Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Take Everything, Give Nothing back. » 7.

Take Everything, Give Nothing back.

15 juni 2009 - 13:29

1084

0

216



7.

Met kalme passen loop ik de fokstallen in. Ik kijk naar de bruine merrie die rustig wat van haar hooi at. ´hey Sira´ zeg ik vrolijk terwijl ik de staldeur open en de merrie vrolijk op me af stapt. ´hoevaak ga ik je nog bedanken dat je die prachtige hengst ter wereld heb gebracht?´ vraag ik haar wetend dat ze me geen andwoord kon geven. Ik omhels even haar hals waarna ik een lijn aan haar halster klip. ´tijd voor je wandeling´ zeg ik vrolijk.

De merrie loopt met rustige passen achter me aan terwijl ze haar hoofd heft en vrolijk in de ronte kijkt. Ik liep zo´n kwartierje met haar rond het grote terwijn waarna ik haar weer in haar stal terugzet na een heerlijke poetsbuurt.

Ik loop de trap van de kantine op waar enkele jockeys aan het eten waren en anderen weer druk in gesprek waren met wat drinken. Ik loop de keuken in waar ik wat drinken pak en dit direct opdrink. Vanchter over ik een paar stevige armen rond me. Ik draai me om en glimlach even. ´hello lekkerding´ zeg ik als ik in drew zijn ogen kijk waarna we even kort zoenen.

´Ik heb met geerart gesproken´ begint hij terwijl we de keuken uit lopen en aan een tafeltje gaan zitten. Ik kijk hem even aan. ´je praat altijd met hem´ kraam ik uit met een glimlachje. Drew schud even lachend zijn hoofd. ´Je mag vandaag op Hot Weels rijden´ brengt hij serieus uit, nee hij maakte geen grapje want dat zag je aan zijn ogen. Mijn mond valt open en teder drukt hij deze weer dicht. ´dus omkleden dame´ zegt hij met een glimlache waarna hij me al meetrekt richting huis. Niet te geloven ik ging op Hot Weels rijden!

Een klein gemeen scheef grijnse vormt zich rond mijn lippen. ´vandaar die grijns?´ vraagt drew terwijl hij onze kamer inloopt. ´Ik zal eens laten zien wat voor jockey ik ben´ zeg ik grijns wat meer tegen mezelf dan tegen hem. Drew laat zicht zelf op bed vallen en ik zoek mijn benodigde kleding waarna ik me omkleed. Drew bestudeerd me als gewoonlijk van top tot teen. ´lukt het?´ vraag ik hem terwijl ik de blouse aantrek en mijn bodyprotector eroverheen trek. Hij knikt gelukzalig. ´ik heb maar weer geluk met zo´n vriendin´ zeg hij terwijl hij opstaat en me een kus in mijn haren drukt.

Ik loop naar binnen en trek nog snel mijn laarzen aan. Ik trek mijn handschoenen ondertussen dat ik naar de baan loop aan. Een zweepje hing rond mijn pols en ik klem mijn cap op mijn hoofd en maak het riempje vast. Geerart stond al klaar met hotweels die wat ongeduldig trappelde. ´Ready?´ vraagt hij met een klein lachje omdat hij de uitdrukking al op mijn gezicht zach. ´helemaal´ zeg ik en hij help me in het zadel. ´laat zien wat je uit dat beesie kan halen´ zegt hij en knikt even. Drew en Geerart gaan aan de kant staan.

Ik pak de teugels vast en spoor de hengst tot een draf ana waar hij soepel in over gaat. Ik kijk naar het paard voor me, ik herkende nu al het lichaam wat erop zat. ´Roderik´ sis ik en kijk hem even uitdagend aan terwijl ik langs hem draaf. Zo te zien ging hij ook naar de startboxen. Zo gezegt zo gedaan. Samen staan we in de startboxen, naast mekaar. ´Wat ben je van plan Noringthon?´ vraagt hij met zijn mismaakte grijns. Ik grijns gemeen naar hem terug. ´jou verslaan´ zeg ik. ´we zullen zien, laten we het spannend maken´ zegt hij. Hij grijnst gemeen. ´Wie wint krijgt devil tot zich´ zegt hij. Mijn ogen konden wel vuur spuwen. ´Deal´ zeg ik en we schudden mekaars hand. ´Je krijgt er spijt van´ zegt hij waarna hij zijn bril opzet en zich op de baan concentreerd.

Ik zet ook de bril op en knik naar de gene die de startboxen bediende. ´Die gaat niet goed komen´ zegt geerard met een zucht naar het zien van de deal. ´ze weet wat ze doet geerart geloof me´ spreekt drew hem tegen waarna ze zien hoe de hekken openspringen.

Zodra de hekken openspringen hang ik al snel boven het lichaam van de voskleurige hengst. Zijn snelheid loopt al snel hoger op. Ik zie de donkerbruine hengst voorbij schieten. Ik grom zacht. Hij zou het nog wel zien. Denk ik waarna ik de eerste bocht door ga, Roderik was de bocht al uit. ´kom op Hot Weels´ spoor ik de hengst aan en ga lager in het zadel zitten en meer over zijn hals. Met een simpele zweeptik vergroot de hengst direct zijn passen en zijn snelheid verhoogt. ´Ha, roderik dacht me te hebben mooi niet´ zeg ik tegen me zelf terwijl ik zie hoe ik inloop. ´KOM OP!´ roep ik de hengst toe. Nogmaals vergroot hij zijn passen en zo shuin als maar kan vliegen we langs roderik door de bocht heen waarna ook de finishlijn met een flinke voorsprong.

Ik kijk eens achterom, ik kon hem zien vloeken. Ik ga hoog in het zadel staan en rem de hengst af waarna ik in een stap terugkom. Ik kijk naar roderik die aankomt. Drew houd Hot Weels vast. ´Het was een fijne strijd, helaas je hebt veloren Roderik. Ik win, jij verliest´ zeg ik met een gelukzalige grijns naar hem. Hij mopperd me wat toe terwijl zijn paard de baan af word gelijd. Ik stijg en kijk naar geerart die glimlacht. ´Ik weet niet hoe je het doet, maar je doet het´ zegt hij. Ik begreep hem lichtjes. ´dat begrijp je nog wel.´ zegt drew terwijl een stalhulp de hengst weglijd.

´Over een halfjaar is het niet Hot Weels die ik die finishlijn overbreng maar Devil´ zeg ik met een zelfvoldaane grijns. Drew lacht even. ´Je bent nog beter als mij, ik geef toe´ ´welnee, even goed´ zeg ik waarna we met zijn 3en naar de kantine lopen. Mensen hadden het schouwspel al gezien en sommige jeugen er even om. We schuiven aan een tafel en Drew zijn moeder geeft ons drinken. ´goed gedaan meisje´ zegt ze waarna ze weer weg is. ´Voortaan ben jij ook de jockey voor trainingsuren´ zegt geerart terwijl hij zijn boerenpetje even opnieuw op zijn hoofd zet.

Ik glimlach even. ´Je haalt dingen in die paarden naar boven wat niemand kan´ zegt hij. ´Dat komt omdat ik om ze geef´ zeg ik, hij knikt hij wist dat ik het in me had en het beste uit de paarden wist te halen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.