Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Detroit: Become Human » ACCEPTEER JE MENSELIJKHEID » 10. Mijn ingenieuze plan

ACCEPTEER JE MENSELIJKHEID

15 juli 2018 - 21:19

355

0

125



10. Mijn ingenieuze plan

De stad was groter en drukker dan ik had verwacht. En overal waren Androids. Niet alleen op de gigantische reclameborden, maar ook in de bussen, de winkels en pleinen. Ik zat zelf in de bus, kijkend naar de zogenaamde 'Android Compartment', het achterste gedeelte van de bus waar Androids als een paar spullen achter glas stonden. Het was intrigerend om te zien... en een beetje vreemd. Het voelde als een soort discriminatie, ook al was dat natuurlijk onzin; Androids waren objecten, geen levende wezens.

Er hing een TV-scherm in de bus waar iets verscheen dat mijn aandacht trok. Een nieuwslezer begon te spreken.

"Cyberlife's first Android detective has now officially been assigned to various cases involing murder, theft and deviant Androids."

De eerste Android detective... Dat kon maar één iemand zijn. Vervolgens sprak de nieuwslezer verder over het leger van de Verenigde Staten waar ook steeds meer Androids als soldaten dienden. Ik keek uit het raam van de bus en zag het centrale busstation van Detroit. Daar moest ik uitstappen. Ik had gezegd dat ik hier was gekomen voor mijn opleiding, om inspiratie op te doen... maar ik was hier ook door mijn fascinatie die ik voor Androids had ontwikkeld. En het eigenaardige was dat ik de avond ervoor, toen ik net in Detroit was gearriveerd, ik in de bus zat met een vrouwelijke Android die samen met een meisje in een stoel zat te slapen. Ik zag op het nieuws vaak informatie over de zogenaamde 'deviants', robots die uit hun programma loskwamen en hun eigen dingen gingen doen, en die vrouwelijke Android... Ze was daar zonder een andere begeleider, zo 's avonds laat. Dus ik besloot aangifte te doen bij de politie, waar een RK800 wellicht ook zou werken.

De kans was natuurlijk enorm groot dat er al veel Connor-modellen in omloop waren, en het was ook bijna niet mogelijk dat hij zich nog iets zou herinneren van zijn korte tijd in Nederland. Daarom had ik een goed plan bedacht. Ik zou doen alsof ik niets af wist van ene RK800, mocht ik hem tegenkomen. Dat was mijn ingenieuze plan. Mijn goede, geschifte en uiterst domme plan.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.