Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Naamloos... » Hoofdstuk 26

Naamloos...

10 juni 2009 - 19:21

614

4

284



Hoofdstuk 26

wat was dit vreselijk moeilijk om te schrijven. ik hoop dat het zo goed is, anders schrijf ik het wel over. ik vrees dat may een soort harry wordt/is. naja, veel plezier met lezen. Met dank aan wie-dan-ook voor het verzinnen van weerwolfen

De stilte duurde niet lang. Een spookachtig gehuil schalde door de buurt en uit het steegje waar de Dooddoener net in was verdwenen, kwam een - een vreselijk monsterachtig - ding. Een weerwolf. Tops draaide haar hoofd met een ruk om naar May, die wazig voor zich uit staarde.
‘Sukkel. Heeft -ie weer z’n gewaden niet uitgedaan! Moeten we weer stof stelen…’ zei een van de Dooddoeners
‘Ssst!’
‘Wat nou? Niemand hoort ons!’
De andere Dooddoener maakte een geïrriteerd geluidje en het groepje liep achteruit het steegje weer in.
Tops bleef staan, starend naar de weerwolf, die door het keukenraampje van een woonhuis sprong. Zonder naar May te kijken, hoofdzakelijk omdat ze diens gezicht niet wou zien, rende Tops op het huis af en sprong ze de weerwolf achterna door het raampje. Er was niemand beneden. Het licht uit het raam aan de andere kant van de woonkamer zei Tops dat het niet lang meer zou duren voordat de zon op zou komen. Er gilde iemand, het kwam van boven. Tops rende met drie treden tegelijk de trap op. Ze hoorde gegil uit een kamer en smeet de deur open. Tops’ knieën begaven het op het moment dat ze zag wat er gebeurde. Het gegil was van een vrouw geweest. De vrouw - de vrouw die nu op de grond lag, bloed in haar mooie blonde haar, met nietsziende ogen naar het plafond starend. De weerwolf was ook in de kamer en stapte net naar een klein wit wiegje toe, waardoor hij een ander lijk onthulde - een lijk van een man. De baby in het wiegje begon hartverscheurend te huilen en Tops wou weggaan uit de kamer - ze wou niet zien wat er zou gebeuren, maar ze kon niet bewegen. De weerwolf boog over het wiegje en Tops wou schreeuwen dat ie weg moest gaan - ze hoorde ook geschreeuw, maar niet van haar. Een vrouw met klitterig zwart haar kwam door Tops heen rennen - Bellatrix van Detta.
‘Stop!’
De weerwolf keek op. Hij grijnsde en sloop op Bellatrix af, alsof ze zijn nieuwe prooi was. Die mompelde een scheldwoord en keek hoopvol naar het raam. Gelukkig voor haar verdween de maan net achter de horizon. Tops draaide vlug haar hoofd om zodat ze niet hoefde te kijken, en zodra ze dat weer durfde was de weerwolf weg en stond er in plaats van hem een man - een man zonder kleren. Weer draaide Tops vlug haar hoofd weg.
‘Hier! Trek aan, sukkel.’
Tops keek weer. De man was nu aangekleed en staarde Bellatrix van Detta kwaad aan.
‘En wat kom jij doen? Je verstoord mijn maaltijd!’
‘Wat nou? Ik wil een huis-elf.’
Ruw tilde de weerwolf het nog steeds huilende baby’tje aan haar nek op en hield het in de lucht. Het kleine gezichtje zat onder het bloed.
‘Hier. Een weer-elf.’
‘Heb je het gebeten? Stommerd die je bent!’
De man gooide het baby’tje achteloos door de lucht. Tops rende erheen om het kind op te vangen, maar Bellatrix’s toverstok was haar voor en de baby bleef stil in de lucht hangen. Tops had genoeg gezien. Waar was May eigenlijk? Tops rende de trap weer af en sprong opnieuw door het gebroken raam. May zat met opgetrokken knieën tegen de bakstenen muur van het steegje aan. Snel liep Tops erheen, nog steeds geschokt van wat ze net gezien had. May stond snel op en veegde met haar mouw haar wang droog. Ze gebaarde met haar hoofd dat ze konden gaan en opeens was Tops weer in de leerlingenkamer.
‘En?’
Tops zei niets. Hier waren gewoon geen woorden voor.
‘Nou, ik - ik was zeg maar acht toen ik het zag - en - en toen liep ik weg - en - en-’
Tops rende op May af en knuffelde haar. Ze had nog nooit zoveel medelijden met iemand gehad.


Reacties:


Sweetlady
Sweetlady zei op 13 juni 2009 - 0:07:
snell verder xx


simonella
simonella zei op 11 juni 2009 - 21:05:
ik ook:9 arme may:'( p.s weerwolfen zijn echt uber cool behalve als ze als mens ook slecht zijn(vind ik) p.s ga je nel verder??


Phae
Phae zei op 10 juni 2009 - 21:33:
Ik ook. !
Sneeeel verder
Je weet dat ik je #1 fan en Badeendje ben?
Lobiee


Eef95
Eef95 zei op 10 juni 2009 - 19:44:
en ik heb ook medelijde met haar.

snel verder