Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » I_love_you°°° » Woensdag

I_love_you°°°

23 juni 2009 - 9:46

2022

2

218



Woensdag

tweede hoofdstukje originele personages. I DO NOT OWN TWILIGHT (of 1 of ander personage) I WISH I DID.... BUT THE GREAT STEPHENIE MEYER OWNS THEM ALL (ook edward :(, emett, alice en de rest... :(:()

Woensdag

Toen het licht begon te worden liepen we samen naar de badkamer. Ik zette de douchekraan open en nam 2 handdoeken uit de kast. We moesten ons niet wassen, want we zweten niet, maar ik hield van het stromende water op mijn stenen huid. Ik stapte snel onder de douche, Edward kwam erbij en waste mijn haren. Ik droogde me af en liep terug naar onze kamer en zocht kleren uit om aan te trekken. Eenmaal aangekleed liep ik naar Renesmee’s kamer.
“Renesmee, tijd om op te staan, Jacob is hier binnen een klein uurtje,”¯ zei ik met mijn hoofd in haar kamer.
“Mmm, ik kom,”¯ mompelde ze. Ik hoorde haar naar de badkamer strompelen als ik naar beneden ging. De woonkamer zag eruit alsof ze moest dienen voor een reclamespotje over kerstversiering. Alice had haar duidelijk niet ingehouden. Helemaal in het midden stond de kerstboom, hij hing vol met witte en zilveren ballen. Nog een geluk dat ze er geen Barbieroze kerstballen in had gehangen. Onder de kerstboom lag een briefje. Ik ging wat dichterbij zodat ik het kon lezen.

Gelieve nog geen pakjes onder de boom te leggen.
Emmett zou ze onmiddellijk openmaken en
niemand zou hem kunnen stoppen.
Verstop je pakjes dus ergens waar hij ze
niet vindt. Goed voor iedereen.
Bedankt, Rose


Ik lachte hardop, waardoor Emmett me raar bekeek toen hij van de trap kwam.
“Goedemorgen Bella, wat is er zo grappig?”¯ vroeg hij en kwam bij mij staan. Hij las het briefje en ik zag zijn gezicht betrekken.
“Rose!”¯ riep hij, terwijl hij de trap opstoof. Ik hoorde ze boven ruzie maken en ik lachte nog harder toen Rose naar beneden kwam gelopen met Emmett achter haar aan. Rose had een haarborstel in haar linkerhand en weerde Emmett daarmee af. Ondertussen was de rest van de familie erbij komen staan. Iedereen lachte behalve Esme.
“Emmett, laat Rose los, ze heeft je niks misdaan. En Rose stop jij ook maar met Emmett aan te vallen met je hí¡í¡rborstel,”¯ kwam ze tussenbeide. Ze sprongen van elkaar en keken als 2 kinderen uit het kleuterklasje die in de hoek moesten gaan staan omdat ze stout waren geweest.
“Maar heb je het briefje dat ze geschreven heeft al gelezen?”¯ protesteerde Emmett.
“Ja, en het is helemaal waar,”¯ antwoordde Esme rustig. Emmett ging pronkend in de zetel zitten. Iedereen ging verder met wat ze aan het doen waren. Carlisle vertrok naar het ziekenhuis, Jasper en ik gingen een potje schaak spelen, Esme bakte enkele eieren voor Jacob en Renesmee, Rose ging naar de garage, Edward nam zijn boek en begon terug te lezen, Alice ging terug aan de computer zitten en Emmett bleef mokkend in de zetel zitten. Opeens begon Emmett te snikken. Waarom deed hij dat nu? Niemand van ons ging medelijden met hem krijgen. Ik begreep het pas toen Renesmee de woonkamer binnenkwam.
“Nonkel Emmett, wat is er gebeurd?”¯ vroeg ze toen ze Emmett zo zag zitten. Hij was echt erg, Renesmee medelijden doen krijgen.
“Iedereen is … gemeen,”¯ snikte hij.
“Wat hebben ze gedaan?”¯
“Rose heeft een gemeen briefje geschreven en iedereen vindt dat ze gelijk heeft”¯
“Oh, wat schreef ze dan?”¯
“Het licht onder de kerstboom,”¯ vertelde hij haar. Renesmee nam het briefje van de grond. Toen ze het gelezen had begon ook zij te lachen. Emmett snikte alleen nog harder.
“Emmett, ze heeft gelijk, stop nu maar met te doen alsof je weent. Straks krijg je nog keelpijn,”¯ raadde ze hem aan.
“Nessie, kom je iets eten?”¯ riep Esme vanuit de keuken. Renesmee huppelde de keuken in.
“Mmm, het ruikt ongelooflijk lekker, Esme.”¯ De deurbel ging. Ik zag Renesmee naar de deur vliegen.
“Jake!”¯ riep ze toen ze hem om de hals vloog.
“Goedemorgen iedereen,’”¯ begroette Jacob ons toen hij binnenkwam, “Euh Nessie, je kan me nu wel loslaten hoor.”¯
“Jacob, heb je zin in een omelet?”¯ vroeg Esme. Als antwoord liep hij samen met Renesmee naar de keuken en schoof aan tafel.

