Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Het Tweede Griffel Zusje » Griffoendoor vs. Zwadderich

Het Tweede Griffel Zusje

13 nov 2018 - 13:14

723

0

178



Griffoendoor vs. Zwadderich

Draco's perspectief

Het is de dag van de belangrijkste Zwerkbalwedstrijd van het jaar: Zwadderich tegen Griffoendor. We zitten in de kleedkamer en luisteren naar een opgefokte Hork. Hij is bezig met een peptalk, die uitpakt in een speech over hoe moeten winnen over Griffoendor en Potter met zijn Vuurflits. Ik kijk naar die Liz, die met me ogen naar me rolt en ik grinnik.
'Oi, Malfidus,' Hork staat voor me neus. 'Vind je dit grappig?'
'Nee,' zeg ik, Hork in me opnemen. Ten eerste is hij een kop groter dan ik en ten tweede is hij te opgefokt om nu aan je verkeerde kant te hebben.

We staan op het veld en het weer is aangenaam. Ik hou mijn adem in als ik opstijg en kijk vanaf een afstandje toe hoe het spel begint. Liz is aan het schitteren, ze helpt ons team aan de bal en zorgt ook dat het Griffoendor team soms de bal verliest. Ik zoek soms naar Potter en de Snaai, maar de Snaai is nog niet gespot en Potter doet hetzelfde als ik.
Er wordt veel gescholden door het Griffoendor team en de commentator Leo Jordaan (die natuurlijk ook een Griffoendor is), ze beschuldigen ons van vals spelen en ik kan het niet helpen om te grijnzen. We zouden geen Zwadderaars zijn, als we dat niet zouden doen. Liz is de enige die zich aan de regels houdt en het spelletje blijft spelen. Terwijl ik haar volg met mijn ogen, voel ik de liefde in mijn borst opbloeien.
Als Hilarius duidelijk een overtreding maakt, begint de Wemel tweeling naar Madame Hooch te schreeuwen. Liz stopt midden in haar actie en blijft voor ze zweven.
'Die vieze Zwadderaars.' roept één.
Ik vlieg erheen en blijf naast Liz zweven. 'Zeg dat nog eens?' schreeuw ik.
'Die.' schreeuwt dezelfde.
'Vieze Zwadderaars.' schreeuwt de ander.
'Fred, George.' Liz kijkt ze bijna smekend aan. 'Kom op.'
'Nee! We zijn het zat. Je kan geen eerlijke wedstrijd spelen tegen jullie. Het enige wat jullie kunnen is vals spelen!'
Ik heb mijn toverstaf al in mijn hand, maar hoor het fluitje van Madame Hooch. 'Teams op de grond!' gilt ze, woede in haar ogen te zien. Ik land met Liz naast me en de tweeling voor me, ik kijk zijdelings naar Liz en ook bij haar is de woede af te lezen van haar. Potter landt naast de tweeling en kijkt van de tweeling, naar Liz, naar mij.
'Als er niet eerlijk en normaal gespeeld kan worden, houden we ermee op. Het is elke keer weer als jullie tegen elkaar spelen.' zegt Madame Hooch.
'Maar Madame Hooch,' begint één van de tweeling.
'U kunt Zwerkbal niet cancelen.' eindigt de ander.
Ze draait zich om naar de tweeling, vuur spuwend. 'Probeer me niet uit, Wemel.'
De tweeling deinst al één naar achter.
'We spelen gewoon eerlijk, Madame Hooch.' zeg ik poeslief.
Alle ogen van het Griffoendor team vliegen naar mij en ze beginnen te protesteren. Het Zwadderich team begint terug te schreeuwen, dat ze onschuldig worden beschuldigd en Liz begint tegen de tweeling en Potter persoonlijk te schreeuwen. 'Hoe durven jullie ons zo te beschuldigen?'
'Liz, het is de waarheid.' zegt Potter kalm.
'Zwadderaars zijn gewoon vieze, vuile huichelaars!' zegt Fred (denk ik?)
Liz valt stil, ze laat haar knuppel vallen en duwt haar bezemsteel in mijn vrije hand. Ze blijft Fred, die doorheeft wat hij heeft gezegd, woedend aanstaren als ze fluistert. 'Ik kap.' Ze draait zich met een ruk om en loopt het Zwerkbalveld af.
'Liz!' schreeuwen de Griffoendors haar achterna.
Ik laat beide bezemstelen naast de knuppel vallen en ren achter haar aan. 'Lizzie!' schreeuw ik, zonder na te denken.
Het hele stadion lijkt stil te vallen, toen Liz wegliep. Iedereen kijkt toe hoe ik achter Liz aanren en haar bij haar arm pak. 'Liz, kom op. Laat die sukkels je niet zo beïnvloeden.' Wanneer ik haar arm beetpak, hoor ik iemand schreeuwen, maar ik negeer het en focus e op Liz. Ze kijkt me aan, de tranen staan in haar ogen. 'Ik ben het zat, Draco. Om tussen mijn huis en mijn vrienden te staan. Om als Zwadderaar over één kam geschoren te worden.' ze draait zich weer om en laat mij achter.
Het publiek lijkt verbaasd en sommigen roepen Liz na. Madame Hooch blaast op haar fluitje, om te laten weten dat de wedstrijd weer verdergaat.
'KORZEL,' brult Flint. 'OP JE BEZEM!' En zo valt Korzel voor Liz in en gaan we verder.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.