Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 6th sense » 6. Love Begins to start.

6th sense

11 juni 2009 - 13:05

1151

0

185



6. Love Begins to start.

´ik krijg je nog wel, mira´ de zin blijft door mijn hoofd galmen. De kwade blik in zijn ogen blijft me achtervolgen, hoe hard ik er ook voor weg ren. Dan plots een druk op mijn keel. Alles is zwart, ik zie niks ik hoor niks...

Met een schrik zit ik recht op in bed terwijl mijn hand zacht over mijn hals wrijft. ´een droom, gewoon een droom mira...´ mompel ik zacht. Ik ga weer liggen en probeer weer te slapen. Het lukt niet. Dan komt er iets naar boven van vroeger. Altijd als ik niet kon slapen kroop ik bij mijn broer in bed. Ik glimlach kort en loop op mijn bloten voeten zacht naast de deur naast mijn kamer en open deze zachtjes.

Met zachte bijna geruidloze passen loop ik richting het bed waar mijn broer duidelijk ligt. Die sukkel snurkt gewoon! Ik kruip dicht tegen hem aan, want het was maar een eenpersoons bed. Direct voel ik een hand rond mijn middel. Zacht geef ik hem een por met mijn elleboog. ´wat doe je in mijn bed?´ mompeld hij zacht, maar wakker was hij nog niet helemaal. ´ik kan niet slapen, nachtmerrie´ zeg ik terwijl ik mijn ogen sluit. ´mijn kleine zusje, is haar manieren nog niet verleerd.´ pest hij me terwijl hij me stevig in zijn armen sluit. Een heerlijk fijn gevoel was dat.

´Mira? waar zit je?´ langzaam dringt de stem van mijn moeder door die op de gang rond loopt. Maar ik houd mijn ogen gesloten, ik wou nog niet uit bed, niet nu. Nu pas besef ik dat ik bij laurent in bed was gekropen. Direct komt de droom weer naar boven maar ik haal hem snel weer uit mijn hoofd.

Flora opend de deur van laurent zijn kamer. Laurent hangt half uit zijn bed. Mira ligt uitgebreid en heeft ondertussen al zijn dekens ingepikt. Een glimlach verschijnt op mijn gelaat. ´nog steeds de oude´ mompel ik zacht en sluit de deur maar weer. Ze lagen er toch zo lief dat ik ze niet wakker durfde te maken.

Ik open mijn ogen als plots de dekens van mij af worden getrokken. ´ik heb het koud en schuif op´ momperd laurend expres. Zoals gewoonlijk had ik het hele bed in mijn beslag genomen en hem er meer of mer uitgewerkt omdat hij zich nu omhooghijst. Ik schuif meer op zodat hij ook normaal kon liggen. Direct krijg ik weer een stuk deken toegewezen. ´ik weet niet hoe je het doet maar als jij in mijn bed ligt wordt ik ernaast wakker´ hij glimlacht zacht. Ik haal mijn schouders even op. ´ik ben gewoon een ninja in mijn slaap´ grap ik en glimlach kort waarna ik mijn ogen weer even sluit.

ik open mijn ogen al gauw weer als er 3 keer geklopt word op de deur en deze langzaam op een keer gaat. ´mira?´ een zucht verlaat direct mijn keel maar ik steek vrolijk mijn hand op en zwaai even. James zijn lichaam komt nu geheel in zicht direct geeft me broer me een por en maakt rare bewegingen met zijn gezegt. ´opsouten laurent kappen nou´ ik zet mijn handen en voeten tegen zijn lichaam en duw hem het bed uit waarna hij op grond valt met dekens en al.
´sorry´ verontschuldigd hij zich niet menend.

