Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Detroit: Become Human » ACCEPTEER JE MENSELIJKHEID » 1. Kans

ACCEPTEER JE MENSELIJKHEID

15 juli 2018 - 21:04

334

0

144



1. Kans

Detroit: dé stad om te bezoeken wanneer je een liefhebber bent van techniek. Van hoog geavanceerd openbaar vervoer tot digitale tijdschriften die overal in de stad te vinden zijn. Maar het meest revolutionaire dat in Detroit in opkomst was waren de robots. Zogenaamde Androids met functies die voorheen slechts in de fictieve wereld voorkwamen. En het meest vooruitstrevende aspect? Ze leken precies op mensen. Huid. Gezichtsuitdrukkingen. Spraakvermogen. En ze werden gebruikt voor werkelijk alles. Huishouding, beveiliging, handhaving, marketing, bedenk maar een baan en een Android kon hem innemen.

En Nederland was jaloers. Er kwam een steeds grotere vraag naar Androids, ook in de rest van Europa. Zelf kon ik het niet goed voor me zien: robots die zich precies zo gedragen als mensen? Uiteraard zag ik ze regelmatig op televisie, maar nog nooit had ik er een in het echt gezien. Zou er veel werkloosheid komen? Zouden ze mijn baan kunnen innemen? Ik kon het me niet voorstellen, en toch voelde ik dat de verandering in onze maatschappij eraan zat te komen. Het was slechts een kwestie van tijd.

Er waren nieuwe typen Androids in omloop in Detroit. Nieuwe modellen die getest moesten worden in verschillende omstandigheden, dus de fameuze firma Cyberlife nam contact op met Nederland en zette een loting in. Hier konden Nederlandse bedrijven zich inschrijven voor een kans om één van de nieuwe Androids in hun bedrijf te laten functioneren. Hierdoor zou niet alleen Nederland kunnen proeven van het gemak van deze robots, maar zou ook Cyberlife van de voordelen genieten door te onderzoeken of hun Androids even goed functioneerden in compleet verschillende omgevingen. Veel bedrijven schreven zich in, maar er werden slechts een paar tien verloot. Ook het bedrijf waar ik werkte schreef zich in, tot mijn verbazing. De eigenaar van mijn faciliteit was namelijk zeer gelovig, dus ik had eigenlijk verwacht dat hij deze robots zou zien als onheilige wezens. Maar hij had zijn handtekening gezet, dus de zeer kleine kans om een Android op de werkvloer te krijgen was er.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.