Jacob en Renesmee waren vertrokken naar de stad om spuitbussen te kopen. Ik stond op toen Jasper mijn koning omgooide.
“Edward, ga je mee naar de winkel?”¯ vroeg ik aan mijn echtgenoot. We moesten nog even de dingen halen die ik gisteren niet mee had.
“Oké, ik kom’”¯ antwoordde mijn persoonlijk wonder. We liepen samen naar de garage en vertrokken naar de stad.

“Alice?”¯ riep ik toen we thuis kwamen, “kom je even helpen met de boodschappen, ze zijn immers voor jou.”¯ Alice kwam van de trap gelopen. Ze zat volledig onder de verf, maar op een bepaalde mannier zag ze er nog steeds ongelooflijk knap uit.
“Zet de slingers enz. maar naast de kerstboom, ik hang ze straks wel op,”¯ zei ze tegen Edward die met zijn handen vol stond, “ik ben nu terug naar boven, het is daar veel te leuk. En zonder mijn hulp komt er niks goeds van.”¯ En weg was ze.
Ik zuchtte en Edward zette de zakken neer waar Alice ze gevraagd had. Buiten af en toe wat geluidjes uit Nessies kamer was het stil in huis. Edward en ik besloten dat we maar beter konden gaan jagen, morgen kwamen Charlie en Billy op bezoek. Esme had ze uitgenodigd om met de hele familie kerst te vieren.
Toen we enkele uren later thuiskwamen was het nog steeds verdacht stil in huis. Die enige die er was, was Esme die in de keuken stond.
“Esme, waar is iedereen?”¯ vroeg ik verbaasd.
“Euh, ik denk dat Nessie, Jake, Alice en Jasper nog steeds aan het schilderen zijn”¯, antwoordde Esme zonder op te kijken van het kookboek waar ze in was aan het lezen, “Carlisle is nog in het ziekenhuis en Emmett en Rose zijn samen weg.”¯
“Dankje Esme, wij gaan even kijken wat ze daar uitspoken.”¯ Toen we in de woonkamer kwamen hoorden we zacht gezang. …I kissed a girl, and liked it. The taste of her cherry chapstick. I kissed a girl, just to try it and I hope my boyfriend don’t mind…. Duidelijk Alice en Nessie die de nieuwe single van een of andere poster of band aan het zingen waren. We liepen hand in hand naar boven. Edward deed de deur open en ik snakte naar adem. Wí t hadden ze met Nessie en haar kamer gedaan?! Nessie zat helemaal onder de groene verf -net als Jasper trouwens- en was geblinddoekt. De kamer zag er beter uit. Ze hadden de muren felgroen geverfd en op de grootste muur hadden ze een levensgrote tekening gespoten. Ik stapte dichterbij en zag toen pas wat ze geschilderd hadden. Op de muur stond een grote bruine wolf afgebeeld. Op zijn rug zat een meisje. Het meisje glimlachte en de wolf had een rode roos in zijn bek. Het was mooi. Meer zelfs, het was prachtig.
“Het is… prachtig,”¯ stammelde ik terwijl Edward me tegen zich aan trok.
“Ja hé, ik heb talent, ook al zeg ik het zelf! Ik en Jacob hebben het gemaakt,”¯ gilde Alice opgewonden. Ze was precies blij dat ik het mooi vond. Dat Alice er aan had meegewerkt was duidelijk. Het meisje had een fleurig kleedje aan -met bloemen die tot in de kleinste details waren uitgewerkt- dat perfect bij haar sandalen paste. Haar haren waren gevlochten en haar diepbruine ogen keken liefdevol naar de enorm wolf onder haar.
“Waarom is Nessie geblinddoekt?”¯ vroeg ik een beetje boos.
“Omdat het dan een verrassing is voor haar,”¯ Alice klapte in haar handen. Ik wist hoeveel zij van verrassingen hield. “Het is haar kerstcadeau, dus mag ze het pas morgen zien. Het is trouwens nog niet helemaal klaar.”¯
Ik zuchtte, “was het niet de bedoeling dat ze zelf ook iets ging doen?”¯
“Ja, ze heeft samen met Jasper de kamer groen geschilderd.”¯
“Met een blí¬nddoek aan?!”¯ riep ik verbaasd uit. Edward lachte zachtjes, Alice of iemand anders dacht waarschijnlijk aan Nessie die stond te verven met een blinddoek.
“Alice, ik en Nessie kunnen ons al beter gaan wassen, we zijn klaar,”¯ zei Jasper terwijl hij Renesmee naar buiten begeleide. Jasper verdween naar de ene badkamer en Renesmee naar de andere.
“Mama! Kom eens!”¯ riep Renesmee nadat ze al meer dan 10 minuten onder de douche stond. Edward en ik zaten al terug beneden in de zetel. Jake was naar huis, verse kleren halen en de verf uit zijn haren wassen. Alice was bij Jasper in de badkamer gekropen en we hoorden hen af en toe giechelen. Ik stond recht en liep naar boven. Nessie stond in de douche met haar hoofd vol shampoo.
“Aaargh, ik zie niet of, en waar er nog verf in mij haar hangt,”¯ bracht ze uit.
“Ik zal even kijken.”¯

