Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Het Tweede Griffel Zusje » Gevaar op de Gangen

Het Tweede Griffel Zusje

11 nov 2018 - 21:54

786

0

183



Gevaar op de Gangen

Elizabeth's perspectief

Ik kijk naar mijn spiegelbeeld in de spiegel in het meisjestoilet en zucht. We gaan niet huilen om een jongen. zeg ik tegen mezelf. Dit hadden we afgesproken. 'Fuck!' schreeuw ik tegen mezelf. Ik moet over deze jongen heen komen. We zitten in hetzelfde Huis. Fuck! denk ik weer, als ik bedenk dat we nu ook bij hem in het Zwerkbalteam. Ik slag mijn handen voor mijn hoofd en doe mijn ogen dicht, vechtend tegen de tranen. Ik hou ze binnen en wil naar mijn kamer. Als ik het toilet uitloop hoor ik een commotie uit de gang van de Leerlingenkamer van Griffoendor komen. Ik wil er naartoe lopen, maar kom de nieuwe professor van Verweer tegen de Zwarte Kunsten tegen. 'Mevrouw Griffel,' zegt hij met een vriendelijke glimlach. 'Mag ik u verzoeken naar uw Leerlingenkamer te gaan.'
Ik voel een bezorgdheid opkomen. 'Wat is er aan de hand?'
'Geen zorgen uw zus en haar vrienden zijn ongedeerd. De rest van de Wemel familie ook.' voegt hij eraan toe, als hij mijn blik ziet. 'Maar het is niet veilig om alleen door de gangen te lopen. Ik zal met u mee lopen naar uw Leerlingenkamer, tot we meer informatie krijgen.' Hij steekt zijn hand op, waarmee hij wil zeggen 'na u' en ik begin te lopen.

Als ik professor Lupos bedankt heb, stap ik door het gat van de Leerlingenkamer. Er waren nog veel mensen op, die opgewekt het feest aan het bespreken waren of bezorgd aan het praten waren over wat er gebeurd was in de gangen. Ik vang iets op over de Dikke Dame, maar hoor niet precies wat. Ik zie Malfidus vanuit mijn ooghoek bij het haardvuur zitten, Korzel en Kwast als bewakers naast hem. Benno zit zover mogelijk van hem vandaag, met een boze blik. Zouden ze ruzie hebben? ik schud mijn hoofd. Niet mijn probleem. Benno en ik kijken elkaar aan en zijn boze blik verandert en hij knipoogt naar me. Ik voel mijn gezicht rood worden en vlucht naar mijn slaapzaal. Waar mijn vriendinnen me aan het opwachten waren. Ze wilden het gedetailleerd over mijn zoen met Benno hebben en toen ik het zo gedetailleerd mogelijk had verteld riep Polly uit. 'Je had zijn hoofd moeten zien!'
'Wiens hoofd?' vraag ik verward.
'Malfidus, hij was zó jaloers.' zei Christy giechelend.
'Maar...' ik val stil en laat het gesprek overgaan in iets anders. Malfidus... jaloers?
Het gesprek van de meiden wordt onderbroken door een ijzige stem. 'Zwadderaars, jullie aandacht. Zoek in de Leerlingenkamer jullie Hoofdmonitoren op en volg hen naar de Grote Zaal.' Professor Sneep zijn stem klinkt door de slaapzalen van de Zwadderich Leerlingenkamer. 'Neem je slaapspullen mee.'
We kijken elkaar allemaal aan, paniek groeiend in onze ogen.

Draco's perspectief

Wanneer ik de Leerlingenkamer heb bereikt, is hij nog zo goed als leeg. Ik verklein Liz haar hakken en stop ze ergens veilig in mijn koffer. Als ik terug kom in de Leerlingenkamer, zijn er al meer mensen. Ik zie Korzel en Kwast en ze lopen meteen mijn kant op, kostuums nog in hun hand. Dan zie ik een triomfantelijke Benno binnenkomen, het onbekende gevoelt besluipt me weer en als hij op me af komt lopen, geef ik hem een minachtende blik. Hij lacht naar me. 'Waar was jij opeens, Draco?' vraagt hij opgewekt.
'Ik kan precies hetzelfde aan jou vragen.' zeg ik kil, hij vangt mijn toon op en kijkt me vragend aan. Korzel en Kwast vangen het ook op en ik zie ze gespannen staan. 'Nog een meisje aan de haak geslagen. dan?' zeg ik, voor hij wat kan zeggen.
'Eh, nu je het zegt...' hij pauzeert even en kijkt me grondig aan. 'Je hebt ons gezien.'
Ik verbaas me over hoe snel hij me doorheeft, en knik kortaf.
'Ik had wat op,' begint hij verontschuldigend. 'zij had wat op, het gebeur-'
Mijn ogen worden groot, als Benno zijn schoenen opeens interessanter vindt dan mij. 'JE HEBT HAAR DRONKEN GEVOERD?' schreeuw ik door de hele Leerlingenkamer, Benno kijkt geschrokken op en laat een zachte 'Sssst' ontsnappen, maar ik luister niet. 'Ben je helemaal gek geworden?' roep ik, niet bewust van alle ogen op die nu op mij gericht zijn. Korzel kucht, om me te waarschuwen. Ik kijk om me heen en verander mijn houding draai me om en ga bij het haardvuur zitten.
Korzel kijkt Benno nog even boos aan en Kwast knakt zijn knokkels, voordat ze achter me aankwamen. Ik weet niet of Korzel of Kwast wist waar onze ruzie overgaat, maar ik ben stiekem heel blij dat ze achter mij staan.

Niet veel later klinkt de stem van professor Sneep, die vertelt dat ze naar de Grote Zaal moeten, waar we een avond blijven slapen omdat een schilderij ervan overtuigd is dat ze de dooddoener Sirius Zwarts gezien heeft.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.