Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Il Divo » Bonnie & Clyde » Hoofdstuk 14

Bonnie & Clyde

15 juni 2009 - 17:37

1264

0

355



Hoofdstuk 14

Urs is op weg naar het politiebureau, maar hij kon het vanmorgen niet laten even langs Ginevra’s huis te rijden. Ze was al op maar had vandaag alleen maar een paar boodschappen, de kapper en de bank op het programma staan. Hij heeft voor vanavond met haar afgesproken. Lekker eens uit eten met haar. Fluitend parkeert hij zijn auto en gaat naar binnen. Seb is vandaag ook weer terug en roept Urs gelijk bij zich. Urs ziet dat David net uit het kantoor van Seb komt.
“Goedemorgen Urs, jouw beurt. Maar ben niet bezorgd hij is in een goede bui.”¯ Als hij de deur achter zich sluit komt Seb naar hem toe lopen.
“Mijn complimenten jongeman. Je hebt goed werk geleverd tijdens mijn afwezigheid. Ik apprecieer het ten zeerste dat jij het voor inspecteur Miller hebt opgenomen. En hoe fantastisch dat jullie daarmee die gijzeling hebben weten op te lossen.”¯ Urs wordt een beetje verlegen.
“Nou chef, daar was ook wel een portie geluk bij hoor. Als die twee niet hadden staan ruziën op het balkon waren wij de auto niet uit gekomen.”¯ Seb lacht.
“Dat is waar, Urs maar jij hebt je beste beentje voorgezet in deze zaak. Alleen jammer dat we nog geen namen uit die twee hebben kunnen krijgen. Ze zeggen alleen maar dat ze Bonnie en Clyde heten.”¯
“Ik weet het chef, er waren geen papieren te vinden in die woning. Zouden deze twee de overvallers van de volksbank kunnen zijn?”¯
“Geen idee, maar dat merken we vanzelf wel, dan zouden er geen bankovervallen meer moeten komen zolang die twee vast zitten.”¯
“ Inderdaad. We zullen het zien.”¯

Maria kijkt op haar horloge en gaat enkele minuten voor half twaalf de bank in. Ze is nerveuzer dan normaal. Ze kijkt de bank rond en vind dat er veel mensen aanwezig zijn. Even twijfelt ze om weer weg te gaan en Carlos te alarmeren om het uit te stellen. Ginevra, Carlos’ nichtje is er al en staat ergens tussen de ingang en de geldkassa. Achter de geldkassa zit Natalia met achter haar iemand die mee kijkt hoe het gaat. De minuten tikken weg. Maria’s hart klopt als een waanzinnige. Ze doet haar uiterste best om geen gekke dingen te doen. Ze twijfelt nog steeds of dit wel een goed plan is. Wat als er iets met Carlos gebeurt?
Even later komt Carlos vermomt met zijn masker en hoed binnen. Hij heeft een pistool in zijn handen.
“Dit is een overval. Jullie allemaal handen omhoog en daar in de hoek staan. Nu!”¯gebied hij. Er klinkt geroezemoes en ergens gilt een vrouw.
“Mee, jij.”¯ Carlos pakt Ginevra van achter om haar nek en bedreigt haar met een pistool. Natalia zit als verdooft en kijkt geschrokken naar de overvaller. Degene die Natalia moet helpen, trekt haar van de stoel naar beneden en gaat er zelf zitten. Ze wijst dat Natalia naar achteren moet kruipen. Natalia is doodsbang maar kruipt toch het kassa hok uit en sluipt naar de personeelsruimte. Haar eerste reactie is naar buiten vluchten maar dan ziet ze een telefoon. Ze belt het nummer van Davids werk en krijgt de telefoniste aan de lijn.
“Inspecteur Miller alstublieft”¯ fluistert ze in de telefoon. Even later hoort ze tot haar opluchting zijn stem.
“David”¯ fluistert ze. David is gelijk alert.
“Natalia wat is er gebeurd?”¯ Hij luistert gespannen naar haar gefluister.
“Bankoverval. Ik ben naar de personeelsruimte geslopen. De overvaller is in de bank en houd mensen onder schot.”¯
“Met hoeveel zijn de overvallers, liefje?”¯ David probeert kalm te blijven.
“Volgens mij maar eentje.”¯
“Blijf waar je bent en maak dadelijk voor ons die deur bij de personeelsingang open. Ben je daar in de buurt?”¯
“Ja, kom je snel?”¯ vraagt ze gespannen.
“Ben zo bij je.”¯
Carlos heeft ondertussen de caissière zover dat ze zijn tas vult met de kluisinhoud. Ginevra huilt van schrik en kijkt naar zijn pistool. Maria houdt zich afzijdig maar houd de omgeving van Carlos nauwlettend in de gaten. “Zijn er mensen weggegaan of juist bijgekomen?”¯

