Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Een strijder voor het leven. » Het voorstuk, Een onverwachte brief.

Een strijder voor het leven.

17 juli 2009 - 13:18

364

0

224



Het voorstuk, Een onverwachte brief.

Hier krijgt Teqan de brief, waarin staat dat zijn oom, Arathore; Koning van Zuid-Aarde, overleden is. Dit verhaal is alleen in Teqar's p.o.v.

"Doe mij nog maar een pint" zei ik tegen de barman "Nog een?" zei hij verbaasd "Ja, en schiet op" zei ik weer. kunnen die mensen dan ook niets dan alleen zelf maar zuipen? "Hier knul" zei hij en gaf me een pint, en een brief "Wat is dit?" vroeg ik hem verbaasd, ik krijg normaal nooit brieven. Snel maakte ik het open. Een nette brief haalde ik uit de envelop "blah blah, blah blah blah, oom de koning zuid-aarde dood" mompelde ik, ik bleef maar staren nar de brief. Mijn oom, is de koning van Zuid-Aarde? Of, was..

De volgende dag werd ik heel laat wakker, ik nam ontbijt en pakte de brief van de open haard. Ik staarde ernaar, en bleef maar staren. "Ik weet wat ik moet doen." zei ik tegen mezelf. Ik stond op en pakte mijn bijl van de muur. "Hij is niet eens scherp" Zei ik weer in mezelf "Dan ga ik maar eens naar de smid" ik liep naar de deur toen ik besefte dat ik nog wat andere wapens had. Ik rende de trap op naar zolder en zag daar een oud 1-hand zwaard liggen. Ik moet hem nog steeds een naam geven en inscripties laten maken, toen wist ik het weer *Dit zwaard gedragen en gekoesterd door Teqar* Zo zou de inscriptie luiden. Alleen moest ik hem nog een naam geven. maar hoe zou ik hem noemen. Opeens wist ik een naam, Mahtan, zo zal ik hem noemen. Ik liep de trap af met mijn bijl en Mahtan in mijn handen. Ik rende de deur uit naar de smid "Mae govannen, Man aní­rach cerin an le?" zei de smid "Nou, ik zou graag willen dat u deze wapens slijpt." zei ik "okee, nog iets anders?" "Ja, op dit zwaard zou ik graag een inscriptie willen zetten." zei ik tegen de smid "En hoe luid de inscriptie?" vroeg hij en ik gaf antwoord, na een uur was hij klaar en kon ik weer naar huis. Ik rende naar huis en pakte de brief, waar word hij begraven? Ik las de brief nog eens goed door. Het stond er niet in! "Nou, dan ga ik maar kennisen zoeken"


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.