Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Het Tweede Griffel Zusje » Zwerkbal

Het Tweede Griffel Zusje

11 nov 2018 - 21:58

883

0

164



Zwerkbal

Draco's perspectief

Ik lig in de ziekenzaal, mijn arm doet niet meer zo heel erg pijn, maar ik schaam me dood. Die stomme kip van die pummel Hagrid heeft me neergehaald en iedereen heeft het gezien of heet er al van gehoord.

Een paar dagen later mag ik weg en als ik in de Grote Zaal aan mijn ontbijt zit, hangt Patty over me heen. 'Doet het veel pijn, Dracy?' vraagt ze met een zielig stemmetje.
'Ja,' antwoordt ik heel hard. 'ik heb nog geluk gehad, mijn arm moest er bijna af.' Ik zie Liz naar me kijken, maar als onze ogen ontmoeten, rolt ze met de hare en kijkt ze naar haar vriendinnen. Ik voel me een grote aansteller.

Elizabeth's perspectief

Ik sta op het veld, bezem in mijn linkerhand en kijk naar het publiek, vlinder in mijn maag. Hork geeft me een verzekerend klopje op mijn schouder. Kwast komt naast me staan en duwt me bijna omver, als hij me speels een duwtje geeft. Ik grijns, als ik mijn mede Drijver een duw teruggeef (hij voelde het volgens mij niet eens).
Het Ravenklauw team stapt op zijn bezem en wij doen hetzelfde. Hork schreeuwt iets naar ons, maar ik versta hem niet onder het gejuich van de supporters. Ik kijk naar het Griffoendor vak en zie mijn supporters, ja mijn supporters ze waren zeker niet voor Zwadderich. De tweeling had zelfs een spandoek gemaakt. Er staat op: 'Lizzie is de beste Drijver van Zwadderich!' dan verandert de tekst. 'Eigenlijk de enig beste in het team.' Ik rol met mijn ogen en steek mijn tong naar ze uit, wat ze alleen maar trotser laat kijken. Malfidus vliegt langs en ik hoor hem grommen om het spandoek. Ik stijf hoger en wacht op het fluitje van Madame Hooch. Ik hou mijn knuppel stevig vast en adem uit. Het fluitje gaat en de ballen vliegen weg. Ik sla een Beuker richting een jager van Ravenklauw, die de Slurk had weten te bemachtigen, en raak haar vol in de maag. Hierdoor laat ze de Slurk uit haar handen vallen en bijna van haar bezem valt. Punnik vangt de bal op en vliegt richting het doel. Ik kijk snel om me heen of de Snaai al ergens te zien is, maar Malfidus en de zoeker van Ravenklauw lijken nog niks gezien te hebben. Ik zie dat Punnik naar Montague heeft gegooid. Montague lijkt te willen gooien naar het doel, maar de wachter vliegt precies voor de doelen. Ik zoek een Beuker, vlieg er naar toe en geef hem een gemene tik richting het doel. Ik hoor het publiek gezamenlijk naar adem happen, als de Beuker de wachters hoofd raakt en hij naar beneden valt. Oeps. Montague ziet zijn kans en gooit de bal in het doel. Weer zoek ik naar de Snaai, maar draai me om als ik Kwast mijn naam hoor schreeuwen. Ik duik nog net op tijd weg als de andere Beuker (gestuurd door een Drijver van Ravenklauw) op me afkomt.
'LET OP JE EIGEN TAAK!' schreeuwt Malfidus kwaad naar me, blijkbaar doorhebbend wat ik aan het doen was. Ik draai me kwaad om naar de Beuker en sla de Beuker richting hem. Hij ontsnapt hem op het laatste moment en kijkt me vies aan.
'HÉ KAPPEN!' schreeuwt Flint. 'FOCUS OP DE WEDSTRIJD!' Ik vlieg weg van Malfidus en dit is precies wat ik doe.

Draco's perspectief

Ik gooi mijn schoenen in een hoek van de kleedkamer. Eerst brengt ze zichzelf in gevaar. Dan brengt ze mij in gevaar... Ik begin van woede te ijsberen. 'Draco,' Flint komt binnen, met de rest van het team achter hem aan. 'Wat is er aan de hand met jou? We hebben gewonnen!' Iedereen juicht, zelf Liz lijkt zich erover heen te hebben gezet. Ik raap mijn schoenen weer op en loop zonder iets te zeggen de kleedkamer uit.
Als ik gedoucht heb en de slaapzaal weer binnenkom, zit Benno op mijn bed. Ik kijk hem voorbij en rommel in mijn koffer voor een schoon overhemd. 'Gefeliciteerd.' zegt Benno voorzichtig. Ik heb een shirt gevonden en trek hem aan. 'Ik zag wat er gebeurde met Lizzie.' ik verstijf, als ik haar koosnaam uit zijn mond komt. 'Wat was er?' Ik kijk hem vernietigend aan. 'Hè, hè, je kan me eindelijk aankijken.' zegt hij met een grijns. Ik lach spottend.
'Waarom zou dat jou ook maar iets schelen? Ben je bezorgd om je, vriendinnetje?' Ik voel het gevoel weer opkomen en bijt op mijn kiezen.
'Draco,' begint Benno langzaam en onzeker. 'ben je jaloers op Lizzie en mij? Door wat er gebeurd is tijdens het Halloween feest?' dan valt het allemaal op zijn plek. Het gevoel, het onbekende gevoel, het was jaloezie. Ik ben nog nooit jaloers geweest. Benno ziet mijn blik. 'Waarom zei je dat niet gewoon?' Ik haal mij schouders op.
'Ik wist het niet...' mompel ik. 'Oh, Merlijn's baard, nee, dit kan niet., het gaat niet.'
Benno kijkt me doordringend aan. 'Draco, rustig. Adem, hij weet het niet. Er is niks aan de hand. Hij hoeft het niet te weten.'
Ik knijp mijn ogen dicht, sla mijn handen voor mijn gezicht en probeer me op mijn adem te focussen. 'Ik hou mijn afstand. En zal niks zeggen.' zegt Benno met een rustgevende stem. 'Als we maar weer normaal kunnen doen tegen elkaar.' Ik open mijn ogen en knik.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.