Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (2)

Home » Harry Potter » Standalones » Icarus' verhaal

Standalones

4 aug 2017 - 20:58

626

0

155Icarus' verhaal

De Toverwereld en de Dreuzelwereld hadden elkaar vaker gekruist dan men misschien zou verwachten. De Toverwereld wist vrij veel van de Dreuzelwereld, dat was al bekend. De Dreuzelwereld was echter ook redelijk bekend met de Toverwereld. De Dreuzels kende de verhalen echter als legendes en mythes.
De twee werelden waren al lang geleden van elkaar gescheiden. Dreuzels waren altijd angstig geweest tegenover tovenaars, tegenover mensen met krachten die ze zelf niet kenden. De regels voor tovenaars waren echter niet altijd even strikt geweest. Ze probeerden onder de radar te vliegen, maar met weinig consequenties verbonden aan gezien worden, leerden steeds meer Dreuzels hun bestaan kennen.

Hermelien leerde mythes op jonge leeftijd al kennen. Haar ouders vertelden graag de verhalen over koning Midas, Zeus en Europa, Achilles en de strijd om Troje. Niet al deze mythes waren gebaseerd op eigenlijke tovenaars, maar het favoriete verhaal van Hermelien wel: het verhaal van Icarus.

Icarus was samen met zijn vader Daedalus opgesloten door koning Minos. Daedalus leek in zijn tijd de meest fantastische uitvinder, hij was echter een tovenaar. Nadat hij een vreemde gunst verleend had aan koningin Pasiphaë en voor koning Minos het labyrint van Knossos had ontworpen, weigerde koning Minos hem nog te laten gaan. Ze zaten op het eiland Kreta vast. De havens werden te goed bewaakt om via water het eiland te verlaten, dus kozen ze voor de enige andere optie: de lucht.
Daedalus gebruikte zijn krachten binnen de Transfiguratie om hun armen in vleugels te veranderen. Volgens de Dreuzels hadden ze hun vleugels met bijenwas aan een houten structuur bevestigd.

In het Dreuzelverhaal luisterde Icarus niet naar zijn vader. Zijn vader had hem verteld niet te laag te vliegen, want dan zouden de veren nat worden, of te hoog te vliegen, want dan zou de bijenwas smelten in de zon. Icarus was echter roekeloos en overmoedig. Het fantastische gevoel dat vliegen met vleugels hem gaf, zorgde ervoor dat hij telkens hoger en hoger ging vliegen. Wat zijn vader voorspeld had, gebeurde. De bijenwas smolt zijn vleugels aan elkaar en Icarus viel tot zijn dood. Zijn vader zag hem verzwolgen worden door de golven.
Hermelien had van het verhaal gehouden wegens de duidelijke levensles die het gaf: vlieg niet te laag of te hoog. Hermelien zou zichzelf nooit overschatten, en deed haar best om zichzelf ook niet te onderschatten.

Het echte verhaal was echter gruwelijker. In het Dreuzelverhaal was het de schuld van Icarus geweest dat hij was neergestort; het was echter de schuld van zijn vader geweest.
In de haast van het ontsnappen was het Daedalus niet gelukt om de spreuk tweemaal correct uit te spreken. Ze vlogen nog geen vijf minuten toen Daedalus zag dat veren uit de vleugels van zijn zoon loslieten. Hij was niet direct bezorgd, maar toen er in een steeds hoger tempo veren loslieten, wist hij dat het misging.
Daedalus was een intelligente man, maar hij werd te emotioneel om helder na te kunnen denken. Veren vlogen in zijn gezicht terwijl hij instinctief probeerde zijn toverstaf te pakken. Hij verloor een aantal meter hoogte, maar het kon niet: zijn vleugels waren niet gemaakt voor een toverstaf.
Na het dalen van een aantal meters probeerde hij zijn zoon op een andere manier te redden. Hij zag dat zijn zoon ook hoogte begon te verliezen en vloog onder hem om hem op te vangen. Daedalus probeerde het gegil van zijn zoon buiten te sluiten. Hij wachtte tot hij het gewicht van zijn zoon op zijn rug voelde.

Icarus was te zwaar voor zijn vleugels. Samen stortten ze richting de zee.
“Ik houd van je!” riep Icarus.
Daedalus wilde protesteren toen hij zich realiseerde wat zijn zoon van plan was, maar hij was al te laat. Icarus had zich van zijn vaders rug afgerold en werd verslonden door de golven.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.