Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Het Tweede Griffel Zusje » Het Nest

Het Tweede Griffel Zusje

15 okt 2018 - 14:51

395

0

318



Het Nest

Derde persoon:

'LIZZIE' schreeuwt een roodharige, slungelige jongen. 'Gooi de Slurk naar mij!'
Elizabeth kijk om, maar vliegt door naar het doel aan de andere kant van de tuin van het Nest. Een klein roodharig meisje komt doelbewust op haar af, maar Elizabeth duikt op tijd weg. De enige die nog tussen haar en het doel vliegt, is een jongen met zwart, warrig haar en een rond brilletje die op zijn neus balanceert. Hij grijnst zelfverzekerd naar haar en maakt een ´kom-dan'-gebaartje. Elizabeth begint te lachen, terwijl ze haar pikzwarte haar over haar schouder gooit en de Slurk richting de linker hoepel gooit.
'GOAAAAL!' schreeuwt één van de rode tweeling, hij vliegt richting Elizabeth en geeft haar een speelse tik op haar schouders. 'Goed bezig, Griffel.'
Wanneer Elizabeth op de grond landt, rent een rode jongen juichend op haar af. Alleen de eerste jongen, Ron, loopt mokkend van het veld af, schoppend tegen de Slurk.
‘Ron!’ roept Charlie, nog met een arm om Elizabeth heen, richting zijn kleinste broertje. ‘Stel je niet zo aan!’
Ron werpt zijn armen de lucht in. ‘Ik was helemaal vrij en ze…’ terwijl hij verder richting het huis loopt, werd hij steeds minder verstaanbaar
De rest van de Wemels beginnen te lachen Ginny loopt naar Elizabeth toe en geeft haar grijnzend een high five, de tweeling deed om de beurt Ron na, beide gierend van het lachen. Hermelien komt uit het huis lopen, ‘Ik weet niet wat jullie hem hebben aangedaan, maar hij is meteen doorgelopen naar zijn kamer.’ zucht ze, met een verwijtende blik naar haar zusje. Elizabeth kijkt naar Harry en doet net alsof ze haar grote zus niet gehoord heeft. De tweeling ligt nu op de grond van het lachen en Charlie zucht. ‘We waren gewoon aan het spelen, Hermelien.’ zegt Charlie, verontschuldigend.
‘Hij moet blij zijn dat we zonder Beukers spelen.’ zegt Elizabeth verdedigend, met haar armen over elkaar. Waardoor ze precies dezelfde houding aanneemt als haar zus. Weer komt er gelach van de tweeling en zelf Charlie zijn gezicht vertrekt, als hij een lachje moet onderdrukken.
‘Oi,’ schreeuwt Fred naar adem happend. ‘Wacht maar tot je tegen de beste Drijvers van Griffoendor moet spelen, Zwadderichje!’ zegt hij met een knipoog.
‘Ze zit nog niet in het team.’ zucht Hermelien.
‘Alsof iemand in dat sneue Huis beter is dan Lizzie!’lacht harry.
‘Oi, we zullen jullie inmaken dit jaar!’ schreeuwt Elizabeth boos naar Harry en alle Wemels.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.