Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Bonnie & Clyde » Hoofdstuk 6

Bonnie & Clyde

8 juni 2009 - 16:09

1232

0

558



Hoofdstuk 6

Urs wordt wakker nog voor zijn wekker afgaat. Hij heeft zo slecht geslapen vannacht. De hele nacht heeft dat vrouwenmens met de naam Ginevra door zijn hoofd gespookt. Stomme zet van hem om met haar mee naar binnen te gaan. Hij zucht eens diep en van alleen komt het beeld van de beeldschone brunette weer op zijn netvlies. Ze is zo mooi, zo vrouwelijk. Hij staat met tegenzin op en gaat douchen. Over een uurtje moet hij alweer aan het werk zijn.
“ Even afkoelen Bühler, want dat kun je niet hebben op je werk.”¯ Fluitend stapt hij de douchecabine in. Als hij na zijn ontbijt genuttigd te hebben richting politie bureau gaat is hij eigenlijk wel opgewekt.
“Morgen”¯ groet hij zijn collega’s.
“Ben jij uit bed gevallen of zo?”¯ vraagt David nieuwsgierig.
“Nee hoor, ik was voor de wekker wakker”¯ antwoordt Urs.
“Is de chef er al?”¯
“Nee, Seb is laat vandaag”¯ zegt David.
“Hij was gisteren ook laat weg”¯ zegt Urs. David wil net vragen hoe laat Urs terug was, als Seb binnenkomt.
“Morgen heren”¯ groet hij.
“Morgen chef”¯ groeten David en Urs in koor.
“Zo mannen zijn jullie aan het werk of zijn jullie alweer pauze aan het houden?”¯ moppert Seb. David en Urs kijken elkaar verwonderd aan.
“Nou”¯ zegt David. “Wij zijn de getuigen van die bankoverval nog even na aan het lopen.”¯ Urs kijkt hulpeloos rond en knikt dan heftig.
“Ja chef, zoals David al zei. Zal ik een kopje koffie voor u halen?”¯ slijmt hij.
“Doe maar”¯ bromt Seb. Hij gaat achter zijn bureau zitten en laat zijn hoofd rusten op zijn handen.
“Is er iets, Seb”¯ vraagt David voorzichtig. Seb kijk op.
“Kan ik jou dadelijk even privé spreken?”¯ David knikt maar zegt niets omdat Urs dan net binnen komt.
“De laatste koffie chef, volgens mij is de kantinejuffrouw ziek. Nu doet iedereen maar wat hij zelf wil in de kantine.”¯
“Ook dan nog”¯ zucht Seb.
“Urs zou jij mij een heel groot plezier willen doen?”¯
“Ja, natuurlijk chef wat kan ik voor u doen?”¯ vraagt hij enthousiast.
“Zou jij boodschappen willen halen zoals koffie, thee en frisdranken?”¯ Hij kijkt Urs strak aan. Deze durf niet te weigeren en maakt dat hij weg komt.
“Laat maar op rekening zetten Urs”¯ roept Seb hem nog na.
“Zo, David. Heb je dan nu even?”¯ vraagt Seb.
“Ik ben helemaal oor, wat is er gebeurd?”¯
“Kun jij je Sofie nog herinneren?”¯ David denkt na.
“Jouw ex verloofde?”¯ Seb knikt en gaat verder.
“Ja, die. Zij is vier jaar geleden bij me weg gegaan omdat ze er niet tegen kon om met een politieman een relatie te hebben. Ik mocht toen kiezen mijn baan of haar. Ik hield zoveel van haar dat ik bijna had toegegeven maar als wijnboer zou ik nooit gelukkig kunnen worden. Nu kwam ik gisteren thuis en toen heb ik haar op heterdaad betrapt toen ze bij me in aan het breken was.”¯ Davids mond valt open van verbazing.
“Niet te geloven”¯ fluistert hij.
“Ze was op zoek naar wat oude schetsen die ze vier jaar geleden op mijn landgoed heeft gemaakt en niet mee genomen. Ik had ze in de kluis gelegd.”¯
“Maar ze waren van haar”¯ onderbreekt David hem. Seb knikt weer.
“Ik heb ze haar ook gegeven en heb haar weer uit mijn leven laten gaan.”¯
“Weet je waar ze woont?”¯ vraagt David.
“Ergens in Milaan. Ze is modeontwerpster en had in Milaan geen inspiratie meer, daarom had ze die tekeningen nodig. Ik ben zo dom geweest. Ik heb voor haar een taxi gebeld om naar het vliegveld te laten brengen.”¯Hij slaat zichzelf voor zijn voorhoofd.
“Hoe stom kan een man zijn?”¯ vraagt hij aan David.
“Je houdt dus nog steeds van haar?”¯
“Ja, David. Ik dacht dat ik erover heen was maar nadat ze gisteren weer weg was, heb ik alleen maar lopen dubben wat ik had moeten doen.”¯ David glimlacht naar Seb.
“Dat is heel gemakkelijk. Jij zei dat ze in Milaan geen inspiratie meer had, terwijl ze toen ze bij jou woonde die wel had?”¯ Seb kijkt hem verwondert aan.
“Waar wil jij naar toe?”¯ vraagt hij nieuwsgierig.
“Je nodigt haar enkele maanden bij jou op het landgoed uit zodat ze weer aan het werk kan met nieuwe tekeningen. In die tijd kun je uitvinden wat je wilt. Haar terug of juist niet.”¯ Seb springt op van zijn stoel.
“David jij bent geniaal weet jij dat?”¯ David kijkt verlegen naar de grond.
“Nou chef het is dat u het zegt…”¯ Seb kijkt verschrikt op.
“David ik ben Seb, niet chef.”¯ David grijnst van oor tot oor.
“Weet ik Seb maar jij zegt anders nooit dat ik geniaal ben.”¯ Seb schiet in de lach en slaat David vriendschappelijk op de schouder.
“Bedankt collega. Ik zal eens uitzoeken waar ze woont in Milaan en of ze telefoon heeft.”¯

