Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 6th sense » 3. The Hunt is open.

6th sense

11 juni 2009 - 13:03

739

0

216



3. The Hunt is open.

We zullen hem krijgen... Hij is gevaarlijker dan hij lijkt...

´Miiraaa´ een zachte kinderlijke stem galmt door mijn hoofd. Nee het was geen lisa. Beelden schieten weer door mijn hoofd. Een man, een mes. Nee. Twee handen klemmen zich rond mijn hals. Ik voel hoe de lucht mijn longen niet meer kan bereiken. Mijn handen klemmen zich rond de polsen van de andere.

Met een schrik word ik wakker, buiten adem alsof de handen van daarnet echt rond mijn hals lagen. Het waren dromen, die ik vaker had. Maar wat er mee bedoeld werd wist ik niet. Misschien wou ik het ook niet weten. Ik stap mijn bed uit zonder enige blik op de klok te werpen.

Ik loop de donkere overloop op en wat op de tast zoek ik de trap leuning waarna ik naar beneden loop. Afentoe kraken de traptreden als ik mijn voet erop of eraf haal. ´Miiraaa´ weer de stem. Ik houd mijn adem in en sta verstijfd op de trap. Ik schud mijn hoofd, nee ik slaapte nog half, het was er niet het kon niet en mocht niet.

Tot mijn verbazing brand het huiskamerlicht al en open de deur op een keer. Mijn moeder zit met een kop koffie in haar handen op de bank. Zelf laat ik me op de andere bank neerploffen. Mijn knieen naar mij toegetrokken. ´Wat doe je zo vroeg beneden mira?´ mijn moeders stem klink lief en zuiver. ´ik kon niet meer slapen.´ zeg ik met een nog wat schorre stem.

De minuten tikten voorbij terwijl de stilte tussen ons was gevallen. Als de klok half 7 aanwijst staat me moeder al met haar jas aan in de huiskamer. ´Ik ga naar kantoor, ik zie je over een paar uur wel verschijnen lijkt mij, james wilde je spreken.´ even richt ik mijn ogen op mijn moeder en knik kort waarna ik mezelf besluit aan te kleden en opweg ga naar het kantoor waar ik om 8 uur aankom. Vroeg ik wist het, maar ik had toch niks anders te doen.

´James wat hebben we?´ vraag ik terwijl ik zijn kantoor zonder te kloppen binnenkom en in een stoel ga zitten. James zijn blauwe ogen kijken op van het computer scherm waarna hij me een map toeschuift en weer veder gaat. ´we hebben 3 mogelijke daders, 5 verdachten en 10 mogelijke moordwapens.´ mopperd hij. Ik glimlach zacht, James was nog niet helemaal wakker. Ik open de mag en kijk alles door.

Ik leg de 3 blaadjes met elk een dader naast mekaar neer. Ze leken veel op mekaar. ´deze valt al af´ zeg ik en schuif 1 blaadje in zijn richting. ´want?´
james bekijkt het blaadje waarna hij mij een vragende blik toewerpt. ´te jong en heeft geen vedere moorden gepleegt of erge misdaden.´ spreek ik kalm terwijl ik de andere 2 blaadjes voor me houd.´ik ben zo terug.´ meld ik waarna ik zonder veder opletten wegloop.

Het vervallen huisje leek nog stiller als toen ik er voor het laast kwam. Hopelijk zou ik hier meer te weten krijgen. Ondangs dat alles is gemarkeerd door linten loop ik er doorheen het huis binnen. Onderaan de trap blijf ik staan. ´Isa?´ mijn stem galmt door het lege huis heen. ´hallo´ geschrokken draai ik mij met een ruk om en kijk recht in de ogen van het meisje. ´ik moet iets weten..´ zeg ik terwijl ik de 2 blaadjes ophoud. ´wie van de 2?´

Andwoord kreeg ik niet, nee ze verdween plots weer. ´GA WEG!´ eerst leek ze zo aardig, en nu nu was ze zo vreemd. ´we willen je alleen maar helpen´ zeg ik op een kalme toon. ´JE KAN ME NIET HELPEN! Ik ben toch al DOOD!´ een zucht verlaat mijn keel. ´ik zal je niet meer lastig vallen..´ geef ik toe waarna ik weer richting de deur loop waar plots haar lichaam weer verschijnt. ´Finley.´ zegt ze weer met een zachte stem waarna ze weer verdwijnt.

finley, finley, finley.. de naam houd ik in gedachten terwijl ik de 2 blaadjes weer voor me houd. 1 van de 2 heet inderdaad Finley. Tijd voor een gesprek, leek mij. ´James, houd deze maar aan en ondervraag hem.´ James zijn ochtendhumeur was schijnbaar al vervlogen en kijkt me wat verbaast aan. ´en hoe komen wij aan deze logica?´ vraagt hij. ´Isa..´ zeg ik kalm terwijl ik uit het raam kijk. ´hmmm...´ James wist al direct waar ik was geweest. ´je weet dat er officieel niemand meer mag komen, maar goed we halen deze Finley naar het buro..´ James grijnst even geamuseert..


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.