Nadat ik alle verf uit haar haren gewassen had trok ze een trainingsbroek en een T-shirt aan en gingen we samen naar beneden. Esme had spaghetti gemaakt en Jake zat al met een groot bord voor zich aan tafel.
“Je ziet er ongelooflijk sexy uit,”¯ fluisterde Jake in Nessies oor toen ze naast hem aan tafel kwam zitten. Hij was waarschijnlijk even vergeten dat iedereen in huis hem kon horen. Nessie bloosde en Edward wierp een veelbetekende blik naar hem. Ik pakte Edwards hand en kneep er zachtjes in. Ik vond het goed zo, maar Edward had er soms nog last mee dat Nessie en Jake zo close waren. Het was al stukken beter dan in het begin, Jacob kwam toen bijna dagelijks langs en Edward werd er gek van. Voornamelijk dan omdat Jake en ik terug vaak met elkaar omgingen. Niet dat hij jaloers was, hij kon niet begrijpen dat de jongen die verliefd was geweest op mij, nu van onze dochter hield.

Iedereen zat rustig in de zetel, tv te kijken, te lezen of te babbelen toen Emmett en Rosalie thuiskwamen.
“Iemand zin in iets leuk?”¯ vroeg Emmett toen hij binnenkwam.
“Ja, wat?”¯ vroeg Renesmee die onmiddellijk laaiend enthousiast was.
“Euh wat zouden jullie denken van ‘Singstar’?”¯
“Leuk, …als iedereen meedoet tenminste,”¯ zei Nessie en ze keek even naar mij. Ze wist dat ik niet zo van zingen en aandacht hield. Nog steeds niet. Ik kon natuurlijk prachtig zingen, voor mensen toch maar ik deed het nog steeds niet graag.
“Ik haal hem wel even.”¯ En Alice was in de grote kast vol playstation en X-box spelletjes het juiste doosje aan het zoeken. Ik zuchtte. Ik ging er niet onderuit komen vreesde ik.
“Rock, pop, eighties, nineties of iets anders?”¯
“Ik kies… pop!”¯ zei Renesmee en omdat zij in alle opzichten nog steeds de jongste was mocht ze beslissen. Alice koos het juiste doosje en stak toen het schijfje in de playstation.
“2 per 2?”¯
“Oké! Ik ga met Jake.”¯
“Iedereen gewoon met zijn partner?”¯ stelde Alice voor. Ze maakte alles klaar. Zij en Jasper moesten beginnen tegen Nessie en Jake.
“Welk liedje, Ness? Best eentje dat ik ken,”¯ opperde Jacob.
“Mmm, wat denk je van Katy Perry’s eerste single, ik heb hem samen met Alice deze middag nog gezongen’”¯ stelde Nessie voor nadat ze de lijst van mogelijkheden had doorlezen.
“I KISSED A HALF-VAMPIRE, HALF-HUMAN AND I LIKED IT,…”¯ zong Emmett zo vals en luid dat iedereen onmiddellijk met zijn handen over zijn oren zat. Ik herkende het deuntje, Alice en Renesmee hadden deze middag geen nieuwe single gezongen. Ik lachte stilletjes. Sinds ik vampier was geworden volgde ik de muziek en filmwereld helemaal niet meer. Niet dat ik dat daarvoor deed, maar nu luisterde ik voornamelijk naar Edwards muziek en die bevatte geen Katy Perry, Beyoncé of Pussycat dolls (waar Emmett zo graag naar luisterde -en keek…)
“EMMETT!”¯ riepen we allemaal in koor.
“Euh sorry, ik was even aan het voorzingen, was het niet mooi??”¯
“Begin nu maar gewoon”¯ zuchtte ik.
Het was leuker dan ik had verwacht, Alice en Jasper wonnen al hun ‘wedstrijdjes’, maar het belangrijkste was dat Nessie er echt van genoot. Ik wilde er kost wat kost voor zorgen dat ze een leuke jeugd had. Het werd pas rustiger toen Nessie eindelijk ging slapen (in onze kamer) en Jake naar huis vertrok. Ik en Edward gingen nog naar buiten. Nu Ness in onze kamer lag gingen we maar een nachtje onder de blote hemel doorbrengen. Het was een mooie nacht en de sterren stonden helder. Ik lag met mijn hoofd op zijn borst terwijl hij mijn ‘slaaplied’ zong. Hij deed dit nog elke avond of nacht, hoewel ik helemaal niet meer moest slapen. Hij ging zacht met zijn handen door mijn haren. We genoten samen van de prachtige sterrenhemel.


Reacties:


KissAVampire
KissAVampire zei op 20 juni 2009 - 21:57:
komt eraan... nog voor woensdag. beloofd!
dankje


Deaddoll
Deaddoll zei op 18 juni 2009 - 20:41:
aaahhh meer zeg maar als er nog een stukje is XD