Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: New Legend » Episode 14: Het paleis van de zeemeermin

Pokemon: New Legend

8 juni 2009 - 21:34

1797

1

275



Episode 14: Het paleis van de zeemeermin

De vrienden zaten op de tribune. Naast hen zat een lange vent die nog ouder was dan Brian - pak weg een jaar of zeventien. Hij zat rechtop en had een golvende, blonde kapsel.
"Goedenavond." sprak hij vriendelijk en gaf een knikje richting de mensen die hij groette.
"Hallo" zeiden de drie tegelijk en ook Bulbasaur groette de jongen.
"Mijn naam is Carl, een mooie avond nietwaar?" zei hij.
"Eigenlijk kom ik niet om de avond een ode te geven" zei Brenna droog.
Carl lachte.
"Sorry, ik wil jullie niet storen." zei hij.
De lichten gingen aan. Een jongedame besteeg het podium.
"Welkom, welkom, allemaal." zei ze, voor haar danste een Jigglypuff, die de zelfde bewegingen deed als de vrouw achter haar.
"Wauw, een Jigglypuff" zei Brenna en ze glinsterde helemaal.
Andrew pakte zijn Pokédex, maar Carl duwde iets in zijn handen, het waren oortjes voor de Pokédex. Hij plaatste zijn wijsvinger voor zijn lippen, terwijl Andrew de oortjes installeerde.
Jigglypuff, de ballon-Pokémon, de speciale aanval van deze pokémon is Sing, weinig Pokémon zijn bestand tegen deze aanval en vallen in slaap als Jigglypuff deze aanval uitvoert..
De vrouw ging verder. "Mijn naam is Carla" zei ze, "en dit is de Cerulean Pokémon Wedstrijd. Achterelkaar zullen trainers uit heel Kanto strijden om dit lintje." zei ze, terwijl het scherm achter haar een blauw lintje toonde die aan elkaar werd gehouden door een gouden speldje in de vorm van een ruit. "In elke Wedstrijd in Kanto wordt er gestreden om deze lintjes. Elke coödinator met vijf lintjes, mag meedoen in de Grand Festival op Indigo Plateau. In de eerste ronden moeten de deelnemers de beste kant laten zien van één van hun Pokémon, de acht beste deelnemers gaan door naar de tweede ronden, waarin een wedstrijd-battle wordt gehouden. In deze battles gaat het niet alleen om het toedienen van zoveel mogelijk schade, maar ook het ontwijken van schade op een zo origineel mogelijke manier. Dus hebben we er zin in?"
Het publiek stond op in alle enthousiasme. Het juichte erg hard en Jigglypuff sprong van de ene kant naar de andere kant.