David slaat gelijk groot alarm. Urs en Seb vliegen achter hem aan de auto in. De overige agenten zullen voor het gebouw gaan en David aan de achterkant.
“David, kun je dit aan?”¯ vraagt Seb hem. Hij knikt verbittert. Urs kijkt geschrokken naar David nu hij te horen heeft gekregen dat zijn vrouw in de bank is. Dit moet een nachtmerrie voor hem zijn. Natalia doet de deur open en de mannen gaan zachtjes naar binnen.
“Ga jij maar in de auto zitten”¯ fluistert David. Ze knikt en sluipt naar buiten. Seb gaat voorop en gluurt door een spleet van een deur die ietsjes open staat. De overvaller houdt iemand onder schot. De caissière is nu bijna klaar met de inhoud van de kluis. Seb wenkt en de drie stormen binnen.
“Handen ophoog, politie”¯ roept hij. David volgt hem op de voet en dan komt Urs. Urs krijgt bijna een beroerte. Hij staart naar de bankovervaller die Ginevra onder schot houdt. Ze huilt. Hij moet iets doen. Seb probeert met de overvaller te praten maar die dreigt Ginevra neer te schieten. Urs sluipt iets meer naar de zijkant en hoopt zo de overvaller neer te kunnen schieten zonder Ginevra te raken. Maria ziet die beweging van Urs en ook dat hij zijn pistool op Carlos richt. Ze denkt niet meer na en springt tussen Carlos en de politieagent in. Op dat zelfde moment klinkt een schot.
Carlos laat zijn gijzel los en stormt via de achteruitgang naar buiten. Hij springt in de eerste beste auto waar de sleutels nog op staan en scheurt weg.
Hij heeft niet gezien dat Maria voor hem een schot heeft opgevangen en in elkaar is gezakt. Urs heeft Ginevra in zijn armen gesloten.
“Stil maar lieverd, het is voorbij”¯ zegt hij haar zachtjes heen en weer wiegend. Sebastien is achter de overvaller aan gegaan en meldt nu dat die met hun auto gevlucht is. David krijgt het ineens steenkoud.
“Natalia”¯ roept hij geschrokken uit. “Die zou in de auto gaan zitten.”¯
“Mijn god Miller, dat kan toch niet waar zijn.”¯ Seb kan zich zelf wel voor zijn hoofd slaan. Hoe kan hij nu zo een grote fout maken. David rent alweer naar achteren en vliegt de trap af naar het binnenhofje. Daar zinkt hij op zijn knieën en gilt van pure onmacht.
“Natalia, neeeeeeeeeeeeeee.”¯ Seb heeft een ambulance gebeld en rent nu David achterna. Hij slaat zijn arm om hem heen.
“Kom David naar binnen, we moeten uitzoeken waar de overvaller naar toe is. Enkele mensen van ons hebben de achtervolging al in gezet. David staat op, zijn gezicht asgrauw volgt hij Seb weer naar binnen, als hij van onder de trap huilerig hoort: “David.”¯ Hij springt de trap af en duikt er onder.
“Lieveling.”¯ Hij trekt haar onder de trap uit en neemt haar in zijn armen. “Ben je oké?”¯ Ze knikt.
“Ik was zo bang, dat ik niet in de auto durfde te blijven. Ik weet niet waarom maar ik dacht dat ik me beter kon verstoppen”¯ zegt ze huilerig. David is zo opgelucht. Even dacht hij haar kwijt te zijn.
“Goed gedaan meisje. We zorgen wel dat hij achter tralies komt. Kom je ook mee naar binnen want jou verhaal moet ook nog worden opgenomen.”¯ Seb kijkt opgelucht als hij David met Natalia ziet. Op dit ogenblik wordt Maria op de brancard gelegd om naar het ziekenhuis vervoerd te worden.
“Weet iemand wie deze dame is?”¯ vraagt Seb in het algemeen. Niemand antwoordt. Ze heeft papieren bij zich en Seb besluit naar haar thuisadres te rijden om haar familie te informeren.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.