Ik sta op en in mijn nachtjapon en mijn warrige haar loop ik richting james die ik de kamer uitduw richting mijn kamer. ´en wat komen wij doen op de vroege morgen als ik, mirabella Aplle er voor geen meter uitzie?´ begin ik pesterig tegen hem in te brengen. ´nou ik dacht kom gezellig langs.´ begint hij voorzichtig. ´jaja, er schuilt wat achter biegt maar op´ begin ik alsof ik hem overhoor. ´kleed je nou eerst maar aan dan vertel ik het, ik zit beneden´ zegt hij misterieus en loopt de deur al uit. ´liegen heeft geen zin mistertje, we hebben alle harde bewijzen al´ zeg ik lachend en hij lacht even mee.

Snel stap ik onder de douce waarna ik me aankleed en mijn haar goed doe en nog wat make-up op doe. ´klaar´ mompel ik zacht terwijl ik naar beneden loop, de huiskamer in. Laurent lag nog in zijn pyjama, wat enkel een jockingbroek was, languit op de bank voor de tv. ´slaapkop´ pest ik hem terwijl ik achter langs de bank loop en enkel een blik van hem opvang. In de keuken zie ik mijn moeder en james al zitten. Ik schenk mijzelf een kop thee in en een droog broodje als ontbijt. Ik schuif aan de tafel aan en begin stil aan mijn broodje. ´goedemorgen mira´ begint mijn moeder. ´goedemorgen mam.´ begin ik dan ook en keer me naar james terwijl ik me wat onderuit op de stoel zet.

´zoo, ik ben nu aangekleed, helemaal schoon en mijn haar zit goed.´ begin ik en een sierlijke glimlach siert mijn lippen. Ik buig voorover wat meer over de tafel en kijk hem doordringent aan. ´dus biegt maar op mister´ lachend ga ik weer naar achteren zitten. ´ik ga die broer van je is achter ze fodder aanzitten´ zegt me moeder snel waarna ze uit de keuken verdwijnt. ik kijk haar even na maar al snel gaat mijn aandacht weer naar james. ´je weet dat er over 2 weken een bal georganiseerd woord op kantoor hea?´ begint hij. Hij klinkt wat onzeker wat hem tegelijkertijd schattig maakte. Ik knik zelfverzekerd. ´ja inderdaad, ga jij?´ ´nou ik wou dus vragen of jij met mij wou gaan..´ zijn stem klinkt zachter en liever dan ooit. Mijn mond kan van zijn vraag eigenlijk openvallen maar ik houd deze snel tegen. ´uuuhh uhmmm..´ breng ik even verbaast uit. ´uhmm.. ja lijkt me leuk.´ komt er dan uiteindelijk vriendelijk uit.

James zijn gezicht zie ik direct opfleuren. ´dat is dan mooi.´ breng hij enkel uit waarna hij enkele slokken van zijn, zo te zien, koffie neemt. Ik drink ik enkele grote teugen mijn thee op die ondertussen lauw was. Niet bepaald lekker maar goed. ´ik moet nu weer gaan, moet naar het kantoor ik zie je maandag wel weer´ zegt hij terwijl hij opstaad. ´ik loop wel even mee´ mompel ik terwijl ik ook opsta en achter hem aan loop richting zijn auto.

´nou ik zie je maandag wel weer´ zeg ik vrolijk terwijl ik er toch wat onzeker bij stond, wat ook de eerste keer was bij James. Misschien was ik toch nog wat overvallen door zijn vraag. ´is goed. Spreek je´ zegt hij waarna hij de auto start en wegrijd. Ik zwaai nog even waarna ik terugloop naar binnen.

´en?´ vraagt mijn moeder direct als ze van boven af komt. ´hij vroeg me naar bal..´ mompel ik nog steeds verbaast. ´en jij zei?´ vraagt me moeder nieuwschierig en wat opgewonden dat ik was gevraagt. ´ja´ breng ik nog steeds verbaast uit. Mijn moeder glimlacht over mijn verbaastheid waarna ze begint met de afwas. Ikzelf zet me voor de tv die nog aan staat terwijl ik er met een verbaaste blik naar blijf staren. Niet op dat er iets op tv was wat mij verbaasde maar nog steeds omdat James me mee naar het bal vroeg..

ps. Flora is de naam van de moeder van Mira en laurent XD


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.