* * *

De Wedstrijd was begonnen en er zaten heel veel mooie kunsten tussen. Zo was er een Flareon die Fire Spin gebruikte, en er vervolgens doorheen sprong alsof het een brandende hoepel was. Of een Muk die met zijn slijm veel figuren maakte van andere Pokémon en een Kingler die prachtige bellen liet zweven. Zo waren er wel meer goed bedachte shows.
"En nu is het de beurt aan Sanne" zei Carla. "Deze 12-jarige trainster komt uit Pallet Town en een grappig feit is dat haar moeder vroeger een top-coödinator was! Kan zij haar familiedroom waarmaken."
"Kom op, Sanne" riep Brenna "je kunt het."
"Jij kent haar?" vroeg Andrew.
"Nou en of." zei ze "We ontmoetten elkaar vannacht."
Sanne stond in een prachtige jurk in het midden van het podium. Ze deed drie stappen naar achteren en mikte de Pokéball precies boven het centrum van het podium.
"Wartortle, ik kies jou!" zei ze. Uit haar Poké ball kwam een Wartortle.
"Cool, een Wartortle" zei Andrew.
Wartortle, de schildpad-Pokémon en de geëvolueerde vorm van Squirtle, Wartortle leeft in het water en houdt zijn oren boven het oppervlak om te luisteren waar zijn prooi is. Wartortle heeft dan ook uitstekende oren.
"Wartortle, Rapid Spin" zei Sanne en Wartortle trok zich terug in zijn schild om op een enorme snelheid rond te tollen.
"Nu, BubbleBeam" zei Sanne en uit het ronddraaiende schild kwamen bellen en zo werd er een op een tornado lijkende schouwspel getoond van bubbels.
"En nu, Skull Bash!" en Wartortle lanceerde zichzelf midden in de tornado en sneed er doorheen met zijn hoofd, zodat hij uiteindelijk boven kwam omringt door zelf gecreëerde bubbels.
"En een fantastische presentatie van Sanne en haar Wartortle."
"Dat was geweldig." zei Brenna.
"Inderdaad" zei Carl.
"Attentie, de 1e ronde loopt ten einde, er zijn echter nog drie deelnemers die iets willen laten zien. Het zal een niet-officiële show zijn. We hebben het over de drie zeemeerminnen, die afscheid nemen van hun Gym, met stijl. Vanaf morgen zal de Gym sluiten, maar ze laten nog een keer zien wat ze in hun mars hebben. Hier zijn Lily, Daisy en Violet."
De drie Gym Leaders liepen het podium op.
"Cloyster, ik kies jou!" riep Violet als eerste en Cloyster kwam eruit.
"Cloyster, Blizzard." Cloyster liet een koude wind waaien, zodat het podium veranderde in een ijsvlakte. Toen waren Lily en Daisy aan de beurt. De twee riepen respectievelijk een Psyduck en Seel.
"Seel, gebruik Body Slam." Daisy en Seel gleed heel hard met zijn buik over het ijs.
"Psyduck, grijp Seels staart." zei Lily en Psyduck deed dat zodat hij achter Seel aanschaatste.
"Cloyster, Clamp op Psyduck." commandeerde Violet. Cloyster pakte Psyducks staart en gleed achter de twee aan.
"Psyduck moet wel veel uithoudingsvermogen hebben." zei Andrew. "Wat ben ik blij dat ik daar niet tegen hoefde te vechten."
De drie dames pakten Cloyster vast aan de achterkant en schaatsten met hen mee. Het was een grappig gezicht en de Gym Leaders kregen een staande ovatie.
"Een waardig afscheid voor de drie Cerulean Gym Leaders." zei Carla.

