het geduurd voor ik hem er eindelijk uit kreeg. En toen hij eindelijk boven was zat hij te grienen als een meisje. Hij beschreef het daar beneden als de hel op aarde.'
Een geluidje kwam uit zijn keel-Cat had de laatste tijd al vaker opgemerkt dat iets typisch Schots was- en leunde toen met zijn ellebogen op de rand van de put.
'Leek me dus een prima plek om dat stuk verdriet op te bergen.'
Zijn stem klonk kaatste als een pingpongbal langs de muren naar beneden. Een zwak gekreun kregen ze als antwoord. Cat kon er zelf iets van wanhoop in horen. Hij begreep dat hun komst geen goed voorteken voor hem was, maar toch was hij erg enthousiast om naar boven te gaan.
'Wel...Eeuh...Dit is...Een creatieve oplossing.'
De aarzeling in haar stem leek goed hoorbaar te zijn, ze voelde hoe twee paar ogen haar plots indringend aankeken.
'Ik kan het verkeerd hebben, Sassenach. Maar het klinkt alsof je medelijden hebt met dat stuk verdriet?' Zei Hadley verbaast. 'Ben je al weer vergeten dat hij jou en Claire probeerde te vermoorden?'
'Weet ik. Je mag hem gerust hard aanpakken. Maar is dit er niet wat over?'
De mannen keken haar aan alsof er geweien uit haar oren groeiden.
'Ik meen het. Dit gaat gewoon veel te ver.'
'Daarom moeten we dit soort beslissingen niet aan vrouwen overlaten. Zelf jouw hart heeft blijkbaar nog zijn weke kantjes.'
Cat had plots erg veel zin om Jamie zijn hoofd als voetbal te gebruiken. Maar ze hield het bij een beledigd gegrom.
'Weet je? Het lijkt me fantastisch om uren door te filosoferen over goed en kwaad. Maar kunnen we dit alsjeblieft doen na dat we onze vriend hebben ondervraagd?' Vroeg Hadley nuchter.
Ter antwoord steeg een gedempte kreet op uit de put.
'Ik denk dat hij het er mee eens is.'


Met verenigde krachten wisten Cat en Jamie de man naar boven te trekken. Het eerste wat ze van de man te zien kregen waren twee paar voeten, het dikke touw was om zijn enkels en liep toen als een slang rond zijn lichaam om uiteindelijk te eindigen in een stevige knoop rond de polsen. Cat kon een stevig gesnuif niet onderdrukken. Maar de mannen waren te druk met hun gevangene om er aandacht aan te schenken. Jamie trok hem over de put, sneed het touw door en sleurde hem toen naar een muur.
Als een roofdier boog hij zich over zijn prooi. En dat mocht je eigenlijk best letterlijk nemen. In het schijnsel van het vuur hadden zijn rode lokken iets weg van de manen van een leeuw. Zijn blauwe katachtige ogen hadden een moordlustige uitstraling die de meest dappere ziel snel op de knieën zou krijgen.
De man zag er uit alsof hij het elk moment in zijn broek kon doen.
'Je beseft wel waarom we hier zijn?'
De man knikte, zijn blik angstig op de dolk in Jamie zijn hand. Cat werd nerveus van de manier waarop hij het wapen leek te hanteren. Er lag niet iets te veel enthousiasme in. Wat waren die twee eigenlijk met die man van plan, als ze eenmaal hun antwoord hadden? Verdorie, waarom had ze daar niet eerder aan gedacht?
'Jongens, hebben jullie even?'
'Nu? Wat kan er nu zo dringend zijn?'
'Wat zijn we met hem van plan, na dit alles? We zijn toch niet van plan om hem te...Nou ja...?'
'Wiens idee was het ook al weer om haar mee te nemen?' Zuchtte Jamie duidelijk gefrustreerd.
'Wat?'
Voor iemand er erg in had, had Cat haar hand tot een vuist gebald, en met een stevige klap wist ze hem tegen de grond te werken.
Hadley kon zijn ogen niet geloven. Aan de ene kant dat kleine, tengere meisje. En aan de andere kant had je zijn neef, een boom van een kerel. Die lag nu met een bloedende neus op de grond. Verdorie. David kon dus wel degelijk iets uithalen tegen Goliath.


Reacties:


WTlover
WTlover zei op 20 nov 2016 - 22:24:
Zo. Wat was er met die weke kantjes? ;p
Hopelijk levert dit een antwoord op, en geeft dit de gevange niet te veel hernieuwd vertrouwen.