Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Het Tweede Griffel Zusje » Scheurbek's Executie

Het Tweede Griffel Zusje

15 nov 2018 - 11:29

694

0

171



Scheurbek's Executie

Draco en Elizabeth beginnen publiekelijk te daten, wat gemixte reactie's opriep. De meeste Zwadderaars, behalve Patty, zijn blij en fluisteren 'Hè, hè, eindelijk.' tegen elkaar. De Griffoendors lijken woedend, alsof Elizabeth een verrader is. Ginny is uitgevallen tegen haar, om vervolgen weg te stromen en haar niet meer aan te spreken. De tweeling vermijdt Elizabeth sinds de Zwerkbalwedstrijd en Harry en Ron lijken haar ook te vermijden, maar glimlachen wel ongemakkelijk naar haar als ze langs elkaar lopen. Hermelien is ook bezig met haar zusje te negeren en laat haar volledig links liggen. ~

Elizabeth's perspectief

'Draco, waar gaan we heen?' vraag ik, terwijl hij me achter zich aan het kasteel uittrekt, Korzel en Kwast op onze hielen.
'We zijn klaar met onze examens, aten we even van de buitenlucht genieten.' Ik draai me vragend om, als Korzel en Kwast beginnen te gniffelen. Ze stoppen meteen met lachen en kijken over me heen naar Draco, die een waarschuwende blik in zijn ogen heeft.
We blijven abrupt staan op een grasveld en de jongens beginnen te turen naar het huisje van Hagrid.
'Vader heeft beloofd dat ik zijn kop mag houden. Misschien doneer ik het hoofd wel aan de Griffoendor leerlingenkamer.' Draco kijkt naar het huisje, maar hij lijkt niet tegen mij te praten en wanneer hij zich omdraait kijk hij me even aan. Ik voel ene rilling over mijn rug lopen, zijn blik was ijskoud.
'Wat?' vraag ik, maar hij onderbreekt me als hij iets achter me ziet. Het waren Hermelien, Harry en Ron. Hermelien liep voorop, haar ogen spuwden vuur.
'Ah,' zegt Draco met een honende stem. 'komen jullie ook van de show genieten?'
Ik voel woede in me opborrelen, wanneer ik begrijp dat vandaag Scheurbek zijn executie is. Ik trek woedend mijn hand uit Draco zijn hand, maar hij lijkt het niet eens door te hebben.

'You foul, loathsome, evil little cockroach.' schreeuwt Hermelien, terwijl ze op ons af komt stormen. Mijn gezicht vertrekt als ik zie dat ze haar toverstaf af getrokken heeft. Als ze een halve meter van ons afstaat, richt ze hem op Draco's keel.
'Hermelien, nee!' schreeuwt Ron. 'Hij is het niet waard.' Ik sta als verstijfd naast Draco, starend naar mijn zus. Ik lijk haar niet te herkennen, de woede op haar gezicht heb ik nog nooit eerder gezien.
'Hermy.' fluister ik. Haar hoofd draait zich naar mij om en haar met haat gevulde blik laat me terugdeinzen. Ze draait zich langzaam naar haar vrienden.
Draco laat, meer uit opluchting, een lachje ontsnappen. Hermelien draait zich terug en haalt met haar vuist uit naar Draco's neus.
Korzel en Kwast doen een stap naar voren, maar volgens Draco als hij snel terug rent naar het kasteel. Bij de poort blijft Draco staan. 'Liz, kom je?'
Ik blijf verstijfd staan en schud langzaam mijn hoofd. Ik voel de ogen van de drie Zwadderaars en de drie Griffoendors op mij gericht. 'Nee, ik blijf met Hermelien.' zeg ik, mijn handen in vuisten gebald en mijn kaken op elkaar.
Ik zie een verbaasde blik over Draco's gezicht vliegen, maar zijn oh zo perfecte masker glijdt er gauw overheen en hij kijkt vol minachting. 'Prima.' spuugt hij uit, voor hij zich omdraait en het kasteel in stormt. Korzel en Kwast blijven aarzelend staan, maar rennen achter hem aan als hij zei woedend roept.
'Dat voelde goed.' fluisterde Hermelien met een half lachje tegen de jongens.
'Goed?' zegt Ron lachend. 'Briljant!'
Ze lachen alle drie hard, maar stoppen als ze zich naar mij omdraaien en ik kijk naar mijn voeten, hun blik ontwijkend.
'We moeten naar Hagrid.' zegt Hermelien en ze draait zich richting het huisje.
Ron steekt zijn hand naar mij uit. 'Ga je mee?'
Ik kijk hem dankbaar aan, pak dan zijn hand vast en loop mee naar Hagrid.

Als we ongezien het huis van Hagrid hebben ontsnapt staan we weer op precies dezelfde plek. We kijken ui op het huisje van Hagrid en het duurt niet lang voordat de beul naar buiten komt en zijn bijl naar beneden zwaait. Er vliegen wat kraaien op en Hermelien schiet tegen Ron aan. Ik sta naast Harry en pak zijn hand vast, waar hij even in knijpt, terwijl hij zijn andere arm om Hermelien omslaat. Hermelien is aan het huilen en ik voel zelf ook tranen opkomen. Ik wurm me tussen Harry en Hermelien en sluit me in Hermelien haar armen. We blijven beide snikkend staan in een omhelzing.
'H-het s-spijt m-me.' krijgt Hermelien er met moeite uit.
'M-mij ook.' antwoord ik ook snikkend.
We worden uit onze omhelzing gehaald door Ron, die het van de pijn uitschreeuwt. We kijken om naar Ron en we zien Schurfie over de grond wegrennen van hem. 'Hij beet me.' zegt hij verontwaardigd en rent achter zijn net gevonden rat aan.
'Ron!' roepen we hem na, als we achter hem aan rennen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.