Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Het Tweede Griffel Zusje » Wat is er mis met mij?

Het Tweede Griffel Zusje

21 okt 2018 - 17:47

788

0

192



Wat is er mis met mij?

Draco's perspectief

Wat is er mis met mij? Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan. Ik kijk Benno aan, die me teleurgesteld aankijkt. Ik glij terug naar mijn verveelde blik en we blijven elkaars blik vasthouden, totdat Patty mijn hand vast pakt. Ik verstijf even, maar draai me dan naar haar om, ze glimlacht haar vreselijke glimlach en ik forceer ook een glimlach op mijn lippen. Ze trekt me verder de coupé in en wacht tot ik plaatsneem, als ik me naast het raam heb gestationeerd gaat ze als een een opgerolde kat naast me zitten, haar hoofd op mijn schoot. Weer verstijf ik even, maar ga dan mee in haar spelletje, Korzel en Kwast gaan tegenover ons zitten en Benno zucht als hij naast de voeten van Patty gaat zitten. Benno kijkt me nog steeds doordringend aan, maar ik negeer het door naar buiten te kijken. Patty begint te ratelen en soms reageer ik met een knikje of een ja of mh-mh, zonder echt te luisteren.

Mijn gedachten dwalen af naar het meisje met het gitzwarte haar... Ik weet nog toen ik haar voor het eerst zag. Dit was de eerste keer dat Zweinstein haar ogen op haar wierp. Het leek net alsof de zaal verstomde en iedereen zijn adem inhield. Ik had de hele welkomstceremonie niet opgelet, ik kende toch niemand onder de eerstejaars. Maar toen meerdere jongens aan de Zwadderich tafel elkaar begonnen aan te tikken en opgewonden begonnen te praten, keek ik nieuwsgierig op naar het krukje. Het meisje met het gitzwarte haar en felblauwe ogen zat er op, ze bewoog zenuwachtighaar benen heen en weer en je kon zien dat zin gesprek was met de sorteerhoed. Het duurde even, maar uiteindelijk schreeuwde de sorteerhoed. 'ZWADDERICH!' en (vooral de jongens aan) de Zwadderich tafel sprong op en begon te joelen. Het meisje bleef met grote ogen zitten, professor Anderling tikte haar zachtjes op haar schouder, waardoor ze langzaam naar onze tafel bewoog. Terwijl ze liep, keek ze om naar de Griffoendor tafel.

Pas nu ik weet wie ze is, vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Ze had gehoopt bij haar grote zus gesorteerd te worden. Mijn hart slaat een slag over, als ik realiseer dat het meisje met de gitzwarte haren alles over mij van Griffel, Potter en Wemel gehoord zou hebben. Ik vervloek mezelf, op hetzelfde moment dat de schuifdeur van de coupé op wordt gegooid. 'MALFIDUS!'
Ik spring op bij het horen van mijn naam, met gevolg dat Patty begint te jammeren en Korzel en Kwast opspringen, mij afschermend van de aanvaller. Ik zie twee roodharige jongens in de deuropening staan en ik weet meteen waarvoor ze komen. 'Wemel.' weet ik eruit te krijgen, mijn blik zelfverzekerd.
'Haal je slaafjes weg en kom hier! Jij en ik, nu!' schreeuwt een van de twee.
IK begin spottend te lachen. 'En waarom zou ik dat doen, Wemel?' Patty grinnikt, met haar armen over elkaar geslagen.
'Wat is er, ben je bang?' roept de andere tweelingbroer.
Benno zit vast tussen Kwast en de muur. 'Eh, mag ik vragen wat er aan de hand is?' zegt hij heel rustig, met alleen maar een ongemakkelijke lichaamshouding.
'Hoe durf je Liz een modderbloedje te noemen?' schreeuwt de eerste broer.
'Hoe durf je überhaupt tegen haar te praten?' schreeuwt de tweede broer.
Benno zucht, met weer een blik naar mij en staat dan op, Kwast wegduwend. 'Sorry, maar wat heeft dat met jullie te maken?'
Ik wist het antwoord al op deze vraag: De Wemels zijn net broers voor haar en zij als klein zusje voor hun. Ik denk aan Liz gesandwicht tussen twee ouder Wemels op het perron. De Wemels vallen stil en geven geen antwoord. In plaats daarvan heft de eerste zijn toverstaf op en richt hem op mijn gezicht.
'Ah,' zegt Benno, nog steeds kalm. 'Ik zie al wat er aan de hand is.' hij pauzeert voor een onnodig, dramatisch effect. Het werkt, want de tweeling kijkt beide zijn kant op. 'Je bent verliefd op haar.' zegt hij tegen de eerste Wemel. 'Ik moet eerlijk toegeven dat ik het begrijp, ze is een heel mooi meisje.'
Beide broers trekken hetzelfde gezicht, als wat ik voel verontwaardiging. Hoe kan hij zo over haar praten?
Beide Wemels wijzen hun toverstaf nu op Benno. 'Pas op met wat je over Liz zegt.' zegt de tweede broer, de eerste opmerking negerend.
'Of anders?' zegt Patty lachend.
Beide broers openen hun mond, maar oor ze antwoord kunnen geven, komt de trein met een ruk tot stilstand en vallen de lichten abrupt uit. Er valt een stilte door de hele trein. Ik draai me om naar het raam en kijk naar buiten, ik zie schimmen gekleed in mantels de trein in komen. Mijn hart wordt ijskoud, als ik de schimmen herken. 'Dementors.' fluister ik.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.