* * *

Carla en Jigglypuff liepen het podium weer op om de tweede ronde aan te kondigen. "Nu is het weer serieus" sprak ze. "Het scherm laat zien wie er door zijn."
Acht foto's werden op de kop afgebeeld op het scherm. Ze draaiden zich om de beurten om. De vierde die omgedraaid werd was Sanne. De foto's werden geschud en op een toernooi schema gelegd.
De eerste battle won ze vrij makkelijk doordat een Ekans zo gek was om Wrap uit te voeren op Sanne's Jolteon.
De tweede battle was een stuk lastiger, maar ook die won ze. Ze gebruikte haar Wartortle om met de zelfde move als in de eerste ronde een enorme tornado te maken, waar zelfs de snelle Scyther niet uit kwam. Zo kwam ze dus in de finale te staan tegen een intimiderende jonge man. Zijn haar was zwart met een hanekam en hij had enkele piercings hier en daar.
"Rhyhorn, nu!" riep hij en er kwam een Rhyhorn uit de Pokéball.
Rhyhorn, de spijker Pokémon, wanneer hij eenmaal zijn Take Down-aanval uitvoert is er niks dat hem kan stoppen, zelfs geen grote hoeveelheden metaal. Soms heeft hij de dag erna wel pijn aan zijn hoofd.
"Vaporeon, ik kies jou!" riep Sanne.
Vaporeon, de bubbelstraal-Pokemon, en een van de geëvolueerde vormen van Eevee. Het leeft dicht in de buurt van het water. Het heeft een visachtige staart waardoor hij vaak wordt aangezien voor een zeemeermin.
Een toon liet zich horen en de vijf minuten gingen in.
"Rhyhorn, Take Down!" riep de trainer. Rhyhorn liep als een razende op Vaporeon af en raakte haar vol. Vaporeon verloor hierdoor punten.
"Rhyhorn, nog een keer Take Down!" riep de trainer. Vaporeon moest zich nog herstellen van de vorige klap en kwam net overeind toen Rhyhorn de volgende beuk uitdeelde. Vaporeon kwam helemaal aan de andere kant terecht en ze verloor weer punten.
"Vaporeon!" riep Sanne hopeloos.
"Rhyhorn, Rock Throw." zei de trainer.
"Vaporeon, Double Team." zei Sanne en Vaporeon gebruikte haar snelheid om een luchtspiegeling te maken zodat het leek alsof er meerdere Vaporeon stonden.
De rotsen die ineens op de grond vielen misten Vaporeon volledig. Hierdoor verloor Rhyhorn punten, maar hij stond nog steeds voor op Vaporeon. Het was ongeveer 75%-50% voor Rhyhorn.
"Vaporeon, Ice Beam op de grond." zei ze en Vaporeon deed wat haar trainster zei. Het podium leek wel op het ijsballet van een uur geleden. Alleen de rotsen staken er nog bovenuit.
"Rhyhorn, Take Down." zei de trainer weer en Rhyhorn richtte zich weer volledig op Vaporeon en probeerde die weer te beuken.
"Vaporeon, ontwijk, snel!" zei Sanne. Vaporeon, maakte zich uit haar voeten en slipte opzij. Achter haar bleek een rots te staan, Rhyhorn probeerde vaart te minderen, maar het ijs was te glad en Rhyhorn ging dwars door de rots heen. Het deed niet veel pijn, maar de tactiek van Vaporeon en het feit dat Rhyhorn onnodig schade kreeg knaagde heel wat aan Rhyhorns punten, zo erg zelfs dat de twee gelijk stonden.
"Rhyhorn, Earthquake." riep de trainer.
Rhyhorn sprong met zijn zware lichaam en stampte op de vloer. De vloer trilde en Vaporeon schoot omhoog, waardoor ze weer punten verloor, zodat ze op ongeveer 35% van haar punten kwam.
"Vaporeon, Water Gun!" zei Sanne en Vaporeon herpakte zich in de lucht en lanceerde een grote straal water op Rhyhorn.
"Rhyhorn, ontwijk." Door het ijs gleed Rhyhorn snel weg. Maar zo gefocust als hij was op het ontwijken van de stralen die Vaporeon afschoot, zo had hij geen oog voor de rotsen en knalde met zijn volle lichaam tegen op. Vaporeon en Rhyhorn verloren allebei wat punten waardoor ze allebei ongeveer 25% overhadden. En de tijd stond nog op tien seconden.
"Rhyhorn, Take Down." zei de trainer.
"Vaporeon, Acid Armor." zei Sanne.
Vaporeons huid begon te glimmen en Rhyhorn kwam op haar af en beukte tegen haar aan. Maar door Acid Armor kon Vaporeon meer weerstand bieden en kreeg maar weinig schade, maar genoeg om nu slechts op 5% te staan met vijf seconden op de klok. De twee Pokemon waren allebei uitgeput.
"Het zit er op." zei Brenna teleurgesteld.
"Dat denk ik niet." zei Brian.
En jawel, Rhyhorn stortte op de laatste seconde nog in.
"Huh, hoe kan dat?" zei Andrew.
"Die trainer gebruikte Take Down veel te vaak." legde Brian uit. "Wanneer een Pokémon Take Down gebruikt doet dat ook schade aan de Pokémon zelf. Die schade is Rhyhorn blijkbaar te veel geworden."
Carl klapte. "Een verdiende overwinning."



* * *

Sanne, Carla en Jigglypuff stonden op het podium. Carla had een gouden kistje vast. Het klepje was eraf en op een rood kussentje lag een lintje. Sanne pakte het eruit en liet het aan het publiek zien.
"Geweldig." zei Brenna en ze begon te stralen, terwijl Sanne dat ook deed samen met haar Wartortle, Vaporeon en Jolteon.

Toen Andrew, Bulbasaur, Brian en Brenna naar buiten liepen kwam Sanne hen achterna.
"Brenna!" riep ze. Al hijgend haalde ze ons bij.
"Ik wou je nog vragen of je al besloten hebt om mee te doen." zei Sanne.
"Ja, dat denk ik wel." zei Brenna.
"Heb je een Pokédex?" vroeg Sanne.
"Een Pokédex?" vroeg Brenna. "Nee, Andrew wel, maar ik niet."
"Dan ben ik bang dat het toch niet lukt." zei Sanne.
Brenna zakte ineen.
"Nee." huilde ze.
"Brenna." zei Andrew zachtjes.
Brenna schrok en veegde haar tranen weg.
"We moeten naar Vermillion City, toch?" zei ze tegen Andrew.
"Dat is juist." zei Andrew
En zo besloten ze verder te gaan. Sanne zwaaide de vrienden nog uit.
De vier verdwenen in het bos. Op weg naar een nieuw avontuur.


Reacties:


simonella
simonella zei op 27 juli 2009 - 19:24:
arme brenna