Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Het Tweede Griffel Zusje » Eerste Ontbijt

Het Tweede Griffel Zusje

21 okt 2018 - 19:46

494

0

178



Eerste Ontbijt

Draco's perspectief

Bij het ontbijt betrap ik mezelf op het zoeken naar gitzwart haar met de bijpassende blauwe ogen. Ik ben niet de enige die me betrapt, Benno port me tussen mijn ribben. Ik schrik op en kijk hem in zijn zelfvoldane gezicht aan, maar hij lacht alleen maar. 'Wat?' vraag ik, mijn ogen richtend op mijn ontbijt, alsof ik bang ben dat Benno door in mijn ogen te kijken mijn ziel kan zien.
'Wie zoek je?' vraagt hij zangerig.
Liz. denk ik meteen en ik voel mijn hart een slag overslaan. 'Patty.' zeg ik zelfverzekerd, maar Benno blijft me met zijn lachje aanstaren. 'Ah, daar is ze.' mompel ik, terwijl ik probeer opgewekt te klinken. Ik steek mijn arm enthousiast in de lucht en zwaai naar Patty. Ze ziet me zwaaien en stopt in haar stappen om zich heen kijkend. Wanneer ze niemand achter of naast zich ziet lijkt ze te beseffen dat ik naar haar zwaaide en ze zwaait aarzelend terug. Benno ligt op de de bank van het lachen en kan voor een volle vijf minuten niks meer uitbrengen, behalve het uitproesten en het lachen.
Hij schiet overeind en zijn 'player'-blik glijdt over zijn gezicht, de lol van zijn gezicht verdwenen. Ik volg zijn blik en zie haar binnenkomen. Ze loopt doelgericht naar een plek aan de Zwadderich tafel, met haar vriendinnen achter haar aan. De meisjes beginnen te giechelen, als ze Benno en mij zien. Benno begint te grijnzen, zijn blik nog steeds op Liz, maar ze lijkt dit niet te zien en dus zegt hij gauw: 'Goedemorgen, schoonheid.'
Ik kijk Benno met een waarschuwende blik aan, maar hij lijkt het niet te merken. Liz kijkt om en trekt een wenkbrauw op, ik voel een kilte opkomen in mijn maag.
'Sorry,' zegt ze met een ijzige stem, haar ogen vlammend. 'had je het tegen mij?'
Benno klikt weer met zijn tong. 'Zie jij een andere schoonheid?'
Haar kille blik lijkt nog killer te worden, maar ze zegt niks voor ze zich weer omdraait en weg marcheert, de giechelende meisjes lopen weer achter haar aan. 'Liz!' gilt eentje. 'Weet je wie dat was?' maar Liz loopt door, tot ze haar plek bereikt heeft.
Ik geef Benno een stoot tegen zijn schouder. 'Auw.' mompelt hij, nog naar Liz starend. Hij draait sloom zijn hoofd richting mij en lacht uitdagend. 'Zit je ergens mee, Draco?'
Mijn boze blik, verandert gauw naar een verveelde. 'Wat zit je met dat Modderbloedje te flirten?' zeg ik met mijn kaken opeengeklemd.
Benno zijn lach verdwijnt en hij geeft me een blik, die ik niet goed kan ontcijferen, en hij keert zijn blik naar zijn ontbijt. 'Gewoon een leuk speeltje.' zegt hij onder zijn adem, voordat hij een hap van zijn toast neemt. Ook ik draai me terug naar mijn ontbijt en ik voel een onbekend gevoel opkomen.
Mijn gedachten dwarrelen af naar Liz, hoe haar gezicht van steen leek, zonder emotie en hoe ze mij geen blik waardig gunde. Je hebt het verpest, Draco.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.