Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Lies In The Dark » twee

Lies In The Dark

13 feb 2018 - 18:40

1385

0

165twee

‘Jildou! Alsjeblieft, doe rustig,’ Hijg ik. Mijn hoofd tolt van de vele wijntjes.
‘Ik wil alles weten!’ Jubelt ze. Met een plof werpt ze zichzelf op de bank en gaat in een kleermakerszit zitten.
‘Kunnen we het er morgen over hebben? Ik ben ontzettend moe,’ Probeer ik.
‘Dacht het niet! Zitten jij!’ Ze kijkt boos.
‘Waar is Kevin?’ vraag ik.
‘Die ligt al op bed, ik kwam toevallig even beneden omdat ik me afvroeg of ik de deur wel op slot had gedaan.’
‘Oh.’ Waarom laat ze me niet gewoon gaan. Ik wil er dolgraag over praten maar dat doen we morgen wel.
‘Jil, ik moet morgen vroeg op, alsjeblieft, laat me gaan.’
Ze trekt een pruillip maar geeft ze toch gewonnen. Ik zeg geluidloos dankjewel en sprint naar de trap.
Zodra ik boven ben duw ik mijn slaapkamerdeur dicht en ga er met mijn rug tegenaan staan. Ik neem een diepe hap lucht. Mijn hart gaat te keer in mijn borst. Ik trek het kaartje van Sebastian uit mijn zak. Ik vraag me af of ik hem een berichtje zal sturen. Ik adem hard uit en zucht. Ik loop naar mijn bed waar mijn oplaadkabeltje ligt van mijn telefoon. Ik klik mijn telefoon eraan en loop naar mijn badkamer. Langzaam aan begin ik me uit te kleden. Ik hink naar de handdoekverwarmer, waar ik mijn slaap-shirt altijd op heb liggen- zo lekker warm- en trek hem aan. Terwijl ik mijn tanden poets loop ik richting mijn bed. Ik pak mijn mobiel en het visitekaartje van Sebastian.

Naomi-22:54: Bedankt dat je me thuis gebracht hebt. Naomi.

Ik leg mijn telefoon weer op mijn bed en loop terug naar de badkamer om de tandpasta uit te spuwen. Ik spoel mijn mond en neem daarna braaf de pil in.
Ik doe het licht uit in de badkamer en ga in bed liggen. Automatisch pak ik mijn telefoon om nog even het social media te checken en zie dat ik een berichtje heb.

Sebastian- 22:56: Naomi, graag gedaan. Ik kijk er naar uit om je weer te ontmoeten. Sebastian.

Naomi- 22:59: Welterusten Sebastian.

Sebastian- 23:00: Welterusten mooie Naomi. X.

Ik voel dat ik warm word van binnen en met die gedachte val ik uiteindelijk in slaap. Als ik de volgende ochtend wakker word, ruik ik een heerlijke geur. Snel trek ik mijn badjas aan en stuif naar beneden. Jildou staat in het overhemd van Kevin en blote benen in de keuken het ontbijt klaar te maken. Ze neuriet zelfs mee met de radio.
‘Zo, wat ben jij opgewekt,’ zeg ik tegen haar als groet. Ik leun tegen de bar aan die de keuken met de woonkamer scheidt.
‘Ja! De zakenman, meneer Johnson, komt vandaag op school om het met ons te hebben over de club,’ zegt ze vrolijk. Ze draait zich om naar mij met een maatbeker vol vers geperste sinaasappelsap.
‘Ik snap nog steeds niet waarom je niemand in dienst hebt die dit doet voor je in de ochtend,’ voegt ze toe terwijl ze de maatbeker omhoog houdt.
Ik snuif naar haar. Ze bukt voorover om de net afgebakken broodjes uit de over te halen.
‘Ontbijt is klaar. Wil jij Kevin roepen?’ vraagt ze.
‘Tuurlijk.’ Antwoord ik en loop weer terug naar boven. Ik klop op de deur van Jildou haar kamer.
‘Ja,’ hoor ik.
Voorzichtig open ik de deur. Kevin komt net de badkamer uitlopen met zijn haren vers in de wax.
‘Ontbijt is klaar,’ zeg ik tegen hem. En hij loopt met mij mee de gang op. Ik loop nog even vlug naar mijn kamer om mijn telefoon te pakken. Een berichtje.

Sebastian- 07:41; Goedemorgen Naomi. Hopelijk het je goed geslapen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik over je gedroomd heb. Sebastian.

Ik giechel en besluit een berichtje terug te sturen.

Naomi- 07:53; Goedemorgen. Ik heb heerlijk geslapen. Zal ook wel moeten, heb een belangrijke dag vandaag op school. N.