De telefoon op Sebs bureau rinkelt.
“Izambard”¯ meldt hij zich. Hij luistert aandachtig en maakt enkele notities.
“We komen er aan. Wij zijn binnen tien minuten bij u. Hij pakt zijn hoed en wenkt David dat hij mee moet komen.
“Kom ik vertel je alles in de auto”¯ licht Seb toe.
“Wat is er?”¯ vraagt David als hij naast Seb in de auto stapt.
“Ontvoering”¯ meldt Seb.
“Wat, waar, hoe”¯ vraagt David doelgericht.
“De Gianni’s, ontdekte vanmorgen dat hun dochter uit haar bed was gehaald en ontvoerd er lag een brief op haar bed met aanwijzigingen.”¯ David fluit tussen zijn tanden. De Gianni’s zijn welvermogende mensen, die hun geld verdienen in de auto industrie. Seb spoedt zich naar het adres van de familie. Fernando Gianni haast zich de deur voor de beide inspecteurs te openen.
“Goedemorgen heren. Fijn dat u zo snel kon komen. Mijn vrouw wordt net door de dokter behandeld. Ze is helemaal overstuur toen ze erachter kwam dat Gina niet meer in haar bedje lag.”¯
“Afschuwelijk als ouders zo iets moeten meemaken”¯ zegt Seb medelevend. In de woonkamer geeft Fernando hem de brief die met krantenknipsels bij elkaar is geplakt. Seb leest hem door en geeft hem aan David. De ontvoerders willen honderd miljoen Italiaanse Lire.
“Dat is een boel geld”¯ merkt David op. “Geen politie, anders ziet u Gina niet levend terug”¯ staat op de laatste regel. Seb en David onderzoeken hoe de daders binnen zijn gekomen en besluiten dan om apparatuur te installeren voor als de daders bellen voor aanwijzigingen hoe het met de overdracht van het losgeld moet. Verdere vragen ze Fernando of hij de laatste tijd iets heeft mee gemaakt op zakelijk gebied.
“Heeft u vijanden of bent u de laatste tijd bedreigd?”¯ vraagt David. Fernando schudt zijn hoofd. Dan springt hij ineens op.
“Toch wel inspecteur. Ik heb een deal met een Duitse fabrikant van auto’s gesloten en nu heeft de Italiaanse versie mij te recht gewezen dat ik dit bij hun moest doen. Mijn advocaten en juristen zoeken het nog uit.”¯
“Namen en details graag, Fernando”¯ gaat David verder. Fernando legt uit wie er allemaal bij betrokken zijn.
“Denkt u dat de maffia er misschien mee te maken heeft?”¯ vraagt hij Seb bedrukt.
“Daar kan ik nog niets over zeggen”¯ zegt Sebastien spijtig. “Laten we eerst maar even die apparatuur regelen dan zal ik zorgen dat er rondom de klok iemand van ons hier is. David regel jij die apparatuur even dan zal ik hier blijven voor het geval de ontvoerders al contact op nemen.”¯ David gaat gelijk op pad.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.