Ik verlaat mijn kamer en loop weer terug naar beneden waar Jildou en Kevin al uitgebreid zitten te eten. Jildou heeft zichzelf uitgesloofd door een omelet te maken en bacon te bakken. Ze neemt net een slokje van haar sinaasappelsap als ze mij ziet.
‘Hmm!’ bromt ze terwijl ze haar vrije hand opsteekt.
‘Zitten, wil je ook een omelet?’ vraagt ze als ze jus doorgeslikt heeft.
‘Lekker.’ Ik pak een glas en schenk wat jus erin. Jildou staat op en begint vrolijk weer een nieuwe omelet te maken. Mijn telefoon trilt.

Sebastian- 08:01; Wat fijn om te horen dat je lekker geslapen hebt. Ik neem aan dat je dan ook geen last hebt van hoofdpijn? S.

Nu hij erover begint voel ik de kloppende pijn in mijn hoofd. Bah, veel te veel gedronken gister.

Naomi- 08:03; Nee, het valt mee inderdaad.

Waarom lieg ik? Ik sta op van de barkruk en loop naar het aanrecht om vervolgens uit het kastje het doosje ibuprofen te halen. Ik klik er twee uit de omhulsels en sla ze achterover met de sinaasappelsap. Als ik weer ga zitten heeft Jildou de omelet al klaar liggen op mijn bord. Snel peuzel ik hem op en schenk nog wat sap in. Ik kijk op mijn telefoon. Shit! Is het al zo laat?
Ik haast me naar boven om me aan te kleden.
Ik haal net de laatste keer het borsteltje van de mascara over mijn wimpers als Jildou onderaan de trap roept of ik klaar ben.
‘Ik kom eraan!’ roep ik terug.
Ik bekijk mezelf aandachtig in de spiegel en hal mijn hand door mijn haar. De puntjes van mij lokken zijn een beetje droog. Misschien is een bezoek aan de kapper geen slecht idee. Ik loop naar mijn slaapkamer en pak mijn al klaarstaande schooltas en mijn telefoon van mijn bed af. Als ik beneden kom staat Jildou al klaar met haar tas over haar schouder.
‘Ben je er klaar voor? Heb je alles goed voorbereid?’ vraag ik haar. Jildou staat een beetje heen en weer te schuiven.
‘Ja dat denk ik wel. Maar toch ben ik een klein beetje nerveus.’ Antwoord ze.
Ik lach en we lopen naar de garage voor de auto. Kevin staat voor de garage deur nog een sigaret te roken als we aan komen lopen. Ik zoek aan mijn sleutelbos de juiste sleutel en steek hem dan in het sleutelgat. Dar staat ie dan, mijn mooie Audi Q7. Glanzend zwart, geblindeerde ramen aan de achterkant en monsterlijk groot. Met de auto sleutel klik ik het slot van de deuren af. Ik loop naar de bestuurderskant en neem plaats op de hoge stoel. De motor komt brullend tot leven als ik de sleutel omdraai. Aan de spiegel hangt de afstandsbediening van het hek dat voor mijn huis staat. Jildou klikt op het knopje. Ik rij rustig de garage uit en stop halverwege de oprit. Kevin doet achter mij de garage op slot en komt dan achterin de auto zitten.
‘Yes, go,’ zegt hij als hij zijn gordel om heeft.
Het is al redelijk druk op de parkeerplaats van school. Het is zoeken naar een plekje. Uiteindelijk vind ik een gaatje naast een Audi Q8. Bewonderend kijken we naar de nieuwste versie van mijn bolide.
‘Hij is echt prachtig en groot,’ kraamt Jildou uit wiens mond openstaat. Soepel parkeer ik mijn auto ernaast. Als ik stilsta en de motor uitzet springt de automatische deurvergrendeling eraf. We stappen uit en lopen richting het schoolgebouw. Als we binnenkomen is het enorm druk in de hal. Zo druk dat ik niet kan zien waarom.
‘Ik ga mijn lokaal zoeken, ik zie je straks bij je presentatie!’ zeg ik tegen Jildou.
Jildou knikt en ik loop richting de trap.
Mijn les is niet zo spannend. Alweer een samenvatting van de afgelopen weken voor de examens van woensdag. Ik kan de informatie bijna wel dromen. Ik ben dan ook blij als de bel gaat. Jildou haar presentatie over haar kroeg begint over een half uur en besluit om haar eerst even op te zoeken. Ik ben de trap nog geen eens af of Jildou roept me al.
‘Naomi! Kom, dan stel ik je voor aan meneer Johnson!’ Zegt ze.
Ik lach, haar zenuwen van vanochtend zijn helemaal weg en hebben plaats gemaakt voor vreugde en enthousiasme. Ik pak haar uitgereikte hand en laat me leiden naar de collegezaal. En dan zie ik het. Een lang silhouet, met warrige blonde haren.
‘Meneer Johnson!’ Roept Jildou om zijn aandacht te vragen
‘Alsjeblieft, noem me Sebastian,’ zegt hij als hij zich omdraait.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.